tiistai 5. marraskuuta 2013

runopäivä

Ketunpesässä on runokirjoja työpöytä väärällään. Käsityökerhon viimekertainen ideointiharjoitus elvytti vähän unohduksissa olleen vanhan, rakkaan harrastuksen ja ajanvietteen ja pitkästä aikaa kaivelin kirjahyllystä yöpöydälle ( ja ompelupöydälle) kasan runokirjoja. Risto Rasaa, Tuomas Anhavaa, Veikko Haakanaa, Einari Vuorelaa..muiden muassa. Niistä nyt pitäisi valita THE RUNO.

Ensi lauantaina kässäkerhossa paininjalan alla ja pisteltävänä runotyö.Runon tuoma  tunnelma  tai sen synnyttämä ajatus kuvaksi kankaalle.

Laitan tähän joitain runoja joita löysin, ja joitain joita jäi mieleen sieltä käsityökerhosta.
(ehkä minun on tunnustettava että pari runotyötä on jo puolivalmiina-tosi innostava projekti, tämä)

Teille kaikille iloksi ja inspiraatioksi. :)


Näitä saattaa ilmaantua tänne lisää. :) Kuvakansioissa matkaillessa löytyi huikeita kuvia joista löytyy monien löytämieni runojen tunnelmia.


10 kommenttia:

 1. Hyvää Huomenta, runomaisteri, kuvat ovat todella osuvat noihin runoihin. - louskutan vihreitä raitoja keltaiseen mattoon- , tekee mieli tehdäkin noin! Kuvakieli noissa runoissa -vaikkakin lyhyitä- osuvia. Jaahas, ja millaisia teoksia siellä pursuaa?
  t. Tanja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. runomaisteri :) täällä on kyllä ihan uponnut vaihteeksi runosuohon. tykkään niin myös tuostamatonlouskutusrunosta...siitä ehkä tulee jotain. :)

   pitänee esitellä tuotokset tässä jonakin päivänä. :)

   Poista
 2. Huikeita kuvia, tuo viimeinen varsinkin! voisin ottaa suurennettuna pirtin seinälle.:)
  mervi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. huokailin eilen noitten kuvien kans..oisin halunnu yhdestä kangasta ja toisesta tapettia...ja kaikkea. minustakin tuossa metsäkuvassa niin mukava valo, jotain sadunomaistakin, ehkä.

   Poista
 3. Iloksi nämä kuvat ja runot ovat! Huh, miten taas sulta pursuaa ideoita. Mahotonta :) t. Pirta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirta. olet niin oikeassa-pursuaa! eikä siis mahdu mihinkään niin alkaa jo olla savua, käryä suorastaan. huhhuh. toteutuspuolella vajetta. you know.

   Poista
 4. Risto Rasa on yks mun lemppareista. Ne runot on semmosia ihania oivalluksia tavallisen tallaajan elämästä ja ympäriltä. Ja runoilija on säilyttäny semmosen... lapsen katseen. Vai mitä sanot?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. munkin lempparirunoilijakaartiin kuuluu, ehdottomasti. noin sitä pitäisi maailmaa katsella...pieniä juttuja. lapsen silmillä, todentotta. ihmetellen.

   Poista