sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Joulukuun 7.

Käsityökerhossa teimme marraskuussa enkelikankaita. Haluan teillekin jakaa tämän  käsityövinkin.

Tarvitset muovisia pitsiliinoja/kaitaliinoja, vaahtomuovisen patjanpalasen tai useampia, valkoisia ja tummia puuvillakangastilkkuja, (toki voi tehdä metreittäinkin) kangasvärejä ainakin peittovalkoista ja hopeaa...mustakin yllättäen sopi näihin oikein hyvin.  Lisäksi siipimateriaaliksi mustaa tylliä. Kertakäyttölautasia tai purkinkansia värin alustoiksi.

Tämä kuuluu sarjaan "työpöydän kulmalla tehtävät käsityövärkkäykset". :)Kuvan pitsiliinan sain lainaksi opelta. Jos joku tietää mistä vastaavan voisi löytää ihan omaksi niin mieluusti saa kertoa. :)

Kangasväriä laitetaan lautaselle, kangaspala asetellaan alustalle ja pitsiliina halutulla lailla siihen päälle. Vaahtomuovipalaseen otetaan väriä ja hitaasti tuputellaan väriä pitsiliinan päältä kankaaseen.

Voi tehdä valkoista valkoiselle, valkoista harmaalle tai mustalle...ja näin joulun alla tuleepa mieleen että valkoista punaiselle kankaalle voisi olla aika ihanaa!

Tyllisiivet teimme siten että samaisen pitsiliinan läpi tuputtelimme valkoista ja hopeakangasväriä kaksinkertaiselle tyllille.  Kuvio ei tule kovinkaan selvästi näkyviin mutta antaa juuri sopivasti elävyyttä ja kimallusta siipiin.


Valkoista mustalle puuvillakankaalle¨Valkoista harmaalle puuvillakankaalle


Valkoista valkoiselle


Mustaa ja ripaus hopeaa valkoiselle  kankaalle


Enkeli.
Mekko harmaasta painetusta kankaasta, 
siivet kaksinkertaiset.
Vähän vapaalla ompeleella 
piirtämistä :)
ja muutama kultalangalla tehty pisto.

Haaveilen tuolla liinalla painetuista olohuoneen verhokapoista!Ja sohvatyynyistä! Jouluksi!
Valkoiselle pellavalle mustaa ja hopeaa. Sielun silmissä näyttää niin hyvältä. :)


Ihanaa toista adventtisunnuntaita teille kaikille!
Joulu tulee. :)

18 kommenttia:

 1. Niin ihana, kutkuttaa meikäläisenkin inspiraatiota. Osaisinko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Hellu! Ihan varmasti onnistuu! Onpas mukava jos kutkuttaa. :) Kokeilehan! Innostut varmasti!

   Poista
 2. Aivan ihastuttavaa :) Tee ihmeessä verhot ja tyynyt niin kuin sanoit. Voin hyvin kuvitella, että ihanat tulee:) Mukavaa toista adventtisunnuntaita teille<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin aika ihanaa. :) Jonakin päivänä pitäisi vain ottaa ja levittää kankaat ja syteemit..verhot vaativat vain vähän enemmän kuin työpöydänkulman..ja lisäksi vaativat pikkumiehen päiväunet. :)

   Poista
 3. Minulla on keittiönpöydällä tuollainen muovipitsi liina. Olen ostanut sen kärkkäiseltä.muoviliina on niin käytännöllinen lasten kanssa ruokailessa:).. nyt katselen sitä uusin silmin.. liinalle voisi olla toinenki käyttötarkoitus.mukava vinkki:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi pitääpä lähteä Kärkkäiselle retkelle. :) Olipa kiva kuulla että sieltä saattaa löytyä. Nyt vain sielläkin liina uusiokäyttöön..ilman muuta. :)

   Poista
 4. Kiitos vinkistä, tulos näyttää kutkuttavalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain! Näissä on jotain ihanaa..tykkään siitä että on tuommoista utuista. Ja vähän semmoista ei niin säntillistä. Minulle sopivaa. :) Kokeilehan!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Minäkin niin innostuin tästä käsityökerhossa! Kotonakin on sitten pitänyt tilkkuja tuputtaa mennen tullen. :) Tämä on kyllä niin ihana idea. :)

   Poista
 6. Aivan kaunista, herkkää, pitsimäistä. Aina jotakin uutta... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisu, milloin kokeiltaisiin? Tulehan joku päivä ketunpesään niin tehtaillaan enekelikangasta. :) Minustakin tässä on jotain niin herkkää. Ja kaunista!

   Poista
 7. Kaunista, hempeää... lähteekö väri pitsiliinoista sitten pesemällä. Minulla on noita värejä kotona, mutta en ole pahemmin ehtinyt käyttää.. Kiitos ideasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olehan hyvä vain! Ihan kaikki väri ei minulla ainakaan lähtenyt muoviliinoista pois..että ehkä pitää olla erikseen sitten pöydällä pidettävät. :) Näiden tilkkujen tekemisessä suurin ja työläin vaihe on aloittamisen vaikeus. Ainakin minulla. :) Ovat nopeatekoisia! Nyt vain kokeilemaan. :)

   Poista
 8. Kiitos Hanna, että opastit oikein livenä minulle tämän jutun! Ihania tilkkuja tulikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos itsellesi!olihan mukavaa siinä keittiön työpöydän kulmalla tuhertaa :) ja pelastaa tilkkujaan lasten ulottuvilta. Otetaan metritavarana sitten vaikka teillä. :)

   Poista
 9. Sanoisinko että ihan YLIHERKKÄÄ.😁

  VastaaPoista