perjantai 22. heinäkuuta 2011

pahan päivän vara

Kirppikset ovat oivallinen paikka täydentää pahan(kin) päivän varastoja...paitsi että voi tehdä varsinaisia  löytöjä, voi myös esimerkiksi rentoutua mukavassa seurassa ihan ilman ostoksia,aikamatkailla omaan lapsuuteen kun törmää vanhoihin lastenhuoneen verhoihin tai juuri niihin juomalaseihin joista lapsena joi vastakeitettyä viinimarjamehua, voi tehdä suunnittelemattomia tosi hyviä ostoksia tai sitten niitä ostoksia joista kotona tulee moraalinen krapula.

Pahan päivän varastoa on hyvä täydentää aina kun sopivaa varastoitavaa materiaalia tulee vastaan.Joskus kun mikään ei suju, huusholli muistuttaa (jo valmiiksi) maahisten majaa ja vettäkin sataa, silloin kannattaa sukeltaa sinne pahan päivän varastoon ja muuttaa päivä hyväksi päiväksi ompeluhommissa.

Pahan päivän varastoon pitää ehdottomasti kuulua monipuolinen valikoima erilaisia kankaita, tukikankaita, resoreita, ompelulankoja, kaavalehtiä, nauhoja ja ennenkaikkea NAPPEJA.

Tuota nappivarastoa onnistuin täydentämään viimeviikolla siten että pienen nappikaupan voisin perustaa ihan tältä istumalta. :) Kokkolan iltatorilta löysin vanhoja nappeja pöydällisen ja myyjä ystävällisesti tarjoutui myymään minulle koko varastonsa. :)  Koska olin liikkeellä siskoni kanssa (joka muuten on jo ennestään  erikoistunut nappeihin) jouduin ;) jakamaan tuon löydön. Ehkäpä avaamme sivutoimipisteen tuonne Oulun kupeeseen? :)


Isoja koristeellisia tummia nappeja hienoissa vanhoissa laatikoissa, pienempiä värikkäitä erityisen  inspiroivia nappeja pahvilipareeseen kiinnitettyinä ja  joitakin liuskoja ommeltavia neppareita. Varsinaista nappikauppaa, tuumasi veljeni kun näki meidät jakamassa  aarteitamme! :D Ai niin, ja noiden nappien lisäksi vielä isohko laatikollinen isänmaallisia nappeja isänmaallisiin ompelutöihin.


Ennen tätä suurta ja menestyksekästä ostosreissua olin jo sortunut ;) yhteen toiseen nappikauppaan..Lienee paikallaan pieni varoituksen sana sillä aion nyt esitellä joitakuita ostoksia ihan kuva kerrallaan...  :)  eli kangaskauhuiset ja kirpputoripelkoiset voivat hypätä tämän esittelyn yli.
( toim.huom: suomenkielellä sanottuna tämä tarkoittaa että armas mieheni voi suosiolla ohittaa seuraavan kuvapläjäyksen.;) )


Nämä aarteet löytyivät Halpa-hallin kangasmyymälästä..nappien värit eivät kyllä tuossa pääse oikeuksiinsa.


Punavalkoruudullinen verho, sydänkangas, vaaleanpunaiset samettityynynpäälliset+pitsiliina ja ruskeakuvioinen verho ovat kirpputorilöytöjä.:) 
Jätänpä vielä esittelemättä muutaman aarteen jotka sain tätini aarrekaapeista...niistä sitten tuonnempana. :)

Luulisi että tällä pahan päivän varalla saisi jo useammankin pahan päivän muutettua hyväksi! puhumattakaan niistä entisistä...Että tiedossa vain hyviä päiviä. :)

-hanna-

P.S. punavalkoruudullinen verho on muotoutumassa mekontapaiseksi, olkaimet puuttuvat ja ne NAPIT. Ei ole kuin se kuuluisa valinnan vaikeus. :)

13 kommenttia:

 1. AikuIhania! Sain olla todistamassa nappien oston.. kerkesin onneks kourallisen ostaa, ennenkö nämä nappiostajat teki kaupat.. löysin minäki jotaki.. ;)
  Mulla on sitten ne loput halpahallin turkoosit napit. :)

  VastaaPoista
 2. Minä taas en kiertele kirppiksiä, en omista ompelukonetta, en osais ees tehä mitään vaatteita tms. :) Nättejä kankaita, varsinki tuo punavalkoinen sydänkangas...meillä on ihan pikkunen leipomisesiliina ja huivi samanlaisesta, joku tosi vanha mut niin ihana! Taitaa olla 1v kokoa, sitä aina jouluna käytetään ku tehdään pipareita, jos jolleki sattuu sopimaan...;) Kyllähän noista saa nättejä vaatteita, parempia mitä kaupasta. Mä suosin ite aika usein H&M:n verkkokauppaa, mut se laatu taas on ihan toinen juttu ku ite tehdyissä. Noh joo, tulipa taas höpinää, ketä kiinnostaa... :P Ehkä mun on parempi pysytellä ihan tuolla pihan puolella...teretulemast toisteki vierailulle ja inspiksiä hakemaan. :)

