sunnuntai 19. joulukuuta 2010

piparkakkuja


Täällä tuoksuu joululta. kaikki kiitos ja kunnia tästä kuuluu ensinnäkin taikinatehtaan tädeille, sitten kaupan tädeille , ja isoin kiitos reippaille tyttösille jotka kaulivat ja painelivat ja paistoivat jouluntuoksua tänne taloon.

Talon emäntä ei ollut alkuun ollenkaan piparkakuntekotuulella. Tiskipöydän pöhötystauti ja muu ryönä alkoivat aiheuttaa jo allergisia oireita. Piparkakkutaikinan käsittelystä aiheutuva jauho- yms sotkun ajatteleminen ei ollenkaan lämmittänyt mieltä.Äiti otti tirsat ja sillä aikaa tontut olivat siivoneet keittiön ja päästiin tunnelmoimaan pipareitten leipomisella.
Sitä kai se piparkakun teko suurimmaksi osaksi on. tunnelmointia. tuoksua, pikkuleipureiden ihanaa touhukkuutta kun saa tehtyä jotakin, purettua joulunodotuksen aiheuttamaa energiapiikkiä. :)
Tuli possuja, ukkoja, akkoja, autoja, kukkoja, kirahveja,kaloja, sydämiä ja tähtiä.
Pienin osallistui maisteluun oikein innokkaasti. :)

Jostain luin että joissakin taloissa piparkaut ovat semmoinen perinne että niitä tehdään mutta ei niin syödä.Meillä kyllä syödäänkin niitä piparkakkuja. Kaikki menee mitä tehdään ja jaksetaan kaupasta kantaa. Merkillä ei väliä. :)

Piparkakut ovat hyviä, tämän joulunodotuksen aikana olen oikein ihastunut ja innostunut niiden mausta. En muista että aikaisempina vuosina olisin niin mielissäni lämmittänyt glögiä ja mutustellut pipareita.
Meillä oli tänään karvaisia hoitolapsia. Yksi ISO musta mörkö ;) pihalla häkissä ja kuvassa näkyvä pieni lelukoiran näköinen lumipallo sisäkoirana. Hauska veijari.


Joulu se vain lähenee.Lahjahomma alkaa olla loppusilausta vaille. Pienen lahjamuistamisen väkersin tuossa illalla, tyynyliina jossa meidän porukalta iloiset ;) huiskutukset. Lähtee mummun luo lämpimin ajatuksin.
Kaikki muut hommat ovatkin sitten alkutekijöissään. Mutta tänä jouluna näillä eväillä, ehkä ensi jouluna toisin.
-hanna-

5 kommenttia:

 1. Voi ihania kuvia. Kuvissa tuoksuu just ne ihanat joulun tuoksut ja ihania nuo teidän touhukkaat leipurit. :)
  Mutta voi mikä vieras teillä on ollut, mää niin tykkäisin jostain tollasesta koirasta. :)
  Terv. Satu

  VastaaPoista
 2. piparin leipominen sujui meillä vähän saman suuntaisesti. No, olimme auton kyytissä ja haimme lähikunnan perunatehtaalta valmiiksi kuorittuja ja viipaloitua esikeitettyjä perunoita. Aivan loistavia. Kun tulimme kotiin piparin tuoksu vastaanotti meidät:)

  Tuollainen koira olisi kyllä söötti sisällä!

  VastaaPoista
 3. Tykkään noista kahdesta alimmasta kuvasta. Niissä on jotenkin kiva valo, tulee semmonen vanhanaikainen tunnelma.

  Koira kelpais tännekin. Haaveillaan koko porukalla jostakin tuon tyylisestä valkoisesta pikkukoirasta, mutta haaveilut jatkuvat vielä...

  VastaaPoista
 4. Voi kun aivan aitoa touhua ja aitoja
  piparin tekijöitä. Hyvää Joulua sinnekin!

  VastaaPoista
 5. Meki leivottiin lasten kans tännää pipareita. :)

  VastaaPoista