maanantai 28. maaliskuuta 2011

viikonlopun puuhia

Ihan ensiksi täytynee varoittaa lukijoita : luvassa on ähkypaketti ketunpesän viikonloppua! :)

Mies oli kolme piiiitkää päivävuoroa töissä, perjantain, lauantain ja sunnuntain.  lauantaiksi ketunpesän emäntä järjesti itselleen ja pikkutyttösille mukavan kyläpaikan siskon perheestä. Ja uskokaa tai älkää mutta rouva roudasi mukanansa ompelukoneen ja kangasnyssäkän..nauhalaatikon ja muuta tykötarvetta. 

Siellä olivat talon nuoret naiset myös käsityöpuuhissa-olivat menossa ystävänsä syntymäpäiville ja alla näette lahjan...ihan itsetehdyn kaulakorun ja korulle passelin säilytyspussukan. Koru on tehty kangaskukkasista joita jojoiksikin kutsutaan, napeista, rautalangasta ja nauhoista.  Vuoritettu pussukka ommeltu jojoissa käytetyistä kankaista ja  mittanauha-koristenauhasta.Ottaisin minäkin tämmöisen synttärilahjan. :)  Näppäräsormisia siskontyttäriä minulla! 
Harmittaa etten tullut kuvanneeksi siskon tekemää tilkkutyötä. Sen nähtyänne ette yhtään ihmettele mistä nuoret naiset ovat oppinsa ammentaneet.  Pitääpä pyytää kuva siitä ja laittaa se tänne esille!




 Joskus aikaisemmin kirjoitin että Hilda sai syntymäpäivälahjaksi kauniin tilkkupeiton. Pyysin luvan saada esitellä se täällä ja tässäpä taidonnäyte! Kuvissa värit eivät toistu jostain syystä ihan oikeina...mutta todella lämpimät ja pehmeät, murretut sävyt noissa punaisissa tilkuissa ja pisteenä iin päällä raikasta vihreää pallokuosia. Minä tykkään. :)
(tekijä siis toinen  noista näppäristä siskontyttäristä :))



 Jotain omaakin tuotosta täytyy esitellä: tässä Hilda-neitokaisen uudenuutukainen autoilu-ja kyläilytakki. Tämä on aivan ehdottomasti tarveompelu! ;) Näillä keleillä tahtoo autossa tulla hiki ja kuuma toppapuvussa ja mieli teki ommella jotain kevyempää takintapaista. Kangas on marinoitunut kaapissa joitakin aikoja ( kuukausia vain tosin ) odotellen sopivaa kaavaa. Monenmoisilla muokkauksilla semmoinen sitten löytyi jostain vanhasta ottobresta. Kangas on kaksipuoleista tosipehmeää teddyneulosta, vinokantti siskon  varastojen kätköistä ja napit arkistojen aarteita.



 Takin ompeluvaiheista on pakko kertoa sen verran että siinä totisesti tarvittiin ompelijan ongelmanratkaisumonitoimityökalua jota kotoisasti ratkojaksikin puhutellaan. Jotensakin tiivistäen voisi sanoa että se mikä vaan  voi mennä pieleen niin meni. Yritin  istua siskon pöydän ääressä ratkojan kanssa ihan hiljaa etteivät hoksaisi ihan kaikkia ratkomisia. :)   Suloinen takki siitä kuitenkin tuli. Luulen että tulee käytettyä!

Sunnuntaina meillä syötiin taas täytekakkua. :)  Juhlittiin suurta merkkipäivää---vanhimmaisen täysi-ikäisyys on ihan tosiasia. Jonkunlainen pikkukriisin paikka ainakin äidille. Miten aika on voinut kulua näin äkkiä! Minun pieni poikani... 18? Ei voi olla totta! :)




Tämmöistä meillä. Entäpä teillä? :)

-hanna-

9 kommenttia:

  1. Nauratti tuo ongelmanratkaisumonitoimityökalu... :)
    Tää mummo vaan menee kurssilta toiselle... valokuvauksen merkeissä tälläkertaa... jospa jotain oppisin..
    Ja käy katsastamassa opistojen ruokapöytien antimet, jotta tietäis missä sitä kannattaa rueta kurssilla käymään... :)

    VastaaPoista
  2. ihania töitä, niin sukulaisten kuin sinun. Mukava kun saa aikaiseksi hyödyllistä, vaikka näitä ongelmanratkojiakin tarvien:)

    VastaaPoista
  3. Tuo takki on aivan ihana!! voisin matkia tuota kaavaa ja tehä meijänki pienelle tuollaisen.

    VastaaPoista
  4. Minusta Oskari on vähintäänkin yhtä ihana tapaus kuin nuo ompelukset, painivat vissiin vain vähän eri sarjassa ...

    VastaaPoista
  5. mummo: ratkoja oili kyllä tosi kovassa testissä tuossa takin teossa! aika ihania kursseja sinulla, ompelua ja valokuvausta...jospa minäkin sitten eläkkeellä vaikka ;)

    katja: itseasiassa tämä(kään) ei oikeasti niin kauhean hyötyompelu/tarpeellinen ollut...olisihan tuolta joku takki löytynyt mutta jostain syystä pienimmälle on niin mukava ommella! :)

    kangastus: sinähän voisit käydä hakemassa täältä kaavat :) näyttäisi siltä että aika toimiva malli tuli vaikka aina se epäilyttää kun lähtee valmista kaavaa muokkaamaan. tuo kietaisumalli on helppo aukaista jos vaikka lapsi on nukahtanut turvaistuimeen, vielä ainakin näyttää ja tuntuu hyvältä :)

    Hannele H: vähintäänkin :)

    VastaaPoista
  6. Meillä useampi sano sillon aikanaan, kun tuo lehti ilmestyi, että tuo on ihan Hannan näkönen takki, varmasti tekee jollekki.

    VastaaPoista
  7. anita: luulen tietäväni mitä takkia tarkoitat :) oranssi hiippahupullinen villakangastakki? aikani hain sitä lehteä/kaavaa mutta en löytänyt ja sitten muokkasin toisesta takkimallista samantyylisen :) aika hyvin sitä näköjään siellä minut ja ompelumakuni tiedetään!:)

    VastaaPoista
  8. Ihanaisen kauniita ompeluksia, käsitöitä. Laitoin tuossa yhen kangaspalasen lattialle, aikomus hurauttaa uutukaisellemme vaatekappaletta, vai odotankohan vielä pikkusen, sillä äsken syntyi 28.3. Minä siis hormooneissa... Söpön prinssin saimme Mukavaa luettavaa taas Hannalta

    VastaaPoista
  9. Pirta: kiitos :) ja onnea sinne pikkuisen syntymän johdosta! mietinkin tässä yhtenä päivänä että varmaan jotain jo siellä tapahtunut :)
    Totta että hormoonihöyryissä saattaa saada aikaan aikalailla :) mutta otahan rauhallisesti, vielä sitä ehtii uutukaisellekin surautella :)

    VastaaPoista