keskiviikko 9. marraskuuta 2011

raitahöpsötyksiä

Muutaman raidallisen ompeluksen olen saanut ommeltua. Raidallinen pussi matkusti meille Marimekon ysmystä ja on ne vaan niin ihania. Syyslomaviikosta asti ne ovat tuossa muistutelleet itsestään ja kummitelleet, ihan uniin asti. :)  Ompelufiilarit ovat oleet jossain nurkan takana muutaman päivän, välillä ne ovat käyneet kurkistamassa ihan pirtissä mutta eilen sitten tupsahtivat pitemmäksi aikaa-toivottavasti viipyvät pitkään!

Karpalon- ja jonkun muun punainen raitatrikoo muokkautui ihan ensiksi tonttumaiseksi piippalakiksi, kaulahuiviksi ja lapasiksi.(lapaset muuten eivät näyttäydy kuvissa-pitääpä ne filmailla joku päivä) Vuorina ohut fleece, myös kaulahuivin sisään ompelin putkilon samaa fleeceä, se jämäköittää ja ihanasti muhkeuttaa pehmoisen trikoohuivin.


Harmaan neuletakin kanssa ihan syötävän suloisia. Niin tykkään!

Ysmy-pussissa oli tällä kertaa ihan uusia tuttavuuksia, en ole ennen törmännyt meleerattuun harmaaseen yhdistettynä ruskeaan tai violettiin. Me värisokeat  kun emme päässeet sopuun tuosta raidan väristä...mutta ei se mitään, kaunis kuitenkin. :) Jotain raikastavaa se kuitenkin mielestäni tarvitsi ja niinpä siskon varastoista kaiveltu keltainen verhokappa pääsi röyhelöineen kaikkineen raidallisen trikoon kaveriksi. Helmi oli kovin onnellinen hulmuavahelmaisesta paitamekkosesta. :)


Raitatrikoot ovat vallanneet joka pöydänkulman. Monenmoista leikeltyä,suunniteltua ja ideaa odottavaa tilkkua levisi tänään ompeluhuoneen ulkopuolellekin...jalostustyö on täydessä käynnissä.


Yhdet harmaa-musta raidalliset legginsit tulivat valmiiksi asti.  Piirtäjän tuotoksiinkin raidat ilmaantuivat, taikurin kaverilla on raitapaita. :) Neulatyyny on aarre, kerhossa tehty äitienpäivälahja vanhasta kahvikupista.

Matkalaukusta pilkistävät tildarinsessat...ne kävivät näyttäytymässä ompelupiirin opelle ja kuvauttivat itsensä opistotalon kaakeliuunin kulmalla.


Ompelupiirissä opettelimme tänään näpsäkän pussukan tekemistä. Kiva ja nopea ompelus, näitä saattaa löytyä joulupaketeista...Tämän pussukan kangas on ikeasta, vuorikangas kaapin kätköistä kaiveltua puuvillapellavaa tai jotain sen tapaista liituraitaista kummajaista. Tässä kuitenkin ihan passelia, oikeastaan varsin tyylikästä. :)


Ja huomaattehan kiinni ommellun kääntöaukon! :D

Kun kerran jaksoitte katsella tämän ähkykollaasiraitapostauksen loppuun asti niin olette päivätirsanne ansainneet-ottakaa Hildasta mallia ja hakekaa se kaikkein paras paikka , laittakaa silmät kiinni ja antakaa nukkumatin viedä. Hetken lepo päivän touhujen keskellä saa ihmeitä aikaan. :)


-hanna-

13 kommenttia:

  1. Voi Hanna tuo harmaa-ruskea/violettiraitatunika on ihana! Keltainen sopii upeasti siihen,sulla on totisesti värisilmää! Ja mitä ihanuuksia Tildaprinsessoita sinun matkalaukussa onkaan kätköissä :O ! Pussukka kans,aivan upeita ompeluksia jälleen! Kannatti löytää ompeluinto :D

    VastaaPoista
  2. siis oon niin kade noista sun raitatrikoista. Tääki ois halunnu pussillisen :( Ja tuosta pussukasta voisin olla vähä kateellinen, ois ihana osata ommella tuommosia :/

    VastaaPoista
  3. Upea se keltahelmainen raitamekko ja vimppa kuva on ihan huippu!

