sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Pääsiäinen

Kevätpäivät ovat ihan huomaamatta kulkeneet ja nyt ollaan jo Pääsiäisen vietossa. Ihanista, aurinkoisista ja niin lämpimistä kevätpäivistä on päästy nauttimaan oikein toden teolla. Minäkin, sisäasiainministeriön ylin virkamies. ;)
Vaihdoin ulkoministeriön hommiin ainakin näiksi pääsiäisloman päiviksi. :)

Meidän tyttösille koitti tänä vuonna luksuspäivät trulleilun ja virpomisen suhteen.  Täällä kotipuolessa virvotaan palmusunnuntaina ja mummolan päässä lankalauantaina...Ja koska  reissusuunnitelma ja trullipäivä sattuivat niin mukavasti kohdalleen  niin pakkasimme  mukaan (muun kaiken ohessa ) trullivaatteet. :)
Tämän räkänokkaisen  irvikissan kanssa  pikkunoidat kävivät virpomassa muutamien sukulaistätien ovien takana. Kiitos palkasta! :)


Mökkimaisemissakin kevät oli ehtinyt jo pitkälle! Lunta oli enää ihan nimeksi. Hiutuneet  jäät odottavat  enää kevättuulen reipasta puhallusta ja sitten meri on taas vapaa talven kahleista.Kevään valossa on jotain erityisen vaikuttavaa. Kesän valo on jo ihan erilaista, sävyltäänkin lämpimämpää..Keväällä auringonpaisteessa  kirkkaus on välillä ihan viiltävää, ja illan ja yön tullen sininen hämärä on ihan taianomaista. Ja kevään äänet! Mökillä kuuntelin yön tunteina kun mustarastas konsertoi pihakuusen latvuksissa, lokit kirkuivat keväisiä kirkunoitaan ja kurkien ja joutsenten huudot kiirivät meren yllä kun ne palailivat etelänmatkaltaan. Jää ritisi ja rapisi, pikku purot lirisivät ja kuulas kevätilma kantoi kaupungista ihmisten ja elämän ääniä.

Mökkitalkoot sujuivat ripeässä ja reippaassa hengessä. :) Sahat lauloivat, rangat muuttuivat polttopuiksi ja  risut lensivät pääsiäiskokkoon joita taisi tulla tänä lankalauantaina poltetuksi vähän useampiakin. :)


Miten voikin ihmisen elämäntyö, käsillätekeminen ja kuljettu matka  näkyä niin konkreettisesti kuin se tuolla mökillä näkyy. Isän ja äidin  muisto on siellä niin lempeänä ja käsinkoskelteltavana olemassa. Oli ihanaa olla.

Muisteltiin menneitä ja suunniteltiin tulevaa. Puuhastelua ja isompaakin projektia on luvassa ensi kesän mökkireissuille.

Pallo jo odottelee ensi kesää ja iloisia pieniä potkijoita. :)

-hanna-

5 kommenttia:

 1. Hanna,miten kaunista tekstiä!
  Meilläkin on aamuna muutamana hypellyt mustarastas takapihan lintulaudan alla. Pitäis varmaan aukaista ikkuna aamuyön tunneilla niin saattais kuulla sen laulavan...

  VastaaPoista
 2. Oi miten söpöjä trulleja. :)
  Meidän pojat pääsivät uudemman kerran virpomaan, kun matkustivat Vaasan mummulaan lomaa viettämään. Aurinkoista päivänjatkoa!

  VastaaPoista
 3. tinttara:voi, kiitos! oli kyllä jotenkin uskomatonta se mustarastaan laulu!jos vain sattuu heräämiset (ja nukkumiset ;) ) kohdalleen niin kannattaa kyllä kuunnella hetki sen liverrystä. saattoi siellä tiewtysti joku muukin rastas lirkutella, mutta sen mustarastaan ainakin tunnistin.

  kehrä: pikkutrullit on kyllä aina niin söpöläisiä :) jaa teilläkin juuria Pohojanmaalla :) Samoin sinne aurinkoisia päiviä, pääsiäisen jälkeenkin. :)

  VastaaPoista
 4. Hyvää Pääsiäisen loppua! Herkkää ajatusta sinulla elämästä ja rakkaistasi. Lämmintä ollut ja kaunista täälläkin. Jäällä vielä liikuttu, paitsi minä en sinne tohi mennä. Teillä ihanat tohinat siellä ja suloiset trullit. Tekis ens yönä mieli ommella, mutta en varmaan jaksa ja toiseksi huomenna on neuvola vauvalla, joten haluan, että jo entisestään tummanpuhuvat silmänaluset pysyvät samassa sävyssä eli eivät mustenisi enää.

  VastaaPoista
 5. Pirta: kiitos! tummia silmänalusia taitaa olla vähän siellä ja täällä...yöunistahan sitä tinkii että saisi jotain tehtyä. vaikkakin nykyisin ei niinkään tule yöllä ommeltua mutta tuttua puuhaa se kyllä on. koitahan saada sävyä vaalennettua :)

  VastaaPoista