sunnuntai 15. helmikuuta 2015

vintage-orelma helmaröyhelöllä

Niin se vain on, että jostain kaavasta saattaa tulla semmoinen mielikaava jolla tehdään kaikki mahdolliset jutut. Mekkotehtaan Orelman kanssa minulla on juurikin semmoinen suhde.  Se on helppo ja yksinkertainen kaava, sen muokattavuus on oikea mahdollisuuksien meri ja sitä voi soveltaa joustaville ja joustamattomille kankaille ihan yhtälailla.

(ihan vähän tähän saattaa vaikuttaa se seikka että Orelma oli ensimmäinen kaava johon tartuinMekkotehdas-kirjan saatuani... ja kun olen armotttoman laiska kaavojen piirtäjä niin...mutta olen toki tehnyt Maretinkin (!) ja siihen ei ollenkaan tullut näin lämminhenkistä suhdetta. Tämä Orelma-juttu on ihan kyllä jo ystävyyttä. :))

Tässä kaavassa on yksi ominaisuus josta en oikein tiedä onko se heikkous vai mahdollisuus..nimittäin se että se sama 110-senttinen piirretty kaava sopii aika monen muunkin kokoiselle tyttöselle..mutta olen päättänyt että se on ehdottomasti mahdollisuus. :)

Sain ystävältä aarteen jonka joku toinen oli heittänyt pois. Oikeasti vanhaa mummunmekkokangasta, liukkaahkoa, lähes joustamatonta, tekokuituista. Kaunista ja pirteäkuosista, ihanan  vanhanaikaista! Ruskeaa, joka on jossain vaiheessa ollut ompelusteni pääväri siinä määrin että lapset kyllästyivät.

Kaunokaiselle kolmasluokkaiselle kuitenkin ihana väri!  Tyttönen käyttää tavallisesti 128/ 134 -senttisiä vaatteita mutta tämän 110-senttisen Orelman mitat lisättynä helmaröyhelöllä olivat aivan sopivat juuri nyt. Menee sukkisten kanssa ihan mekkona mutta myös kapeiden housujen kanssa tunikana.  Hihoissa ja pääntiellä kevyesti venytetyt kantit mekkokankaasta.  Sen verran kaavankehittelyä aion seuraavaan Orelmaan harrastaa että yritän hieman pienentää pääntietä. Hieman on isohko, mutta tässä se ei nyt kuitenkaan haittaa.Kuvat eivät ihan yllä Hovikuvaajatasolle, ja ihan elämäni ensimmäiset PicMonkey-kollaasit sain näistä aikaiseksi..se on se oppia ikä kaikki. :) Kiva kuvanmuokkausohjelma, muuten, kannattaa kokeilla!
Mekkonen on ollut kyllä käytössä. Maailman helpoin pese ja pidä-mekko tämä on kyllä!  Ihanaa kun saa tehdä mekkoja. <3 p="">
Ihanaa on myöskin se, että päivissä alkaa olla valoa! Jospa ne talven pimeinä päivinä valmiiksi saadut ompelukset tässä jonakin päivänä saataisiin ikuistettua...nyt kun ei enää voi valon vähyyttä syyttää. :)12 kommenttia:

 1. Kaunis! Tuota kaavaa tämän laiskan kaavanpiirtäjän pitäis kans kokeilla. Juurikin tuon kaavanpiirtämislaiskuuden vuoksi en ole saanut tehtyä kuin katariinan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kannattaa kokeilla Orelmaa, se on niin kätevä piirtää. :) Vain kaksi kaavakappaletta :) ja sitä voi kyllä muunnella ja keksiä siihen ihan vaikka mitä. Katariinasta minä vasta haaveilen. :)

   Poista
 2. Ihana mekko ihanan kuosin kanssa <3 Tulee niin mieleen oma edes-mennyt mummuni <3

  VastaaPoista
 3. Kiva oli nähdä eilen, kiva kuulla kuulumisia täällä! Valostuvien päivien Iloa Sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oli mukava hetki, pikatapaaminen. Joskus otamme ajan kanssa...yritetäämpä! kiitos, sinulle myös ihania, iloisia päiviä!

   Poista
 4. Sinulle olisi pientä ilahdutusasiaa blogissani "melkein naapurin Hanna" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! olen hirveän huono näissä haastehommissa mutta yritän tähän tarttua. :) Nyt kyllä jäi vähän vaivaamaan tuo melkein naapurin...?

   Poista
 5. Kyllä Se on ehdottomasti hyvä ominaisuus, monikäyttöinen. :) Mekkotehtaan mallit ovat mielestäni juuri ihania tällaisille kangas löydöksille ja kirpputorin pöytäliinoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se, hyvä ominaisuus. Joskus vain vähän mietityttää että kenenkähän kokoinen mekkonen tekeleestä tuleekaan..kun kokonumerointi on niin väljä. :) mutta onneksi on jokakokoisia tyttösiä. :D

   Poista
 6. On kyllä kaunis mekko kauniila tyttösellä. Kaavassa on kyllä näppärä mahdollisuus, olen huomannut saman koon suhteen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tästä kankaasta tuli heti Orelma-olo kun sen sain...koko on kyllä kätevä! yhdenkoon. :)

   Poista