lauantai 21. helmikuuta 2015

siivekäs hepo

Miten se tuntuu että nykyisin on aina perjantai?  Toisaalta ihan hyvä ettei tunnu ainaiselta maanantailta, on perjantaissa kuitenkin jotenkin enemmän hohtoa ja fiilistä . Maanantait ovat vähän semmoisia päiviä että pitäisi olla kauhean tehokas.  Tänään perjantaina  olin kuitenkin ekstratehokas!!

Ompelunurkkaukseni ei muistuttanut ihmisasumusta enää lainkaan. Se oli (huomaattehan menneen aikamuodon?) vain kasoja, kasseja, levinneitä kankaita, silppua ja jotain mitä ei voi käsittää. Ihan vähän oli ahdistusta. Tavara-ahdistusta, sotkuahdistusta, aika-ahdistusta ja säilöntäahdistusta. Ei tuntunut olo ollenkaan köyhältä....aijai sitä kamppeen määrää. Siinä järkkäillessä ahdistus alkoi pikkuhiljaa muuttamaan muotoaan... se vaaleni ja haaleni , vaihtoi ihan väriä ja tyylilajia ja muuttui melkein inspiraatioksi! Kyllä nyt kelpaa aloittaa joku ompeluprojekti.

Ei nimittäin puutu kuin aika! Ja sekin on kuulemma järjestelykysymys. 

Mihin se aika oikein karkaa? Meneekö se sinne mihin rahakin, sitäkään kun ei edes kunnolla  huomaa että niin se taas tili tuli, oli ja meni.  Aika karkaa yllättäviin paikkoihin. Se aika josta osan voisin käyttää ompeluun karkaa aika usein peruskotihommiin, tiskiin, pyykkiin, raivaamiseen, ruoanlaittoon. Niitäkin voisi tehokkaammin jakaa.. siinäkin vain tulee joskus väsy, siinä jakamisessa. Ei aina jaksa valvoa ja pyytää, ja kun tahtoo olla että tietyt eivät tartu ja toiset tarttuvat, niin jos on niin että tarttuvaiset vaan on kotosalla (taas) niin ei viitsisisi niitä pyytää. Isossa porukassa on helppo luovia tekemättä.
Joskus se ompeluaika karkaa touhutöppösen jälkiä paikkaillesssa, joskus kuljetuspuuhassa ja joskus ihan vaan  vaikka blogiin, facebookkiin tai whatsappiin. Ja onhan sitä kaikkea elämää. 

Ompelu ja käsityöjutut ovat kyllä minulle niin tarpeellisia. Jotenkin näin vanhemmaksi tullessa tulevat aina vain tarpeellisemmiksi.  

Yksi ompeluharrastuksen hyvistä puolista on että voi ilahduttaa vaikka lapsukaista ompelemalla jotain toiveenmukaista.  Paikallinen ompelija myi varastojaan kohtalaisen edullisesti ja sieltä löysin kotimaista Taitoon collegea. Leikkasin siitä neitokaiselle pitkänmallisen paidan ja pyysin valitsemaan uudesta värityskirjasta jonkun kivan kuvan jonka sitten ajattelin kirjoa vapaaompeleella tilkulle ja ommella tilkun sitten paitaan. Ja niin tehtiin!

Värityskirjan sivusta kopio, se kiinni parilla neulalla kaksinkertaiselle lakanakankaalle, koneeseen vapaaompeluasetukset ja paperin päältä surrutellaan viivaa pitkin noin suurinpiirtein. Sitten repäistään paperi pois, ja vahvistellaan ommelta ompelemalla kuvio muutamaan kertaan. Kiinnitin ommellun tilkun sitten etukappaleelle haluttuun kohtaan ja vielä siis samaa ommelta pitkin, ulkoreunoistaan  noin suunnilleen (ihan kaikkia koukeroita ei tarvitse kiinnitettäessä toistaa)vapaaompeleella pyöritellen. Leikkasin sitten terävillä saksilla lakanakankaan ylimääräiset osat pois siten että sitä jäi kuvion ympärille pieni reuna. Se on pesuissa nyt mukavasti siihen  sitten pehmentynyt. Ja neitokainen oli onnellinen paidastaan. :)
Näköjään noita lankoja voisi tuosta vielä vähän enimpiä saksia...ja kuviin on tullut joku kumma kurttu olkapäälle ja pääntieresorikin näyttää vähän epämääräiseltä..mutta ne ovat nyt sattuneet asettumaan sillätavalla. :)

