tiistai 12. huhtikuuta 2011

dokumentteja välillä :)


 Välillä pitää laittaa kuviakin tuotoksista eikä vain kehuskella.. :) eli  tässä pari valmista ompelusta tuosta kuvattavien kasasta. Ylimmäisenä vanhasta varastossa hyvin marinoituneesta verhosta ommeltu liivihame. Aikaisemmin olen jotenkin vierastanut sinistä väriä-nyt tuolle touhuhepulle tuntuu ilmaantuvan ihan itsekseen vaatekaappiin sinisiä ja harmaita  vaatteita. :)  Osasyynä varmaan tähän ovat neidin huomiotaherättävän siniset silmät. :)


Seuraavassa kuvassa yhden toisen tylleröisen mekkonen, maatuska-aplikaatio taskussa on Hannan kangas ja sisutus-putiikista ostetusta kankaasta  (kiitos vain tilkusta lahjoittajalle :) ) leikattu kuva.  Raitakangas maritrikoota, vaaleanpunainen pilkullinen kangas puuvillakangasta, samoin vaaleanvihreä kaitale helmassa .


Tässä kuvaa leikattujen pinosta...tulossa peppimekkoja, vuorellista takkia, henkselipöksyjä ja legginsejä.
Tämän päivän olen näiden parissa puuhastellut aina kun on sattunut sopiva väli tämän muun puuhan keskellä.

Alempana pino inspiroivia paitapuseroita...näistä tulee jotain ihanaa  tyttösille. ( kiitos J :) )Paitapuserokankaat ovat monesti tosi laadukkaita ja niissä on mukavia raita- ja ruutukuoseja. Ja napit talteen ilman muuta!


 Paitapuserokankaisiin yhdistellään sitten näitä. :)  Se on kyllä niin mukavaa puuhaa  katsella kangashyllyistä kivoja kankaita yhdisteltäviksi. Jotenkin inspiroidun  pienistä tilkuista enemmän kuin metrisistä kangaspaloista...Molempia löytyy. :)  Mieltä lämmittää  myös jos jotenkin voin toteuttaa vanhasta uutta ja ihanaa. :)


Siinäpä tämän päivän päiväkirjamerkintä. Ei paha päivä, eihän? :)

-hanna-

5 kommenttia:

 1. Eikö muuten oo kumma, että pienistä paloista on mukavempi rueta leikkeleen.. isosta ei millään raaskiis.. pyörittelee vaan ja ihmettelee mistä kohtaa tätä alakas leikkeleen..

  VastaaPoista
 2. Ihanat on valmiit tuotokset :). Ja aivan mahtavalta vaikuttaa tulevat. Kieltämättä pienemmän kangaspalat inspiroi enemmän, ja minullakin melkein oikeastaan parhaiten joku vanha ihana vaate, siitä jotenkin heti hahmottaa mitä kivaa siitä saa uudelleenkäyttöön. :)

  VastaaPoista
 3. Yhden mekon tunnistin! :)

  Kyllä sä oot reipas, ei tässä muuta voi sanoa. Ja saa tytöt nättejä pukineita!
  Melkein innostuu itekin, kun kuuntelee sun suunnitelmia! :)

  VastaaPoista
 4. Voi ku nättejä. Mistä ihmeestä löydät nuita ihastuttavia retrokankaita, joita marinoiduksi kutsut?:-) Mullakin mekkopuumi 3-vuotiaalle, mutku hän ei piä niitä. Aina vain paita ja leggarit päällä ja kun niin haluaisin tänne miesvaltaan jotain tyttömäistä. Täytyy alakaa tekemään nukelle mekkoja, ne kelepaa! Hyvä päivä sulla

  VastaaPoista
 5. kiitos kommenteista :)
  mukava että en ole ainoa joka innostuu pienistä tilkuista...isojen kangaspalojen sijaan. joskus olen jopa ajatellut että olen jotenkin vinksahtanut siinä(kin) asiassa. :)

  reippaudesta en niin tiedä...aika huonolla hapella on täällä tämä muu puuhastelu silloin kun ompeluvaihde on päällä. Perhe voisi kirjoittaa muistelmat aiheesta "elämäni tilkkujen ja langanpätkien seassa", ja ruokahuolto menee siitä mistä aita on matalin.

  inspiraatio on kyllä niin satunnaista että siitä pitää tarttua kiinni silloin kun se näyttäytyy-siivotaan sitten taas kun ompeluinnostus on hetkeksi mennyt vaikka naapuriin .;)

  vanhoja verhoja ja pöytäliinoja olen löytänyt kirppiksiltä ja kierrätyskeskuksesta. tosin ne alkavat olla niissäkin arvotavaraa. joskus tekee löytöjä-pitäisi vain päästä kiertelemään enemmän. minulla on kuitenkin onni :) omistaa ihania sukulaistätejä joiden kaappien kätköistä on löytynyt monia aarteita.

  VastaaPoista