perjantai 20. toukokuuta 2011

silmäys ompeluhuoneeseen

tämä tulee sitten ihan yleisön pyynnöstä. :) Valittaen on todettava että se ei enää ole tuossa järjestyksessä-mutta onpahan joskus ollut! Kangasta on, ei voi kiistää.Materiaalipula ei vaani ihan ensimmäisen nurkan takana, mutta tietenkin joskus sattuu sillä tavalla (kummallista !) että juuri oikeaa tilkkua ei löydy...ja joutuu ;) menemään kangaskauppaan. 

kangashylly on kotitekoista lundia-jäljitelmää, ei oikein näy kuvassa mutta siinä edessä on musta alaslaskettava  bambuverho joka armeliaasti peittää hyllyn sisämykset. Riippuu katsojasta- toisinaan on tarpeen piilottaa koko komeus kun vieras ei ymmärrä lainkaan kangaskeräilyn syvintä olemusta,  toisinaan taas  sotku hyllyssä on senlaatuinen että se on viisasta peittää ihan perhesopua silmälläpitäen.

Purkeissa ja purnukoissa on nappeja ja nauhoja, sekä kaikenlaisia tarpeellisia  :) pikkutavaroita kuten helmiä,erikoisneuloja ja ruuvimeisseleitä.
Kuvassa eivät näy tilkkulaatikot....ne majailevat huoneessa olevan pöydän  alla ja niiden olemassaolo on kaksipiippuinen juttu. Onko mitään järkeä säilyttää A4:sta pienempiä tilkkuja? Ei, mutta ei  niitä voi poiskaan heittää jos ne ovat jotain aivan ihanaa kangasta. :) Niistä löytyy aarteita aplikointiin ja joihinkin muihin vastaaviin (en kyllä nyt keksi yhtään? ) juttuihin.
Tilkut ovat lajiteltu (mitään muuta lajiteltua  meiltä ei löydykkään , paitsi vähän roskat) väreittäin jotta niiden tonkiminen olisi helpompaa. :)
Samoin kankaat on nyt järjestelty reippaan tyttösen toimesta siten,että ylähyllyllä on puuvillakankaita, toisessa reunassa punasävyiset ja toisessa sinisävyiset,keskihyllyllä on oikeasti vanhat, perityt ja kirpputorilta löydetyt kankaat ja seuraavalla hyllyllä joustavat trikoot ja colleget, ja joitakin froteita tms. Alahyllyllä majailee vuori-ja tuulikankaita,sekä kaikkia kummallisia vaatekappaleita jotka odottavat idean jalostumista.Saumuri on Huskylock 460 D, 15 vuotta vanha kapistus jolla on hurruuteltu useampia kilometrejä! Se on aina toiminut kuin unelma, muutaman kerran siitä on terä teroitettu.Ompelukone on Pfaff expression 2.0. Tykkään. :)

Ompeluhuone kuulostaa tosi luksukselta. Tosipuheessa se on yhdistetty ompelu- ja pianohuone,puhtaan pyykin käsittelyhuone, ja askarteluhuone silloin kun pöytä ei ole täynnä pyykkiä. :)

Semmoista. Muutamia keskentekoisia odottelisi valmistumista... kiirettä pukkaa että ne ehtisivät aikanaan valmiiksi. Mutta onneksi on se viime tippa. :)

-hanna-

10 kommenttia:

 1. ihana,oma puuhastelu-nurkka,kyllä sun kelpaa:)mä joudun toistaseks tyytymään vähempään,jospa jonakin päivänä ois mullaki oma huone askartelua yms varten:)
  elä hävitä niitä tilkkuja,sulla se aplikointi onnistuu,ja taatusti tarttet jokaista tilkkua vielä joskus!

  VastaaPoista
 2. Ollapa huone johon sais askartelunsa ym jättää ihan rauhassa oottamaan seuraavaa inspistä. No, ehkä sitten eläkkeellä :)
  Viime tippa on tosi kätevä olemassa, ilman sitä jäis moni asia tekemättä :D

  VastaaPoista
 3. Ihana huone. Rupes sormet syyhyään... :D

  VastaaPoista
 4. IHANA!
  Olen kateellinen melkein, kun mun kankaat on mytyssä vaatehuoneessa siellä ja täällä.
  Ja tuo on hyvä juttu, kun kone on aina omalla paikalla odottamassa ompeluhetkeä eikä sitä tartte erikseen joka kerran viritellä esille.

