keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

vanhan verhon uusi elämä

Takki valmistui jo viime viikolla ja on ollut jo käytössäkin. Kanttien väri-ongelma ratkesi ihan itsekseen heti kun olin asetellut kaikki vaihtoehdot kuvattaviksi ja teille esiteltäväksi. :)  Ajatus lähti kulkemaan ja sitten kaikki olikin vain ompeluaikaa vailla. Mies viettää isäkuukautta ja sillä tavoin onistui järjestää yksi kokonainen päivä tähän takki-inspiraation toteuttamiseen.

Kanteista on pakko kertoa sen verran että  tähän vaihtoehtoon päätymisen yksi syy oli värisilmän miellyttämisen lisäksi hyvin proosallinen...tätä vihreää puuvillaa oli sen verran iso pala hyllyssä että kanttien teko oli paljon helpompaa kuin pienestä palasta säätämällä. Ja vielä sekin  että noin metrin verran vinokanttia leikattuani iski laiskuus ja päätin laittaa  kantit ihan suorasta kaitaleesta. Toimi. :) Pikku väkerrykset taskun reunassa ja hupussa piristävät kummasti. Aika keväinen kokonaisuus tuli noilla pirteän vihreillä kanteilla!


Sopivan kelltaista resoria löytyi resoripussista juuri  hihansuiden verran. Vetoketjun kanssa oli ilmassa pienempää ja suurempaa metsästystä mutta omista varastoista löytyneeseen valkoiseen oli sitten tyytyminen kun ei malttanut odottaa että pääsisi sopivampaa hakemaan kaupasta
.

Aika mukavalta se näyttää  neidin naulakossa roikkuessaankin! Piristää kotiäidin pyykinhuuruista päivää kun sattuu ohikukiessa silmiin. :)  Pienestä se ilo irtoaa. ;)


Aika mukavalta näyttävät myös yhdessä nämä takit. Kuvassa molemmilla takit päällä vähän sinne päin, pääsiäismaanantaina oli niin lämmin päivä että neitosten mielestä takkiposeeraukset olisi voinut jättää väliin. :)

Aika huonosti näkyy takkien alla olevat tunikat, ne ovat parin vuoden takaista "tuotantoa", kankaat IINUlta ja ottobren vappu-tunikan kaavalla tehtyjä. Nekin ovat olleet kyllä ahkerassa käytössä! Kankaat eivät ole menneet miksikään pesuissa ja kuosit ovat ihanan ajattomia ja raikkaita. 

Sitten päivän muihin aiheisiin. :)
Vietämme tänään miehen kanssa 20-vuotishääpäivää! Lähdemme koko joukolla retkelle metsäpalstalle, pakkaamme mukaan muurikan ja retkieväät ja nautimme kevätsäästä. Myös tuolloin 20 vuotta sitten oli keväinen, lämmin päivä.  Aika kuluu...ei uskoisi että mekin nuoret ihmiset olemme olleet jo noin kauan naimisissa!Eihän? :)

(ajattelin kokeilla ottaa kuvan yhdestä hääkuvasta ja laittaa tähän loppuun mutta unohdin, lisäilen tässä kunhan aika antaa myöten )

Ja sitten, Kristiina ja Pirta, laittakaahan yhteystietojanne sähköpostiin joka löytyy ylhäältä sivupalkista :) muiden haasteeseeen osallistuneiden  postilaatikot löytynevät aika läheltä :)

-hanna-

8 kommenttia:

 1. Ihania takkeja! Loistava kantinvärivalinta.

  Ja onnea!!!

  VastaaPoista
 2. Kyllä tuli ihana takki, sellainen mansikkainen lehtineen. Molempien tyttöjen takit niin keväisen raikkaita. Piristäviä.

  VastaaPoista
 3. Onnea hääpäivänä!
  Ja ihania ompeluksia jälleen! :)

  VastaaPoista
 4. Ihastelinki varsinki tuota punaisempaa takkia maanantai iltana, kun olivat neitien päällä.

  Anita

  VastaaPoista
 5. Maija: kiitos :) ja kantti oli kyllä onnistunut, tykkään kans! aika pliisu ois ollut se keltainen ja punainen olisi illut ihan väärän punainen... hyvä näin. :)

  Katja: minullekin tuli mansikka mieleen :)

  kehrä: kiitos :)

  Anita: niinpä minäkin ihailin sitä teidän tyllerön satumetsätakkia! persoonalliset takit kyllä erottuvat väkijoukosta :) ja osasyynsä varmaan kun katsoo sillä ompelijansilmällä :)

  VastaaPoista
 6. Minäki haluaisin Pirta sun osotteen... olis yks juttu.. ;)
  Onnittelut hääpäivän johdosta!
  Ihanat takit!

  VastaaPoista
 7. Sähellän tietokoneen kanssa Hanna. Siis en osaa, tunnustan! Laitan osoitteen kuhan perehdyn gmailiin...ihanat takit tytöillä. Siivousta täällä. Kankaita odottamassa , jotain olen kerennyt tehäkin. Oikeesti ei aina ehi.

  VastaaPoista
 8. Oi että ihania takkeja!! Tosi hauska idea nuo pienet yksityiskohdat! :)

  VastaaPoista