lauantai 30. heinäkuuta 2011

5 yötä...

Nyt siis lasketaan öitä ompelukurssiin...yhdenlainen joulunodotustunnelma taitaa olla päällä, tällä täti-ihmisellä. :)

-Suunnitelmia, luonnoksia, kankaankaivajaisia ja tavaroiden järjestelyä kuljetuskuntoon
- Monenmoisia päässäpyöriviä ideoita yritetty jalostaa eteenpäin (einesteollisuus) jotta ihan koko ko.omaisuutta ei tarvisisi pakata mukaan
-tehty ostoslistaa....tämä tuottaa hankaluuksia, ristiriita on ilmeinen  sillä tarve on hyvin vähäinen mutta lista on pitkä?
-soiteltu siskon kanssa monta kertaa päivässä ja koitettu samalla saada omia ideoita jäsenneltyä...itseasiassa menee päässä pyörivä ideasoppa vain  hullummaksi ja sakeammaksi  koska sisko antaa aina vain uusia ideoita
-tehty jopa jotain konkreettista asian hyväksi!

Tärkeimmästähän sitä aina aloitetaan. :) Olen säilyttänyt tukikankaita  vanhassa kenkälaatikossa ja se pitäisi siis ottaa mukaan ja A. se oli liitoksistaan leviämispisteessä ja
                               B.näytti aika kulahtaneelta  teksteineen ja mainoslappusineen.

Jotain piti siis keksiä. Eli, tarvitaan yksi kenkälaatikko, sakset, erikeeperiä ja sopivaa puuvillakangasta.

1. raivataan pöydänkulmaa kaikista kurssipakkauksista sen verran että voidaan levittää sopiva kangas ja leikata siitä sopiva  (n.4 cm kannen yli joka sivulta)pala laatikon kannen päällystämiseen.
2. mittanauhan hakemisen jälkeen levitetään kangas uudelleen pöydälle ja otetaan sakset pois yksivuotiaalta(jos sellainen on) (meillä on)
3. leikataan laatikon sivuihin passelit palat.(yleensä 4kpl) joihin on myös lisätty reunoihin kääntövarat-yläreunaan 4 cm, sivuihin ja alareunaan n 2 cm
4. laitetaan palat laatikkoon talteen ja lähdetään etsimään erikeeperiä
5. erikeeperin löydyttyä (ja palojenkin  löydyttyä sohvan alta) levitetään liimaa laatikon kanteen, asetellaan kangas  keskelle ja tasoitellaan
6.pelastetaan lapsi liimamyrkytykseltä ja otetaan erikeeper-putkilon liimainen korkki pois lapsen suusta
7. leikataan kansikankaan kulmista pois pienet neliöt, levitetään liimaa kannen sisäpuolelle  ja taitetaan reunat (kohdilleen) ja tasoitetaan , liimaa voi levittää vähän kankaan päällekkin jos kangas on paksu eikä reuna tahdo oikein tarttua.
8.pelastetaan lapsi jälleen liimavaarasta, pestään lapsen kädet
9. ihaillaan valmista laatikon kantta, näytetään kaikille jotka ovat kotona.
10. etsitään uudelleen kadonneet sivupalat, levitetään liimaa yhteen sivuun kerrallaan, asetetaan kangas ja tasoitetaan
11. tehdään muut sivut samalla lailla paitsi että
12. joka sivun välissä pestään yksivuotiaan kädet liimasta, luututaan ylimääräiset liimat sohvan käsinojalta ja pöydästä
13. pelastetaan liimaputkilo lapsen kynsistä
14. levitetään liimaa laatikon sisäreunoihin taitteen leveydelle, tasoitellaan taite  siistiksi ja lisätään jälleen liimaa kankaan päälle jotta reunat tarttuisivat kunnolla.
15. huokaillaan ja ihastellaan  omien kätösten jälkeä. (tämä kohta on tärkein!)

Ja tsadaa! Vanha kenkälaatikko on hienompi kuin koskaan entisessä elämässään. :)Vähän mietin että lakkaisinko koko komeuden vielä...mutta en taida, siitä ehkä katoaa se kankaantuntu joka on tosi kiva. (ja toiseksi, lakkapurkki oli hukassa.)
Näitä pitää kyllä tehdä lisääkin!
Kylläpä kelpaa laittaa tuonne sitten liimaharsot ja irtirevittävät tukikankaat ynnä muut kiinnisilitettävät. :)

Muutama pitsinpätkä odottaa teevärjäystä vielä tälle iltaa...mukavaa puuhaa. :)


Varsinaista pakkaamista en kuitenkaan ole vielä aloittanut kuin ihan pikkuisen...kaivellut vain kaikkea tarpeellista lähtökuoppiin tuohon pöydännurkalle.

Semmoisissa tunnelmissa täällä. :) Ei pahat, vai mitä?

