torstai 8. tammikuuta 2015

Jotain pysyvää

Vielä ei oikein ole päässyt kyytiin tähän uuteen vuoteen. Päivät jotenkin valuvat....aikoessa, suunnitellessa ja ihmetellessä. Koululaiset aloittivat lukukauden.  Aamuherätysjärkytysten kanssa selviäminen on oma lukunsa. Osa aloitti vähän tahmeasti ja osa innokkaina.  Iästä riippuen.

Huokailin ja tuumailin yhtenä päivänä enemmän kuin muina päivinä vähään aikaan.
No, se päivä saattoi olla aika harmaa ja ankea,tiskintäyteinen ja joitain muitakin ahdistusmääreitä siihen saattoi sisältyä.
Tunsin itseni niin huonekaluksi.
Suurimmassa osassa tämmöisiä perustalouksia huonekalut ovat niitä taloustavaroita jotka ovat kohtalaisen pysyviä.
Joskus ihan  jämähtäneitä.

Huonekalu-olo tulee helposti silloin on unohtanut käydä kirpputorilla, lenkillä, pizzalla tai  kun ompelukone pääsee pölyttymään niin pahasti että langoittaminen ei enää ole automaatio. Se iskee silloinkin helposti kun muu perhe tulee ja menee,harrastaa ja intoilee noin 25 h/vuorokaudessa ja on jotenkin enemmän elämässä kiinni kuin ko. huonekalu.
Joskus sitä muuttuu niin  jakkaraksi.

Semmoinen matala malli, pyöreähkö, nahkapäällysteinen. Vähän kulahtanut, värikin haalistunut eikä oikein tiedä onko se musta vai harmaa. Jokunen sauma saattaa olla ratkennut, täytettäkin pursuaa ja yksi jalka vähän klenkkaa.
Siinä se nököttää, milloin missäkin missä sitä on tarvittu.  
Saattaa siihen joku joskus istahtaa kiireisenä kenkiään laittamaan, ohimennen, joskus tarvii jonkun nousta korkeammalle ja pienille nopsille jaloille se on hyvänkorkuinen paikka lepuuttaa varpaitaan. Voi siihen joskus nenänsäkin pyyhkiä, ja kädet jos sattuu semmoinen tarve.
Saattaa sitä joskus tarvita, jakkaraakin.

Eikä se vallan huono homma aina ole, olla jakkarana. Saa olla kotona, ottaa aamulämpimät pienet lapset syliin ja kiireettömästi aloitella päivän puuhia. Iltaisin peitellä lämpimiin peittoihin ne pienet ja touhukkaat varpaat ja laskea kenkäparit, isommatkin.

Joskus se on vähän tiellä. Joku saattaa lyödä siihen varpaansa joskus eikä se jakkarastakaan ole niin mukavaa.
On se hyvä että elämässä on jotain pysyvää.
Nooo, se menee taas ohi, se jakkara-olo. Kunnes taas tulee. ☺

( Teksti tuli kirjoitettua päivällä kun oli niin vetämätön olo... ja jäi odottamaan että jostain kävelisi vastaan sopiva kuva. Ei kävellyt. Ompelukonekin pääsi vähän surraamaan niin ehkä tuntuu jo noin nojatuolilta. :) )

Kriisin paikka laittaa tämä menemään ilman kuvaa. :)
30 kommenttia:

 1. Ihana Hanna!! Hyvä ilmaus tuolle tutulle, epämääräiselle jämähtämisahdistusalemmuuskompleksille -jakkara! :)
  -mervi

  VastaaPoista
 2. Tuttuja fiiliksiä ihanasti kirjoitit :-) ! Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eihän meillä vain ole sama maku mitä huonekaluihin tulee? :) kiitos!

   Poista
 3. just siltä miltä joskus tuntuu :) ihan nojatuolilta :P hyvinpä kuvasit:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. minusta tuntuu noin nojatuolilta. :) on se joskus vähän semmoista, enemmän ja vähemmän. :)

   Poista
 4. Ei edes jakkara tänään, ehkä joku matonalainen liukueste täällä. Onneksi on lankaa ja puikot. Ja kädet toimii. Kylpyamme(kaan) ei houkuta nyt, mutta jospa se taas tästä suttaantuu... jl

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aijai! paha. mitäs keksittäis..mutta onpas hyvä kun on puikot ja lankaa, ja taito! <3 kun mulla ei auttas yhtään vaikka ois mitkä puikot...ja vaikka kuinka monelaista lankaa kun ei siitä tule mitään. :) Suttaantuu se, usko pois!!!