  VastaaPoista
 5. Ollappa oma ompeluhuone, haaveilen siitä ja saan sen varmasti sitte, kun huoneet tyhjenee ja ne kenelle ommella kasvaa ulos pesästä. Nyt pitää tyytyä kaivamaan kone pyykki-, kintas- ja kaiken muun "no laita vaikka ompelupöydälle" kasan alta. On sentään kuitenki pöytä ja villakoirat saa makoilla sängynalla pehmoisilla pedeillä:).
  -anita

  VastaaPoista
 6. Ja mulla se on oma huone ompeluksille ja kankailleni.. muttaku sitä ei kukkaa järjestele, nii sieltä ei löyä mittää.. ne mun harrastelusysteemit meinaa vallottaa jo muitaki huoneita... ja tää mummo haaveilee kangaspuita alakerran kamariin... ja oon luvannu laittaa loimen puihin ennen kessää, mutta en sanonu millon vuonna.. ;)
  Oispa mullaki joskus nuin siistit kangaspinot..

  VastaaPoista
 7. Kyllä passaa! Määki rupesin siivoamaan ommaa ompeluhuonettani...ilimeisesti sain sulta inspiksen. Tosin ei oon noin kaunista mulla Munki kangasläjät normalisoitu, niitä siis saa ja pitää olla ompelijoilla.:)Mukavaa lauantaita!

  VastaaPoista
 8. kiitos kaikille kommenteista! :) ne tekevät niin iloiseksi. :)

  suvi:on kyllä ihana kun on "oma" nurkka! :) ihan vähällä kummalla en siitä luovu...pitää tiivistää ;) muissa huoneissa jos semmoinen tarve tulee. :)

  hannele: viimetippaa ilman en pärjäisi. :) mietin tuota että voisipa jättää askartelunsa ihan rauhassa oottamaan.....sitä ei kyllä voi tuollakaan tehdä--siitä minäkin haaveilen. :)

  kristiina: hyvä! oliko syyhyllä seuraamuksia? :)

  maria: en saisi mitään ommeltua jos aina pitäisi erikseen roudata koneet ja kankaat levälleen jostain varastosta...siinä se ompeluaika kuluisi. oon kyllä niin mielissään että sain tuon nurkan vallattua itselleni. :) olisi ollut muitakin valtaajia. :)

  anita: on teillä vaan villakoirillakin leppoisat olot! ja niin kuvaava tuo ilmaus:"no laita vaikka ompelupöydälle-kasa"! meilläkin ihan joka päivä käytössä tuo sanonta.
  ja kun ompelupöydällä ja tarvikehyllyllä on äidin kynät ja viivottimet ja muut kivat liimapuikot ja teipit järjestyksessä ja tallessa, niin sieltä niitä on kiva sitten lainata ja unohtaa omille teilleen. :(
  ei muuta kun ruopeet vaan järkkään omaa ompelunurkkausta johonkin kammariin. :) ei sitä eläkeikää kannata ootella. :) eikös se oo kaikkien elämänviisausgurujen yms. tärkein ohje että elää tässä ja nyt eikä sitku-elämää.:)

  mummo: pidäppä talkoot niin voin tulla tyttölauman kans järkkään sun pinot :) vois löytyä aarteita joista voitas keskustella :) ainakin sun kirppislöydöissä sieltä ruottinmaalta oli ihanuuksia :D
  ja ennen kessää jonakin vuonna, se on hyvä periaate. :D

  pirta: omat kankaat näyttää monesti omissa silmissä aika tylsisltä...varmaan kuule mun silmissä sun kankaat ois ihania ja inspiroivia! ompeluhuoneen siivous on oikeastaan aikas mukavaa, vai mitä? voittaa vessanpesut mennen tullen! :)
  ja tiedätkö...juuri tuon takia multa pyydettiinkin oman kangassysteemin esittelyä...että se on ihan normaalia että niitä on PALJON! :D inspiraation iskiessä pitää olla valinnanvaraa ja kun ei aina halua tyytyä toiseksi parhaaseen vaihtoehtoon niin...pitää olla vielä enemmän valinnanvaraa. :D että ihan varmasti sulla siellä ihan normaalit kangasvarastot.:D

  VastaaPoista
 9. Ihana että sullakin on huone missäommella! Itse ompelen leivintuvassa,/kodinhoitohuone/makuuhuone yhdistelmässä! Suurperheessä jokainen nurkka on käytössä :)!

  VastaaPoista
 10. Minnariitta: joskus mietin että jos ei olisi ompeluhuonetta kaikki tavarat olisivat paremmin järkässä ja joutuisi keräämään ne aina sievästi pois...vaan voi olla että sitten ei tulisi niin paljon ommeltua :) Nurkat kyllä pullistelee välillä-ei niinkään väkimäärän vuoksi vaan romumäärän :)

  VastaaPoista