tiistai 10. toukokuuta 2011

huvikumpumeininkiä

Tämä viikko alkoi ketunpesässä yskäisissä ja kuumeisissa tunnelmissa. Pienimmät köhivät, aivastelevat, ovat kärttyisiä, kuumeisia ja nukkuvat huonosti. Pienin nenä valuu hurjasti ja sylihoito on ollut ainoa tepsivä lääke tuohon olotilaan. Mutta mikäs sen mukavampaa :) kun vain olisi joku tekemässä näitä  kotihommia....meinaavat kaatua niskaan kun pari päivää mennyt tukkoisia ja kiukkuisia pirpanoita sylitellessä. Pienimmäinen on oppinut uuden sanankin: räkä!

Ompeluhommat ovat haaveissa...kirpputorilta löysin vanhat verhot-punaiset Finlaysonin "optinen omena"-kankaasta.... Hetken aikaa kamppailin kankaanostolakkoni kanssa tuolla kirppiksellä mutta onneksi järki voitti. :D

Valmiista ompeluksista on kuviakin laittamatta- tähän räkätautiseen päivään piristykseksi sopinee Huvikumpumeininki. Tykkään niin tästä Peppi-mallisesta essusta! Sukkiksien "lömpsyt" pääsevät oikeuksiinsa ja muutenkin kaava ja tässä myös kangas, sekä tietysti touhukas malli :) ovat ilo silmälle.


Kangas on vanha kappaverho kierrätyskeskuksen hyllystä-siinä oli muuten reunassa röyhelöt jotka vielä odottelevat loppusijoituspaikkaa...kantti on itsetehtyä ja ihan liian jäykkää. Kapeampikin kantti olisi voinut olla. Napit nappilaatikon uumenista.Tämä on helppo ja mukava malli tehdä, kaksi saumaa ja kanttaus.Tosin nuo olkapäiden kaarevat kanttaukset  saivat aikaan ärsyyntynyttä tuhahtelua ompelukoneen ääressä. Siitä huolimatta näitä pitää kyllä tehdä isommillekin tyttösille. :) Kaava vanhasta ottobresta,koko 86 ja aika isohkoa kokoa.Menee 116-senttisiä vaatteita käyttävälle vähän rimpulalle isollesiskolle kivana liivinä.

Nämä kuvat on otettu ennen tätä räkätautia...Hirveän vaikeaa saada asiallisia kuvia vaatteesta tättähäärän päällä! Jos tästä sairastamisesta joku hyvä  puoli pitää löytää niin ihan noin sukkelasti pikkupotilas ei jaksa nyt heilua. Vähän vähemmän tihutöitä  näinä päivinä. :)

-hanna-

11 kommenttia:

 1. Tuo malli on kyllä kiva. Ihanan raikas kukkakangas. Onkohan tuo malli sama jonka sain systeriltä joskus viime syksynä? Pitäis testata.

  VastaaPoista
 2. Meidän neidillä oli pienempänä useampikin peppi-essu. Tuo on kyllä kiva malli!
  Ihanan pirtsakan värinen tuo ompelemasi essu. :)

  Täälläkin köh,köh köhitään. Kevätflunssa on koko porukalla.
  Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 3. katja: onko joku systereistä ;) jo tehnyt tällä mallilla essun? Tämä on oikeasti kiva malli-kuvat eivät tee oikeutta. Tosi kivan näköinen Helmin ja Essinkin päällä. Sopis teidänkin rinsessalle. :)

  kehrä: päivänkakkarat ovat niin pirtsakoita :) täällä köhinä on saanut kaverikseen kohtuullisen korkean kuumeen..touhuheppu on ihan voipunut tautinsa kanssa-ja vaikka lisääntynyt rauha on sinänsä mukava asia on niin kurja katsoa kun pieni sairastaa.paranemisia sinnekin!