    VastaaPoista
  4. tinttara:Kiitos värisilmästä, vaikka se testin mukaan onkin pahasti heikko! :D. Minäkin tykkään tuosta keltaisen jamikäsenytsittenonkaan-värin yhdistelmästä. :) Jotenkin niin iloinen mekkonen, piristää äidin päivää kun neitokainen pyörähtelee helmoissaan.
    Tildaprinsessat odottavat vielä garderoobiinsa prinsessamekkoja...ja ehkä yksi rinsessakin pitäisi vielä saada aikaan. Mukavaa näpertämistä. :)

    Ompelufiilis on kyllä parasta, kotihommatkin luistavat sutjakammin!

    kata:Oli kyllä kiva yllärituliainen tuo raitapussi...saattaisi tuosta sulle joku palanen joutaa. :)
    Pussukan teko ei kyllä ole osaamisesta kiinni sinunkaaan kohdalla :D

    kewa:Täällä helmat hulmuavat, ja eskarilainen haluaa kuulemma samanlaisen. :) Nyt pitäisi vain löytää jostain röyhelöreunainen verhokappa joka passaisi jonkun raitatrikoon kaveriksi...:)

    Eikös vain näytäkin leppoisalta päiväunipaikalta? Tyllerö ihan oikeasti nukkuu tuossa! :)Ja onpas iskälläkin hyvä syy maata sohvalla ihan rauhassa kirja/läppäri nenän edessä, eihän sitä tuossa voi muutakaan. :)

    VastaaPoista
  5. Upeita,mahtavia,silmiähivelevän kauniita väriläikkiä onkin käsiesi kautta ilmaantunut tupaanne!Oot sää sitte eri taitava:)
    Lapset todellaki tietävät,missä on parhaat nukkuma-paikat!

    VastaaPoista
  6. Ihanaa katseltavaa jälleen kerran. :)

    VastaaPoista
  7. Ysmy-pussin sisältö pirtsakkaa! Mullehi on tulossa marikankaita,ostin vähäsen. Ärsyttäääää nyt, aina joku keskeyttää kiljumalla, huutamalla vessaan pyyhkimään, hanskojen laittoon.......niin ... mikä on äidin päätehtävä kysyn nyt itseltäni? Lepyimme sekä äiti että onni. Siitä värisilimistä. Miehelläs sen täytyy olla vahva, kun on polliisi. Hanna sen kans pärjäät taatusti.:)

    VastaaPoista
  8. lissäys vielä,nuo ompeluksesi ovat hullaannuttavat <3

    VastaaPoista
  9. Täälä vietetty vaan noita lepohetkiä koko viikko, tauti iski. Oon kuulema ihan oikeen sairas, kun ei kahviakaan haluta, enkä menny saunaan vaikka oli lämmin. Ite oon päätelly, että oon kun jaksa ommella enkä liion kutoa tai virkatakaan, niin kaikella sitä voi tuotaki mitata muullakin kuin kuumemittarilla, vaikka on seki välillä ihan samaa mieltä. Matilla tämä kesti melkeen 2 viikkoa ja Sanni on ollu nyt 6 päivää kuumeessa, nyt ei enää ehkä? oo.
    -anita

    VastaaPoista
  10. Ihania ompeleita sinulla, olet kyllä tuottoisa, kun itsestä tuntuu että arki vie kaiken ajan, ja mitään ei saa aikaan.
    Linkitin blogisi sivuilleni, en huomannut kysyä että voinko sen tehdä?
    Ihan lemppari on nyt tää sinun blogi, täällä on aina jotain mukavaa ja ajatuksia herättävää luettavaa.Kiitos!

    VastaaPoista
  11. Aivan huippu tuo viimeinen kuva! Meillä kans kuopus tulee aina selän päälle makoilemaan, ei oo kyllä vielä nukahtanut siihen :D

    VastaaPoista
  12. mulla on aivan valtavasti noita marimekon raitatrikoita, nyt varastin kyllä idean niiden käyttöön:D ihana pipomalli ja tuo huivi, niin huippu.

    VastaaPoista
  13. suvi: väriläikkiä pitää olla, tykkään iloisista yhdistelmistä. :) sopivan kaukaa kuvattuna, tarkasti aseteltuna ja vähän huonossa valossa kurttuisetkin saumat näyttävät taitavasti ommelluilta. ja kiitos postipojan paketista!

    pirttihirmu: kiitos: :)

    anonyymi: Äidin päätehtävä on joskus ommella lapsilleen lämpimiä vaatteita vaikka maritrikoista. :D
    ja polliisin värisilimistä en menis takuuseen...:D

    anita: oijoi...paranemisia sinne! aika sairas oot kyllä jos oot malttanu kutimet jättää rauhaan! lepoa ja unta,sopivasti särkylääkettä, mustaherukkamehua, lämmin viltti ja käsityölehtiä. luulisi sillä tokenevan!

    hillevi: voi, minulla on paljonkin noita aikaansaamattomuuspäiviä...se aina vain näyttää toisilla että ne on kauhean tehokkaita.:) Ja ilman muuta voi linkittää. :) Onpa mukavaa että olet viihtynyt!

    Hannele: :) aika lokoisalta tuo kieltämättä näyttää.

    hanna: no nyt vain raitojen kimppuun. :)

    VastaaPoista