   Poista
 5. Voi ihana miten kiva tekstia! Kai meillä kaikilla on joskus sellainen 'huono' olo, minulla ehkä silloin räsymatto kuvaus osuis paremmin. Mutta pienestä on kiinnii että taas jaksaa, pitäis vain oppia olemaan se jakkara tai räsymatto ihan täydellä;) Tsemppia ja aurinkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. on se varmasti kaikilla joskus. Räsymatot ovat kauniita <3 ja mukavia jalan alla. joskus niitäkin onneksi tuuletetaan. :) kiitos auringosta! sinne myös, aurinkoa ja tsemppipäiviä!!

   Poista
 6. Yksi jakkara täällä pienintä nukuttaessa haaveili jaksavansa vielä hetken neuloa omien ajatusten kanssa jutellen...kädetkin kaipaavat puikkoja niin kovasti...vaan taidanpa alkaa nukkumaan. Kiitos! Huomenna istun ite keinutuoliin ja kutasen kaikessa rauhassa muutaman kierroksen, juttelen itteni kanssa ja komennan jakkaraolon pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hyvä ajatus komentaa se pois. ja kun siinä (komentamisessa) olen vieläpä hyvä. Joskus olen täällä kuullut puhuttavan että minussa puolustusvoimat ovat menettäneet melkoisen vääpelin... :D
   ihanalta kuulostaa keinutuoli ja kudin, ja juttelu. <3 kiitos.

   Poista
 7. Olen seurannut blogiasi n. vuoden ajan ja pidän todella paljon tyylistäsi kirjoittaa. Tämä blogi on niin raikas, elämänmakuinen sisustus- ym. "pinnallisten" blogien rinnalla. Jatka samaan malliin!! Hyvää alkanutta vuotta!
  t: äiti Oulusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos...kiitos. välillä sitä miettii tätä kotikutoista arkisoppaa jakaessaan että onkohan tästä kenellekään iloa..ja kirjoittelee ihan kirjoittamisen illosta ja tallettaakseen näitä päiviä. minä en kykenisi sisustusjuttuihin keskittymään..saattaisi äkkiä loppua aiheet. joillakin on intoa siihen, ja kiva on niitäkin käydä kurkkimassa. hyvää vuotta sinnekin!

   Poista
 8. No niin, nythän minä alan ymmärtää sitä huonekalukeskustelua! Et näyttänyt ollenkaan vetämättömältä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aivan. :) joo se oli se innostus siellä joku hetkellinen ohimenevä höyrähdys. sen koommin ei ole näkynyt. onneksi seuraava äimistelypäivä on jo pian. :)

   Poista
 9. Ja kaikki osat tallella jakkarassakin, siis koossa, hyvä Hanna! Minä välillä kova keikkuva korkeajakkara, johon kiivetään, mutta joo haluan olla lähellä tavoitettavissa�� Pirta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin! onkohan..jäin tuota miettimään. :) On se monesti täälläkin tuo korkeajakkaratuntemus, totisesti. Ei ne jakkarat, korkeat tai matalat monestikaan kovin kauas matkusta. keittiöstä kuistille korkeintaan. :D

   Poista
 10. Voi sinua ihana jakkara <3 Tuttu, turvallinen, lämmin, luotettava, hellä - lähellä silloin kun tarvitaan.
  -Katri-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihana ja ihana, sehän riippuu niin monesta. :) makuasia, katsos. mutta kiitos <3

   Poista
 11. Minäkaitse kirjoitin jo kommenttia mokomasta älypuhelimesta, mutta ei näy vilaustakaan tekstistä. No, mutta asiaan. -Ihana jakkara <3 t. Pirta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jostain syystä osa sinun kommenteistasi käy mutkan roskapostilaatikossa! onneksi nytkin löysin sieltä vieraskielisen tulvan keskeltä ihan selevää suomea olevan kirjoituksen. kiitos <3

   Poista
 12. Ihana jakkara! <3 Hyvin kyllä osaat kuvata tuonkin olotilan! Päivien tunnelmat onneksi vaihtelevat ! T. Elsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi että, kiitos Elsi! Ja toden totta, päivät ovat erilaisia. Ja aamulla eri fiilikset kuin illalla, semmoista on elämä. <3

   Poista
 13. Ihana kirjoitus. Suupielet venyy! Kiitos!

  VastaaPoista
 14. Hanna, kuvia ei tähän postaukseen tarvi! Ihana kirjoitus ja olotila niiiin tuttu! Ompeluterapiaa sinne kera kangasvärien! Tammikuun valoa elämääsi!!! -Ride-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei oikein ollut jakkarankuvia. tai oli, mutta ei julkaisukelpoisia. :) ompeluterapiaa kaipailen...ja värejä..kun saisi vain itsestään irti! tulehan kaveriksi, jos vaikka sillä lailla irtoaisi!
   kiitos sinulle <3

   Poista