lauantai 26. maaliskuuta 2011

pollokussa





Aika toivotonta kuvata näitä tuotoksia elävällä mallilla. :)
Sain kerran Helsingin tuliaisia-marimekon trikoopaloja ison pussillisen ja niissä oli tätä ihanaa raikasta pallokuosia.Palat ovat pitkiä ja kapeita (luulisin että jotain ylijäämäreunaa kun ovat leikanneet maripaitoja ) ja näinkään pientä vaatetta ei siis saa tehtyä ilman keskietu ja -takaleikkaussaumaa. Mutta eipä se sauma siinä menoa hidasta!

Monikäyttöinen trikooliivihamonen on näillä keleillä tosi näppärä-tällä meidän touhuhepulla tahtoo olla hiki päässä jos bodyn päälle laittaa toisen paidan ..mutta ilman mitään on hiukan niinkuin olisi alusvaatteissa liikenteessä. Tällä vaatekappaleella on kuitenkin vähän enemmän puetun oloinen kuin pelkällä bodylla.

Tämä ei ole se ihanuus mikä aikaisemmin silmissä siinteli vaan tämä kuuluu sarjaan -nytonihanpakkojotainommella. Tunnistatteko tunteen?
Se siintelevä tapaus odottaa vielä  idean jalostumista.

Ei olisi haitannut vaikka helmassa olisi ollut jokunen sentti lisää pituutta. Seuraavaan versioon sitten jos muistaisi lisätä... Ilman kaavoja hurautetuksi sanoisin että tämä on suorastaan onnistunut. :)
Pikku aplikaatio puuvillatilkuista antaa kummasti ilmettä.  Ja merkki. :)

Muutama muu vasta valmistunut ompelus on kuvaamatta ja  siten raportoimatta. :)

(otsikosta sen verran että  tämä kenties aukenee parhaiten lähipiirille :D mies nimesi tämän mekkosen heti pollokussaksi! Murteesta on kuitenkin kysymys ja pallokuosisesta leningistä puhutaan  :D )

-hanna-

2 kommenttia:

  1. onpa söötti pollokussa:). Tuollasia tarpeellisia käyttövaatteita tarttis ittekin tehdä. Oma takkiversio melkein valmis, helman kääntö ja napinläpi vielä tekemättä.

    VastaaPoista
  2. katja: pollokussapa hyvinkin :) on kyllä ollut näppärä käytössä, lisää tämmöisiä suunnitelmissa, erivärisiä ja -tyylisiä.
    sielläpä on oltu ahkerana...sulta ne onnistuvat tuommoiset vaativammatkin projektit! hienoa! laitappa kuvia takista tulemaan :)

    VastaaPoista