College on mukavan tuntuista, ja väri näin värisokean vinkkelistä jotain sammalen ja oliivinvihreän välimaastoa. Poikaselle haluaisin tästä tehdä jotain myös, siihen pitäisi myös joku kiva kuva ideoida.
Mitäs sinä ehdottaisit? :)

10 kommenttia:

 1. Mukavannäköinen paita ja kiva kuva! Mitenkähän tuo lakanakangas kestää rispaantumatta pesuissa? Itse olen käyttänyt tuollaisissa trikoota ja joustofroteeta. Ne ovat kestäneet. Laitoitko tuohon alle liimakangasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä paitaa on kyllä pesty ja pidetty. :) Hyvin on kestänyt tuo kaksinkertainen lakanakangas, ja reunatkaan eivät tuon enempää ole nuhjaantuneet, sitä on kuitenkin aika kapeasti tuossa, muutama milli. En muistaakseni laittanut liimakangasta.Joskus laitan, ja varsinkin jos aplikoin joustavia tilkkuja. Saatoin muuten suihkauttaa sprayliimaa, sen verran että pysyi ompelun ajan paikoillaan. :) mun ompelut tahtoo olla semmoisia ei-niin-tekniikkatietoisia. Tulee se surautus - ja värkkäysinnostus ja sitten se vain tulee, paita tai joku. :)

   Poista
 2. Ihana tuo toisiks alimmaisen kuvan neitosen ilme:-) . Näkee, että on onnellinen ihanasta paidastaan. Upea satuheppa, vau!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hän kyllä semmoinen hyvin muikea noissa hymyissään. :) tahtoo olla pelleilymieli aika usein. :) ja kyllä on ollut mieluinen paita. Aika usein tämän valitsee aamulla. Minä luulen että lapsi nauttii mielikuvituksellisista vaatteistakin, kun leikeissäkin on sitä ihanaa kuvitelmaa niin paljon mukana. :)

   Poista
 3. Olen samaa mieltä tuosta luovimisesta ja ajan ja rahan olemisesta ( varsinkin siitä katoamisesta). Mutta oletpa silti saanut katoamisista huolimatta hienon paidan aikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä taitaa olla muillakin, sitä luovimista. näin aina joskus kuulen olevan. :) Minulle on niin tärkeää saada välillä jotain näkyvää aikaiseksi! se tämä kotihomma kun ei ole niin kovin näkyvää, paitsi silloin kun sen kaiken jättää tekemättä..ja vaikka ompelee. Silloin on kaksinverroin kaikkea näkyvää, ellei peräti kolminkertaisesti. :)

   Poista
 4. Jonnehi meni kirjoitukseni...Hyvää päivän jatkoa! Ihana heppa ja mukava hymy tytöllä. T. Pirta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no voi sentään minne se meni!!!!! ei näkynyt roskaposteissakaan..surkeus. Mutta kiitos :)
   tämä on hymytyttö. vaikka tässä onkin vähän teko. ja ovat kai hymytyttöjä aika monet. :) toisilla se on herkemmässä, toisilla välillä houkuttelemisessa.
   joko susirajalla on kevättä? :)

   Poista
 5. Mahtavan hieno pusero! Pojan paitaan tuli mieleen sellainen lentävä lohikäärme, tultasyöksevä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! ja kylläpä on hyvä idea, sen voisi vaikka värikkäillä langoilla kirjoa..oijoi. pitää aivan alkaa lohikäärmeitä bongailemaan. :)

   Poista