torstai 14. huhtikuuta 2011

silmissä näkyy pilkkuja :)

Tässäpä ensimmäinen  paitapuserosta tehty mekkonen, tai paita, ei tässä helman pituus ihan mekoksi asti taida yltää.Kaava on muokkauksien muokkaus valmisvaatteesta ja ottobren singoalla-puserosta(numeroa ja mallia en muista), ehkä tätä kaavaa voi jo kutsua omaksi, niin vähän sillä on esikuviensa kanssa tekemistä. :)
 Etu- ja takakappaleet siis vanhasta naisten paitapuserosta, napituslistat ompelin koristeompeleella kiinni, hihoihin ja helmakaitaleeseen pallopuuvillaa.taskujen sininen pallokangas kirpputorilta löytyneestä vanhasta leningistä.
Kaula-aukon ja hihansuiden reunoissa saumurilla tehty rullapäärme- aika hyvin sopi tuo tumma päärmäys, vähän sitä mietiskelin mutta sitten ajattelin että jospa antaisi vähän "särmää". kumilankapoimutusta kaula-aukossa ja hihansuissa, aika vaivattomasti tulee tuolla kumilankasysteemillä näyttävän näköistä!
Seuraavana vuorossa ruskean paitapuseron leikkely.Tämmöiset ovat niin nopeita ja mukavia tehdä että nuo haastavammat takkiompelukset tahtovat jäädä jalkoihin. Pitänee se takki kuitenkin ottaa ohjelmaan kun sille on selkeä tarve-näille mekkosille ei niinkään. :)

Mukava se on joskus ommella jotain ei-niin-tarpeellista. Vaikka tosipuheessa semmoisia taitavat olla nykyisin kaikki ompelemiset täällä talossa. Tarpeellisia ulkohousuja ja välivaatteita ei niin vain ilmesty ompelupöydälle...pitää koittaa siinä asiassa vähän ottaa itseään niskasta kiinni. Mutta vain vähän. :)

ompelukärpänen pörrää täällä vielä joten niihin puuhiin :)

-hanna-

7 kommenttia:

 1. Täälläki tahtoo kaikki muu viedä voiton ku ulkokamppeet. Pitäs jaksaa tehä kaks (periaatteessa kolmekin) haalaria ja kaks tuulipukua. Kaavat sain haalariin jo piirrettyä/piirrätettyä (asialla 5v).

  Paljo mielummin ompelis t-paitoja tai mekkosia (ei kylläkä
  än nuin hienoja vaan ihan peruksia)

  VastaaPoista
 2. Ihastuttava! Osaat niin upeasti yhistellä kankaita ja ommella kivoja yksityiskohtia vaatteisiin :)

  VastaaPoista
 3. kata: meille on jo tähän ikään ja perhekokoon kertynyt niitä peruksia :) niin nyt on kiva värkätä ja väkertää jotain erilaista.
  aikamoisen reipas ja taitava viisivuotias siellä! ei meillä taitaisi onnistua....eipä ole tullut mieleenkään! :)

  pitäisi minunkin innostua noista ulkoilujutuista...mutta taidan olla liian vanha :)

  tinttara: kiitos :) joskus lähtee lapasesta tuo väkerrystouhu. :) toisinaan tulee ihan perussettiä eikä jaksa sen kummempia yksityiskohtia värkkäillä. taitaa olla semmoista sijaistoimintaa-mitä enemmän olisi kotitöitä(toppavaatteiden pesua yms) jonossa niin sitä enemmän innostuu väkerryksestä. :)

  maija: kiitos :), huippuja taitaa olla sielläkin päässä? :)

  VastaaPoista
 4. taiteilija Jumalan armosta <3

  VastaaPoista
 5. Ihania! Mä voisin tilata sulta pukineita meijän mymmelille ja ihan maksun kanssa, kun tuo homma käyttää sulta niin hyvin! :)

  VastaaPoista
 6. Hannele H : kiitos :) taiteilijan tittelistä :)

  maria: tuuppa tekemään tilaus joku päivä :)

  VastaaPoista