tiistai 19. huhtikuuta 2011

tikkutiistai

kankaanostolakkoni on rakoillut viime aikoina...maaliskuun puolella jouduin täydentämään kangasvarastoja ihan tarpeeseen kun omista hyllyistä ei löytynyt  tummia kankaita hautajaismekkoihin.  Olen tietoisesti koittanut vältellä paikallista palakauppaa kun sieltä tuppaa aina jotain tarttumaan matkaan, ja myyjillekin olen sanonut että minulle ei saa myydä-mutta eiväthän ne muuta kuin supattavat että ei kerrota kenellekkään. :) sen verran kanta-asiakas on tullut oltua että anonyyminä ei voi asioida.

Eilen soittotuntikuskina ollessa auto kurvasi ihan itsekseen tuon palakaupan eteen ja jalat veivät vain ovesta sisään...tähän osasyyllisenä kuitenkin muutama päivä taaksepäin tullut puhelinsoitto jossa kerrottiin että kauppaan oli tullut ihania pampulanauhoja. Pakkohan ne oli käydä katsastamassa.

Ja taas tarttui. Isoja ja pieniä vaaleanpunaisia pampuloita, sydänpuuvillaa 15 senttimetrin pala (huomatkaa itsekuri!), vaaleanpunaista vohvelikangasta pala (joka maksoi 77 senttiä) ja isoa ruskeaa pampulanauhaa.
Siitä ruskeasta  ei näköjään ollut kunnollista kuvaa. Ostosten alla harmaata velouria joka on useamman vuoden odotellut inspiraatiota-nyt olisi sen aika. Ajatus ainakin on muotoutumassa. :)


Takkiprojekti polkee paikoillaan. Koko homma on kiinni vinonauhasta...kun en saa yksinäni päätettyä laitanko keltaista vai punaista vai laitanko jotain ihan muuta. Mietiskellessä on tullut sitten valmiiksi toinen paitapuserosta ja puuvillatilkuista ommeltu tunikamittainen paita.
Tätä on jo pidetty ja pestykin, Helmi-tyttönen oli kyllä mielissään kukkapurkista .:)
Leikattuna olisi kolmas paita tätä samaa sarjaa, harmaa kauluspaita, , vaaleanpunaista pilkkukangasta  ja turkoosia ruusukuvioista puuvillaa. Nauhoja ja nappeja. Sekin on vielä ompelupöydällä "hautumassa" ja odottamassa idean jalostumista. Värkkäys- ja väkerrysvaihde on tainnut jäädä pysyvästi päälle.Tarvetta siis olisi kaikelle käytännölliselle ja yksinkertaiselle ompelulle , trikoisille peruspaidoille ja legginseille, ulkohousuille ja haalarillekin. Jostain syystä ne eivät nyt innosta. Odottelen senlaatuista inspiraatiota tänne torppaan :)

Silitysrauta sihisee tuolla ja kun tuholainen nukkuu täytynee alkaa ihan oikeisiin töihin. :)

-hanna-

10 kommenttia:

 1. Ihana paita - kierrätystä parhaimmillaan. Ja ois pampulat ja sydänkangas. Voin ihan kuvitella, että jotain ihanaa sä näistä teet.

  VastaaPoista
 2. Niihin perustrikoo paitoihinkin voi tehdä eteen jonku pikku aplikaation tms. kivan väkerryksen. Sit niitä kuitenkin voi käyttää esim, toisten alla mutta äiti on kuitenki saanu värkätä eikä vain surauttaa :)

  VastaaPoista
 3. Laita kuva niistä takkivärkeistä niin me päätetään kanttien väri sun puolesta. (Vaikka kuitenki laitat eri väriset sitte ;))

  VastaaPoista
 4. Tuula: kierrätysompelut on kyllä mukavia :)

  Kata: sepä se, aina pitää olla joku "juttu". mulla vaan karkaa käsistä aina ne väkerrykset-niistä ei tuu mitään "pikku" :D pitäs opetella kohtuullisuutta :)

  Maija: sinäpä sen sanoit! galluppi? pitääpä ottaa kuvat sillä silmällä ja pistää teidät valitsemaan, ai että kun helpotti :)

  VastaaPoista
 5. Ihan mielettömän ihana paita! Oot sinä kyllä taitava!

  VastaaPoista
 6. Hirveen ihana tuo kukkapurkkipaita! Kerro Helmille, että täälläkin tykätään! :)

  Kävin tänään samaisessa kaupassa ja hipelöin tuota samaista sydänkangasta, mutta jätin sinne. Pampuloita myös katselin ja yhdessä myyjän kans mietittiin mihin kaikkeen niitä voisi käyttää. Ostin kuitenkin kovin proosallisia ostoksia: vetoketjun, kuminauhaa välikausihousujen jalkalenkiksi sekä RATKOJAN (ja ihan pikkuisen ihania puuvilloja - luultavasti tilkkujuttuihin...)

  VastaaPoista
 7. anonyymi: kiitos, kuvissa itse asiassa näyttää paremmalta kuin ihan lähietäisyyydeltä-tuli pieniä ja isompia sinnepäin-tikkauksia...mutta tykkään minäkin.

  maria: kerron tottakai :)
  Ratkoja on tuikitarpeellinen kapistus! en pärjää ilman ollenkaan...yhtenä päivänä se katosi ompeluhuoneen uumeniin ja tottakai sitä juuri silloin olisi kipeästi tarvittu! kuulostivat (ja näyttivätkin :) )ihanilta sun ostokset...

  mullakin olisi huomenna vetoketjuostoksille meno :) kummallista, vetoketjuja on isohko pussillinen ja yhden toisenkin ompelijan laarin kävin tonkimassa mutta ei ollut sopivaa. takkiprojketi siis edennyt vetoketjuvaiheeseen!

  VastaaPoista
 8. Täällä sitä vaan kuntoillaan pitkänäperjantainakin ei tiedä onko
  suuri juhlapyhä vain arki... Sinulla
  Hanna on kivoja juttuja täällä...

  VastaaPoista
 9. Nämä sinun ompelukset on taideteoksia!

  VastaaPoista
 10. kaarteenmumma: kiitos :) kiva jos tykkäät näistä jutusteluista :) joskus elämä vain on semmoista että juhlapyhät ja arkipäivät lomittuvat....siellä kuntoutusta, täällä työssäkäyntiä. virkistävää kuntoutusreissua sinulle!

  tinttara: oijoi...ei sentään :) mutta kiitos kuitenkin :)

  VastaaPoista