maanantai 11. huhtikuuta 2011

Kevät!

Kevät on totta totisesti täällä. Monenlaisia merkkejä keväästä on jo aistittavissa monilla eri aisteilla. Ikkunan takaa ihailtuna (sen mitä nyt sormenjälkien yms takaa näkee) ihastuttaa etenkin lisääntynyt valon määrä. Ja ihanaa kun on niin pitkään valoisaa! Kuulemma ulkona on ollut  tosi lämminkin.... vielä ei voi kokemuksilla kehuskella mutta olen kuitenkin jo tehnyt päätöksen että vaihdan sisäministerin salkun johonkin muuhun vähemmän sisäilmaongelmaiseen salkkuun.  Ajankohta vaihdokselle olisi mitä sopivin, ehkä heti vaalien jälkeen? :)Lumi sulaa vauhdilla ja pihalla on iloisia pieniä ja vähän suurempiakin uima-altaita.Pihapuista kuuluu monenlaista sirkutusta ja viserrystä,iltahämärissä tiellä kulkiessa rusakoita loikkii pientareilla selvästi kevättä rinnassa. :) Mustarastaat ilmestyivät pihapiiriin keskiviikkona. Ensimmäiset  joutsenet ja hanhet  laskeutuivat lähipelloille torstaina.  Kurjet ja kuovit ovat vielä matkalla tänne meidän leveysasteillemme.
Olen viettänyt lapsuuteni  kaupunkilaistyttönä, ja tänne maaseudun rauhaan muutettuani olen joka kevät  yhtä suurella hämmästyksellä seurannut kevään tuloa. Ihmeellistä. Järjestys on lähes sama joka kevät...muuttolinnut, kyyhkyjen huuhutus, sammakoiden kurnutus ja myöhemmin traktoreiden ja muiden koneiden ilmestyminen peltopuuhiin antavat vuodenkierrolle ihan eri ulottuvuuden, josta en kaupunkilaisena ollut ollenkaan tietoinen.

Keväällä  iskevät usein myös erilaiset "kuumeet".  Joillekkin saattaa tulla autokuume, joillekin moottoripyöräkuume, saattaapa jollakulla olla remonttikuumekin. Täällä olisi tarjolla hurjaa ompelukuumetta ja epämääräisempää sisustuskuumetta. Liekö ihan kroonistuneena versiona. To do-lista alkaa olla jo hengästyttävän pitkä. Kuvattavien pino on kasvanut :) ja leikattuja vaatekappaleita odottaa kassillinen!

---

Harrastetaanko teillä vihjailevia lauluja? Meillä tällä hetkellä kuuluu takavasemmalta(tietokone on siis makuuhuoneessa...) seuraavanlainen laulunluritus (sävel kuulostaa olevan lähellä lapin äidin kehtolaulua) : äiti surffaa netissäää, lapsi valvoo petissää...?

Pitänee lopetella niin laulut eivät muutu protestilauluiksi. :)

-hanna-

3 kommenttia:

  1. Kuvailit ihanasti kevään tuloa! Lintujen liverrys on uskomatonta, riemua riittää! Raivasin tänään lasten avustuksella autotallia romuista, sekin sitä kevään tuloa.

    VastaaPoista
  2. Katja: sielläpä ollaan oltu tehokkaina...romuja on meilläkin talli(t) pullollaan.Ja kaikki kaapit ja laatikotkin. Mistä niitä lienee oikein ilmestyy? kuka ;) kumma se on joka kaikki kerää ja säästää..

    VastaaPoista