  VastaaPoista
 3. mummo: niin onki ihania! :) kaupanvahvistajat on hyvä olla paikalla aina kun tehdään kauppaa, varsinkin nappikauppaa! :D

  vaihtokauppaa ;) voitaisiin tehdä niistä turkooseista napeista, ne ovat kyllä ihan karkkivärisiä!

  puutarhuri: kirppisten kiertely kuuluu minulla oikeastaan semmoisiin kesäharrastuksiin, ja talvisin joskus kuskaamisten ja odottelun täytteeksi tulee kierreltyä.koitan välttää kaiken "turhan" kaapintäytteen haalimista vain siksi että ne ovat halpoja ja muutenkin tulee oltua aika kriittinen kirppiksillä.(tai ainakin luulen olevani :) )Mutta kauniita vanhoja kankaita :) en oikein tahdo raaskia jättää jos ne sattuvat vastaan kävelemään. :)

  ompelu on semmoinen koukuttava harrastus-jotenkin hurahdan tähän koko ajan vain enemmän ja enemmän.ja kyllä meilläkin H&M on kova sana,saa nopeasti ja kätevästi kivoja vaatteita.ompelemalla tulee sitten toteutettua jotain luovuuden kukkasia. :)

  aikamoinen luovuuden kukkanen se sinunkin pihasi on...uskomaton, upea.käyn säännöllisesti kasvattamassa pihakuumetta. :)

  VastaaPoista
 4. Jaa, minäkö sain ihan toimittaa kaupanvahvistajan virkaa.. siis virkanainen! :)Se turkoosien nappien lukumäärä on kyllä niin täydellinen, että eipä niistä taijja raaskia myyä.. tasan 7 kappaletta! :) kaikki loput ostin..

  VastaaPoista
 5. Mulla on ite tekemäni esiliina just tuota valko-sydämistä punaista kangasta:)tein sen vissiinki 6lk.lla ja alusta loppuun käsin:)vieläki käytössä...
  ihania kankaita kirppareilta löytääki,mutt ku ei osaa ommella ni sinne ne jää...meidän kirpparilla(se mun vakkari-paikkani)ois ompelijalle oikea nappikauppa-keidas...

  VastaaPoista
 6. Kyllä nyt vetää ihan sanattomaksi!
  :D

  VastaaPoista
 7. Hauskaa nappikauppaa.Siinä nappi jos toinenkin vastakkain hyvässä hengessä. Löytöjä olet tehnyt. Ei kannata kenenkään ohittaa yhtään mittään kuvvaa tästä postauksestasi:D t.pirta

  VastaaPoista
 8. suvi. luulen että tuokin ostamani verhopala on oikeasti vanhaa, ainakin se on käsin päärmätty ja jotenkin muutenkin sen tuntuista. :) säilytähän esiliina-aarrettasi huolella. :) vai semmoisia kirppareita siellä...voisitkin joskus käydä siellä tämmöisin ompelijan silmin :)

  maija: :D eikös vain-ja odotappas kun
  "esittelen " ne muut vielä kuvaamattomat aarteet :D ja on kuule vaikea päättää mille alakas noitten ihanuuksien kanssa! onneksi on tiedossa ompeluaikaa :)

  pirta: napit vastakkain :D ollaan oltu :D kun ei tahdo löytyä oikein sijaa majatalossa noille uusille hankinnoille...en tiedä heivaisinko ulos joitain vanhoja vai alanko suunnittelemaan lisärakennusta.:)

  VastaaPoista
 9. arvaas kuinka usein katselen "sillä silmällä" ja huokailen osaamattomuuttani ompelemisessa;) mulla ois yks retro-pussilakana,keltainen,jonka voisin lahjoittaa pois.ostin sen,mistäs muualta ku kirpparilta,mutta nämä nyky-peitot ovat liian suuria siihen;)jos kiinnostaa,voin ottaa pari kuvaa ja laittaa sähköpostiin..ilmottelepa,osaisit hyödyntää sitä varmasti johonkin;)

  VastaaPoista
 10. suvi:ilman muuta laitteleppa kuva :) ainahan ne kiinnostaapi :)vaikkakkan en suoranaista materiaalipulaa nyt podekaan mutta kuitenkin. :)

  VastaaPoista
 11. Kyllä on upeita kirpparikankaita. Sinä se olet varsinainen löytäjä! Voi vain kuvitella mitä ihanuuksia noista syntyy :)

  VastaaPoista
 12. Kävitkö muuten siellä yhessä kaupassa yhen aseman lähellä:)? Siellä oli ihan pakalla punasydämistä kangasta ja värit päin vastoin.
  -anita

  VastaaPoista
 13. tinttara: kirpparit on jänskiä, joskus löytyy samlaa reissulla kaikkea ihanaa ja toisinaan taas tuntuu että oli ihan hukkareissu. mutta nyt oli löytöretken vuoro. :) haaveissa ois niitä ihanuuksia....jospa joskus :)

  anita: no sen pakan luona tuumiessa mulla meni koko aika minkä siinä putiikissa viivyin :) mutta oli aika kallista...kun enempi tykkään noista kirpparihinnoista :)

  VastaaPoista