-hanna-

10 kommenttia:

 1. No ei todellakaan,sulla mahtaa olla ihan "muuttokuorma" matkassa tonne kurssille!Ja uskon,että saat tehtyä siellä vaikka mitä,päästähän luovuus valloilleen...(oon kateudesta vihreä)Antoisaa reissua sulle...

  VastaaPoista
 2. suvi: ihan muuttolaatikon kokoisia eivät kuitenkaan ole nuo muovilaatikot :D
  jos olisi fiksu ja filmaattinen niin miettisi tarkasti etukäteen mitä ompelee ja jopa leikkaisi mahdollisimman paljon valmiiksi ompeluksia...mutta kun ei ole. :) joutuu vähän näppituntumalla ottamaan mukaan kuminauhaa ja muutamaa muuta nauhaa...ja kankaita vähän kaikenlaista kun eihän sitä tiedä mitä keksii laittaa mihinkin tekeleeseen. :) aika mielenkiintoisia olisivat varmasti kurssilaisten pakkauspostaukset :D voi olla että olisi aika monennäköisiä tarvikkeita :) ja vielä kiitos , antoisa reissusta varmasti tulee!

  VastaaPoista
 3. voi itku,arvaa mitä meinasin ehottaa? no että helepommalla (mut et halavimmalla)pääset ku käyt ostaa jollekki uuet kengät,ni saisit ehyen laatikon. mää oisin varmaan joutunu tekkeen nuin ku mullei oo tommosta värkkäyslahajaa ku sulla! mut sait aikaseks tosi hienon jutskan. ja toivotan sulle älyttömän ihanaa kurssia.

  VastaaPoista
 4. anonyymi: vähän ehkä liioittelin tuon laatikon leviämispistettä :) mutta tulipahan ihanampi! :) värkkäykset ovat minusta vain niin mukavia, siksi kait niitä tulee näperrettyä :) kiitos toivotuksista!

  VastaaPoista
 5. Sullahan on hyvällä mallilla hommat :), ja ihanan laatikon sait aikaiseksi. No tuota tuota... mie oon ihan noviisi :D:D, varmaan täytyis käydä ostaan uusia muovilaatikoita, että voisin sinne pakata kankaita (tai oikeastaan onhan noita muovilaatikoita aika paljon ennestäänkin :D)... ja oon viikkotolkulla pyöritellyt kaavalehtiä, mutta saamatta mitään aikaan... Tai oikeastaan joo, yhden mekon tein häihin vajaa viikko sitten :), mutta eipä siihenkään tarvittu kaavaa :D. Juups, mukava lähteä ompelemaan :).

  VastaaPoista
 6. anonyymi: :) en nyt tiedä onko ne niin hyvällä mallilla...kuulun varmaan niihin viimetipan tyyppeihin jotka edellisen päivän ja yön sitten hiki hatussa häärää :) näyttää paremmalta näin virtuaalisesti :) kuin livekuvana :)

  muutama päivä vielä aikaa häärätä, onneksi! torstai-aamuna sitten lähdetään :)

  VastaaPoista
 7. Elokuun eka ja ilmassa suuren urheilujuhlan tuntua. Sain makeasti nauraa sille laatikkon fiksaukselle, huh! Muutama yö vielä... Käytiin jo paikanpäällä, juhlaa korvessa. Puhuttiin me ompelukurssistakin tietysti. Antoisa reissusta tulee, ihan varmasti:) t. pirta

  VastaaPoista
 8. Öitä lasketaan tääläki... kankaita, tarvikkeita keräilty, vaihettu kassista toiseen.. mietitty, pähkäilty.. onko kaikki tarvittava tuohon ja tuohon.. entä jos en teekkää tuota sielä, vaan jos tekiski tämän tai tuunais tätä, vai mitähän sitä tekis... ja tulleeko varmasti tarpeeks tekemistä, ettei vaa lopu kesken.. ;)
  Matkaa käytiin mittaamassa viikonloppuna. :)

  VastaaPoista
 9. Me kuule siskon kans vedet silmissä naurettiin yks päivä kun näytin sille sun blogia ja luettiin juttuja eriparikengistä ym. Sulla on niin sana hallussa! Tunnustus siitä hyvästä blogissani :)

  VastaaPoista
 10. Pirta: niinpä :) urheilujuhlaa...saapa nähdä kestääkö niskat? laatikon fiksaustarinasta muuten jäi pois parit pöydällä makaamiset ja lyttyyn istutun laatikon oikominen....hooooh. joskus tuntuu että voisi olla helpompiakin "ohjeita"....

  mummo: samat fiilikset! muka niin vaikiaa-mulle kyllä vähän nauretaan täällä kotona....

  hannele: voi kiitos! tuntuu kyllä mukavalta :)
  pitääpä käydä hakemassa :)

  VastaaPoista