lauantai 6. joulukuuta 2014

Joulukuun 6.

Lapsilta oli kysytty koulussa mitä itsenäisyys oikein tarkoittaa ja mitä se heille merkitsee. Pohdimme asiaa vähän yhdessä ja olipas siinä ajattelemista! Aika harvoin tulee pysähdyttyä tämän asian ääreen.

Mietimme että ainakin se tarkoittaa omaa maata,kotimaata. Omaa kieltä jota saa puhua,lukea ja kirjoittaa, ja jolla tulee ymmärretyksi. Puhuimme me sodastakin,siitä millaista oli joskus ennenvanhaan ,mitä kamalaa ja murheellista monet mummot ja papat ovat kokeneet ja miten me saamme sen muistaa ja pitää arvossa. Puhuimme vähän uutisista, maailman ihmisistä jotka elävät sotien keskellä. Enemmän me puhuimme kuitenkin rauhasta -miten tärkeää ja onnellista meillä on nyt. Meillä on maa jossa halutaan pitää huolta kaikista, annetaan kaikille sama arvo ja samat oikeudet.

Me puhuimme kouluista, opettamisesta ja työpaikoista. Mietittiin ambulansseja ja poliiseja, muisteltiin minkälaista oli neuvolassa tai sairaalassa.
 Ajateltiin että on hyvä kun on ihmisiä joita kiinnostavat semmoiset asiat kuin verot ja se että kaikille olisi töitä ja ruokaa.

Me mietittiin että on meillä hyvä maa,tämä Suomi.

Me tehdään kakku ja sytytetään kynttilä. Ajatellaan miten mukava meillä on täällä- koivujen ja järvien, merenrantojen ja tummien kuusten maassa.

Hyvää Itsenäisyyspäivää,suomalaiset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti