maanantai 11. heinäkuuta 2011

Leikkimökkiprojekti on tänään ottanut  pikkuriikkisen eteenpäin menevän askeleen. :)
Valkoista maalia on sudittu seiniin vielä maalaamattomiin kohtiin ja pari kalustettakin sai osansa maalausvimmasta. Vanha ehkä 80-luvun mäntypuinen yöpöytä koki varsinaisen muodonmuutoksen, siitä hiottiin lakkapinta pois niin hyvin kuin käsipelillä saatiin ja sitten vain uusi upea ulkomuoto sille valkoisen maalin avulla. :) En lakkaa ihmettelemästä sitä seikkaa kuinka valkoinen maali saa ihmeitä aikaan!

Tuosta yöpöydästä olisi tarkoitus tulla hella. Ja uuni. :) Ajattelin maalata säilykepunajuuripurkkien  kannet mustiksi ja jollain konstilla kiinnittää ne yöpöydän kanteen, pilttipurkin kansista (maalatuista)  tulisi levyjen säätönappulat ja ne kiinnitettäisiin pöydän laatikkoon. Alahylly saa toimia luukuttomana uunina.

Leikkimökin ovenedusterassi  ;) pitäisi vielä kunnostaa ja ikkunaluukkujen näpertämiseen pitäisi saada innostumaan joku minua taitavampi rakentaja.Sitten voisikin pitää kioskikekkerit. :)

Pieniä puuhia mutta vasemmalla kädellä (kaikella kunnioituksella oikeasti vasenkätisiä kohtaan) ja lapsi kainalossa melkoisen hitaasti eteneviä.

Tämänpäiväinen maalaushetkinen sujui pikkutuholaisen kanssa vaihtelevalla menestyksellä...muutaman kerran pestiin pienet pallerokädet , pari kertaa jalat ja vain yhden kerran jouduttiin kokovartalopyykkäykseen. :)
 maalari viritteli pöydän alle ( huterat) palikat ettei muka tarttuisi nurmikosta mitään roskia...hups vain ja salamannopea käsiliike keikautti koko vastamaalatun komeuden nurinniskoin nurmikolle! Ja muuten , tämä käsiliike oli niin nopea ettei siitä jäänyt tuohon vastapestyyn käteen lainkaan jälkiä. :)

Tässä vaiheessa mies otti lapsilauman kyytiinsä  :) ja lähti  kuljettamaan nuorisoa iltarientoihinsa.  Sillä aikaa tulikin sitten enemmän valmista-ilman nurmikonroskia ja pieniä sormenjälkiä. :)

Touhuhepun kanssa ei tule aika pitkäksi. :) Monenlaisia sanojakin alkaa olla jo pienen sanavarastossa.

Etti-Essi
Henni-Helmi
Tete-Pepe(Jenni)
Alli-Alli(Aliisa)
Teela-Veera
ille-Ville
juo-Juho
kakka
älä
nam
tykkää
kiikkaa-kiikkumaan
mamma-maitopullo
tutti
kukka
pois
anna,
kaikenlaiset drndrn-äänet autolla ajaessa, yäk, hyhhyh, ammuu ja mau.
 ja tietenki ne iikkä ja äiti. :)

Kaikkein eniten meillä huudellaan pienen ihmisen toimesta  kuitenkin Kikkaa.:)


-hanna-

7 kommenttia:

 1. Tästä tuli heti mieleen vanha edesmennyt Trullevin kioski, joka liittyi hyvinkin läheisesti teidän perheen kesäelämään :)

  Miniatyyrimittakaavassa vain tämä uusi pytinkinne, mutta toteutukset kuulostavat todella luovilta ja kivoilta. Laitat varmaan kuvia tänne meidän muiden kuolattavaksi jahka kaikki on valmista ja avajaiset pidetty?

  Hyviä bisneksiä vain kaikille osakkaille!

  VastaaPoista
 2. kummitäti: paljon olen kuullut tuosta Trullevin kioskista mutta en muista sitä ollenkaan! Rakennuksen toki muistan mutta sen toiminnassa oloa en muista kokeneeni. :)

  Tämä meidän kioski on yhdenlainen kesäperinne-muutamana kesänä ollaan pidetty kesäkioskia. :) Alkuun se oli tuolla kylän leikkikentällä ja kylän tytöt yhteisvoimin pitivät sitä mutta nyt jo parina kesänä olemme ihan omassa mökissä leikkineet. :)
  Postilaatikoihin jaetaan "tervetuloa kioskille"-lappusia, muutamia tekstiviestejä tutuille ja siinäpä se. :) karkit ja mehut myydään siihen hintaan kuin ne saisi kaupastakin, myymisen ja ostamisen ilo taitaa olla se suurin anti. :)

  maalausprojekti on venyttänyt kioskinpitopäiviä tänne heinäkuulle..mutta onhan tässä vielä kesää jäljellä!

  pitääpä laittaa sitten reportaasia kioskitouhuista. :)

  VastaaPoista
 3. Jännittävää. Kohta me saahaan kuvia siitä kioskista. Huippu juttu! t. Pirta

  VastaaPoista
 4. Minäkin ootan kioskileikkimökkikuvia! Jos vaikka sais ideoita oman mökkeröisen tuunaamiseen :). Tuo yöpöytähella on kätevä juttu! Kun vaan löytäs vanhan yöpöydän jostain. Toissakesäisessä Käsityökerho-lehdessä oli tehty myös moinen.

  VastaaPoista
 5. Lasten kanssa maalaaminen on kyllä mielenkiintoista, nykyään koitankin pitää ne mahollisimman kaukana silloin :D

  VastaaPoista
 6. kioskin avajaiset ovat ihan muutaman päivän päässä, toivottavasti. :)

  apulainen on inana :) mutta kamala. :)

  pitäisipä kaivella jostain tuo käsityökerhon juttu!en muista lukeneeni vaikka kyllä muistaakseni toissakesänä minulle tuli jo se. vähän vielä mietinnässä ne vetimet...tai niiden kinnitykset. ehkä laitan ronskisti vain naulalla tai ruuvilla.

  turhan tarkka ei työn jäljestä saa kyllä olla jos lasten kanssa maalaa. :) soveltuu paremmin juuri näihin leikkimökkituunauksiin, sisämaalaus yms täytyy kyllä maalata ilman apukäsiä! :)

  VastaaPoista