tiistai 22. maaliskuuta 2011

OY PERHE AB osa 2

Joinakin päivinä tätä firma-aiheista tekstiä vaan tulee.

Tässä firmassa tänään  vuorossa oleva henkilöstöpäällikkö on antanut lakkovaroituksen. Jo aikaisemmin ko. päällikkö on toteuttanut kyseenalaista henkilöstöjohtamispolitiikkaa käyttämällä uhkaus-lahjonta-kiristys-taktiikkaa, mutta nyt tilanne on kärjistynyt siihen malliin että työnseisauksen uhka on todellinen.

henkilöstöpäällikkö sai illansuussa paikallista aikaa kohtauksen kun ajatteli heittää hanskat tiskiin-ja samalla hetkellä oivalsi että jos heittää hanskat tiskiin niin joutuu itse ne tiskaamaan. Tiskivuoro noin viisi kertaa päivässä alkaa olla liikaa henkilöstöpäällikön hipiälle.(vaikka onkin harvinaisen paksunahkainen)

Työnseisaus ulottuisi näin alkuvaiheessa lähinnä firman tarjoamiin logistiikkapalveluihin. Erikoisjärjestelyin ja tarkalla harkinnalla kuljetus pelaisi jos työntekijät tekisivät työnsä oma-alotteisesti, perusteellisesti (ilman että henkilöstöpäällikön täytyy hypätä laaduntarkkailijan saappaisiin) ja ripeästi.

seuraavassa vaiheessa luonnollisesti huononee palkkaus...joskin työntekijät voivat olla sitä mieltä että se ei ole mahdollista....

ensiavuksi nyt vallitsevaan kiristyneeseen työilmapiirin  henkilöstöpäällikkö on ajatellut suorittaa ulkoistamistoimenpiteitä. ensimmäiseksi ulos ;) pitäisi saada neljän seinän sisältä homehtumasta ongelman ydin-juurikin se henkilöstöpäällikkö.

puhtaan ja likaisen, märän ja kuivan pyykin välimaastossa, tiskattavien astioiden ja roskaisten lattioiden  tuntumassa, sekaisten vaatekaappien  ja pursuavan eteisen puristuksessa , työpaikan ihmissuhteiden käryävässä keitoksessa alkaa henkilöstöpäälliköllä työkokemuksestaan huolimatta tai juuri siitä johtuen olla työkalut hukassa.

työnseisauksen lisäksi on odotettavissa lomautuksia päällikkötasolla....niitä odotellessa...

ja jotta lukija saisi todenmukaisen kuvauksen eikä totuus vääristyisi kirjoittajan jääviyskysymysten vuoksi     niin kyllä täällä henkilöstöpäällikön lisäksi muutkin touhuavat otsa hiessä! :D-hanna-

11 kommenttia:

 1. Ei voi olla totta,aivan ku mää oisin kirjottanu tästä meijän firmasta!!! Sillä erotuksella vaan etten mää ossaa kirjottaa! Mut niiiiin tuttua ja tavallaan säälittävää. Mut varmaan nää ihanat työntekijämme hoksaavat jossain vaihees omaa elämää,et näinköhän se "henkilöstöpäällikkö" tunsi edellises firmas.
  ps.pistetääs firman piikkiin :)
  JAKSELLAAN terv."kummitytön äiti"

  VastaaPoista
 2. Mahtava kirjotus munkin mielestä! Sulla on kyllä sana hallussa, ja mitä ilmeisimmin myös henkilöstöjohtamisen kimurantit kuviot ;).

  VastaaPoista
 3. Kiitos, ihan huippu postaus! Täällä henkilöstöpäällikölle on varmaan tarttunut facebookista se percus-ei-nouce-jaccarasta-tauti :/ Täytyy yrittää taas kohta tehä asialle jotain ;)

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa tekstiä Hanna! Kyllä päällikkötaso pitäis lomauttaa säännöllisesti vaikka pari kertaa vuojessa niin firma taas pyöris paremmin. Joko teillä henkilökunta pärjää ilman johtajia viikonlopun jos lomailette ?

  VastaaPoista
 5. kummitytön äidille terveisiä,: ai teilläkin! :D mukava että muillakin samanlaisia tuntemuksia..ja täytyy tunnustaa että salaa tosiaan minäkin joskus toivon että henkilökuntaa siperia joskus vähän opettaa...ei paljon, mutta sen verran että ymmärtäisivät :) ja firman piikkiin! :)

  sanat taitaa kuitenkin olla himpun verran enemmän hallussa kuin ne kuviot, valitettavasti ;)

  hannele: juuri tuota diagnoosia olen tarvinnut ... :D mahtava nimitys...ja hienoa kun nyt tietää mistä se tarttuu niin osaa välttää-tai ainakin kieltää henkilökunnalta sen käytön työaikana!:)

  tinttaran firmassa taitaa olla ihan oikea meininki lomautusten suhteen :) ja kyllä nämä ehkä pärjäisivät...tai ainakin jos vähän jakaisi porukkaa. pitäisi vaan lähteä. siinä on se isoin kynnys jonka yli astua.

  VastaaPoista
 6. miten se nyt menikään ... "Otsasi hiessä jne ..."
  Hieno kontakti sinulla aitoihin tunteisiin, jotka kiteytyvät sanalliseksi tarinaksi ja viihteeksi meille tavallisille tallaajille, Armonlahja tämäkin <3

  VastaaPoista
 7. Sait minut hyvälle tuulelle lukiessani tuota.. kiitos Hanna!

  VastaaPoista
 8. Hannele H: tämä onkin oikeasti reality-sarja :) mutta mukava jos se on viihteeksi luokiteltavaa :)

  mummo: no onpa mukava juttu :) tuota kirjoittaessa alkuperäinen fiilis ei ollut niin hyväntuulinen...:) huumorilla sitä selviää aika monesta paikasta :)

  VastaaPoista
 9. Kiitokset tästä ihanasta postauksesta! Samoissa tunnelmissa olen tänään täällä tarponut. Vaan helpottaa kun ei ole yksin, kun on muitakin samassa tilanteessa. Toivoopi äiti Itä-Suomesta :)

  VastaaPoista
 10. suvi: mukavaa että helpotti :) aika samanlaisia taitavat olla henkilöstöpäälliköiden tuntemiset näissä perhyrityksissä :)

  VastaaPoista
 11. No ihan totta,miten monesti on tullut mieleen nakata hanskat tiskiin ja uhkailuja jättää osan työntekijöiden pyykit pesemättä jne.
  ihana kirjoitus,kuvaa niin meidän firmaa!
  se johdon loma on harkinnassa,varalla-olevia johtajia on niin vaikea löytää:)

  VastaaPoista