  VastaaPoista
 4. mummon blogista eksyin tänne ja tekstisi tempas mukaan:)suuren perheen touhut on niin mukavaa seurattavaa...
  samaa meininkiä täälläki,nenät tuhisee,yskitään ja pärskitään,vaaditaan sylittelyä ja osin öitäkin valvotaan:( onneksi ohimenevää,muille töille täytyy vaan hetkeks ummistaa silmät!
  tuo mekko on aivan ihana!

  VastaaPoista
 5. Suvi: kiva kun eksyit :) ja niin se on, että pitää vain katsella pyykkikasojen ja tiskivuorien yli...tekee sitten kun onnistuu.kevätflunssaa taitaa olla useammassakin talossa! liekö unohtuneet takit naulakkoon muillakin kuin meillä? :)

  VastaaPoista
 6. suloinen mekko! Kivan näkönen kaava. Mistähän tuon sais, vai osaisko ite "kehitellä"...?

  VastaaPoista
 7. Pikaista paranemista! Ihastuttava essu, tättähäärää nimityksesi pienestäsi sai hymyä:-)Yhtenä yönä tällä viikolla valavoin ihan mielissäni ompelukoneen ja takkikankaan kanssa imetyksen välissä.. ja synty takki.. nyt valamis viimeistä silausta myöten. Tietty väsytti, mutta jäi hyvä mieli.

  VastaaPoista
 8. saaraps:kaava on kyllä kiva! se löytyy ottobre 4/o4-lehdestämalli 27-ihan peppi-essun nimelläkin. :) etukappaleen kaava on ihan yksinkertainen vaikka itsekin piirtää mutta takakappaleessa vähän kommervenkkejä kun helmat menevät "vinoon" ja oikean kaarevuuden saaminen voi olla kinkkistä.Mutta kokeilemallahan se selviää :)

  Pirta: sinun ja muidenkin paranemistoivotukset ovat varmasti auttaneet :) sillä kuumeet ovat taaksejäänyttä elämää,yskänröhinää kuluu ja tuon tättähäärän vauhti alkaa olla lähes ennellaan...huhhuh!
  vai yöompeluita siellä harrastetaan....:)ne on joskus ihan paikallaan :)

  VastaaPoista
 9. jotain kummaa häikkää oli bloggerissa....oliko muilla? mun kirjoittama viimeinen kommentti on kadonnut tästä postauksesta ja parina päivänä on voinut vaan lukea.

  mutta uusiksi. :)
  saaraps: mekko on kyllä söpö. :)kaava löytyy ottobresta jonka numeron kaivelin siihen edelliseen kirjoitukseen mutta vanha ei nyt muista...lupaan katsella sen jonakin päivänä...etukappale on ihan selkeä liivihameen tyyppinen kaava-takakappaleessa vähän kikkistä kaarevuutta ja "vinoja" sivusaumoja...mutta sehän selviää kokeilemalla. :)

  Pirta:sinun ja muiden paranemistoivotukset ovat tehonneet ja täällä vain kaikuja yskästä-kuumeesta ja sen mukana olleista rauhaisista päivistä ei tietoakaan...vai yöompeluita siellä harrastetaan :) ne ovat joskus ihan paikallaan :)

  bloggerin käyttökatkokset aiheuttivat minulle suorastaan sydämentykytyksiä :)taitaa olla kehittymässä jonkinasteinen bloggausriippuvuus :)-olette tehneet itsenne tärkeiksi minulle :)

  ja kaikesta huolimatta-ihanaa,Leijonat,ihanaa!!!!

  VastaaPoista
 10. Jänskä juttu Hanna;olen itekki ommellu melkein samanlaisen peppiessun vuosi sitten ja kangaski lähes samanlaista :). Minä löysin kaavan Käsityökerhosta eikä näyttäs juuri eroja olevan tuohon Ottobren kaavaan. Mullaki kangas löytyi kirpparilta,jokin vanha verho ja erona sinun kankaaseen vain että osa kukista on isompia,osa pienempiä. Samat väritki! Käyppä kurkkaan blogistani huhtikuu -10 kohilta!

  VastaaPoista
 11. tinttara: kävin kurkkaamassa ja onpas hauska yhteensattuma! hupaista :)

  VastaaPoista