sunnuntai 15. toukokuuta 2011

lätkässä kiekkoon

Ketunpesässä elämä on ollut viime päivinä aikamoista haipakkaa.On menty ja tultu, suunniteltu seuraavia menemisiä ja tulemisia ja taas menty. Aina tilaisuuden tullen on seurattu jääkiekkoa.

Jääkiekkoselostuksia ja pelaajien haastatteluja kuunnellessa on tullut mielleyhtymiä tähän omaan joukkuepelaamiseen täällä kotikaukalossa.kaikki termit eivät välttämättä osu kohdalleen sanan varsinaisessa merkityksessä mutta eihän joka laukauksestakaan  tule maalia. :)

---
Joukkueen valmennusjohto on päättänyt ottaa omaan  käyttöön leijonavalmennuksesta tuttuja teesejä, hyviksi koettuja toimintatapoja ja taktiikka- ja strategiakuvioita.
Tästä lähtien tässäkin joukkueessa joka jätkä tekee töitä toisen eteen, pelaa samaa peliä yhteisen päämäärän saavuttamiseksi. Aikaisemmin tässä joukkueessa on esiintynyt venäläistyyppistä kiekkoilua,itsekeskeistä pelitapaa jossa esiintyy esimerkiksi kurittomuutta toteuttaa valmennusjohdon määräyksiä. Toisinaan loistavat yksilösuoritukset ovat paikallaan (kuten  siivouspäivänä ) mutta peruspelissä sitoutuminen joukkueen sääntöihin ja sovittuihin kuvioihin pitää paketin kasassa.

Joukkue  muodostuu erilaisista persoonista jotka omilla henkilökohtaisilla ominaisuuksillaan,taidoillaan ja lahjakkuuksillaan totettavat peliä suurella sydämellä. Jokaiselle myös muodostuu yhteistyön kestäessä omia rooleja joukkueen sisällä. Joku on lahjakas alivoimapelaaja, ja joutuu jatkuvasti raatamaan työmyyränä oman ja vastustajan maalin (=oma huone) edessä, luutimaan kiekkoja hartiavoimin ja siivoamaan omaa päätä.

Joukkueessa tarvittaan myös likaisen työn tekijöitä.Ne hommat eivät ole aina kovin suosittuja, niihin liittyy aina riskejä, saattaa tulla voimakkaita kontaktitilanteita ja säännöt ovat niiltä osin yksiselitteisiä-jäähyaition ovi heilahtaa jos alkaa esiintyä rumia laita-tai polvitaklauksia, koukkaamisia ja estämisiä.puhumattakaan väkivaltaisuudesta josta saa helposti ottelurangaistuksen.

Viisikkopelaaminen on saatava myös tehokkaammaksi, samaan tapaan kuin leijonajoukkueessa. Tarkkuutta syöttöihin, puolustus-ja hyökkäyspelin tehokkuus tasapainoon,kahteen suuntaan pelaaminen(omat ja muiden sotkut) ja uhrautuvaisuus vaativat harjoituskertoja ja leireilyjä asian ääressä.Tässä joukkueessa ongelma ei ole koskaan ollut se että liikaa pelaajia olisi kentällä :) .Karvauspeli ja siihen liittyvä osaaminen lienee tuttua ainakin useimmissa lemmikkieläinperheissä....ei siitä sen enempää.

Valmennusjohto on päättänyt tehostaa mentaalipuolen harjoituksia koko joukkueen kesken. Joukkueessa esiintyy liian paljon pelitapaa jolla vain pelataan kellosta sekunteja pois-pelataan aikaa ja siten viivytetään peliä. Tappiolla ollessa pelissä ei toimi myöskään valitettavan usein nähty pitkä päätyyn ja perään-pelitapa (=liukkaasti yläkertaan ja kuulumattomiin) vaan vaaditaan  vahvaa joukkuepeliä,pidetään keskialueen träppi ja huolehditaan että ollaan valmiina tarttumaan kiekkoon myös toiseen aaltoon.Valmennusjohto toivoisi pelaajilta myös norjalaistyylistä yllättämistä-ja samaa luovuutta ja peli-iloa kuin leijonajoukkueella parhaimmillaan.

Joukkueen kuopuksista tulee usein joukkueen suosikkeja.Tässäkin joukkueessa kuopus on ehdottomasti toivotuin ketjukaveri, pakkipari ja pukukopin kantava voima.Tämäkin kuopus omistaa nopeat jalat ja pehmeät kädet... Täällä joukkueen kuopus säikäytti yleisönsä tekemällä oman ilmaveivinsä leijonakuopuksen tapaan perjantaina...tällä kertaa sirpaleet toivat onnea.-hanna-

11 kommenttia:

 1. Inhoan jääkiekkoa ja varsinkin sitä selostuksen molinaa! Mutta... kyllä nuo valmennuksen perusteet ja yhteen hiileen puhaltaminen mullekin passais - kaukalon ulkopuolella.

  VastaaPoista
 2. Ei kertakaikkiaan miten hyvin osasit kirjoittaakin jääkiekko-joukkueesta kotikentällä!KIITOS!Ajattelemisen aihetta kerrakseen,tuppaa ihan hymyilyttämään tämä oma joukkueeni <3 Kuopukseni ei vielä noihin sinun kuopuksen mittoihin yllä,mutta kyllä sieltä vaunun kopastakin älinä kuuluu tarvittaessa!ja joukkueen-johto siirtyy sinne <3

  VastaaPoista
 3. Minä myös inhoan jääkiekkoselostuksen molotusta... tätä oli ilo lukea.. Kiitos Hanna!

  VastaaPoista
 4. Meillä ei kukaan seuraa jääkiekkoa, eikä haittaa yhtään :D Riittää kun tuloksen kuulee :)

  VastaaPoista
 5. Täällä myös yksi joka ei jaksa jääkiekkoa ja siksi meni osa termeistäki yli että vilahti. Mutta hauskaa tekstiä Hanna! Olet mahtava kynäilijä!

  VastaaPoista
 6. Sinun kirjoitukset on ihania päivänpiristyksiä. Kiitos!

  VastaaPoista
 7. eikö täältä löydy muka muita kiekkofaneja kuin minä? ilmoittautukaa nyt joku edes, seuraksi ;)

  Aina silloin kun Suomi pelaa niin pitäähän sitä innostua!
  Ei minunkaan tulis seurattua jos ei miesväki ois niin innokasta...sitähän voi rauhassa vaikka leikellä ompeluksiapelin aikana..tapahtumat kyllä kuuluvat vaikka toiseen huoneeseenkin ;)
  :) ja ei se selostuksenmolotus kyllä mua haittaa yhtään. Varsinkin nuo Mertarannan jutut on oikeasti ihan hauskoja. :)

  aika lailla sitä vain jääkiekosta ja joukkuehengestä löytyy yhtymäkohtia tähän kotijoukkueen valmennukseen ja ihan pelin tiimellykseenkin! :)

  VastaaPoista
 8. Eikä. Määkään en ole kiekkofani, mutta seuraksi joo suostun. Sen verran oon kansallistuntoinen, että hyvältä tuntuu olla maailmanmestari:-D Suomi on sevon lätkästä.

  VastaaPoista
 9. :) no tunnustan,seuraan "siivellä" jääkiekkoa ja kyllähän tuo Suomen voitto sekotti koko porukan:)

  VastaaPoista
 10. Hyvä hyvä! löytyihän meitä muitakin :)

  VastaaPoista