lauantai 11. kesäkuuta 2011

elämä on ihmisen parasta aikaa

Ketunpesässäkin ollaan  niin kesäfiiliksissä-kaikki suosikkiblogitkin  pursuavat ihania kesäisiä kuvia ja tunnelmia. Ja mikäs on tunnelmoidessa kun kelit ovat niin kohdillaan. :) Jonkun verran kesätunnelmointia täällä ovat hidastaneet lähestyvät rippijuhlat-mutta ihan mukavissa tunnelmissa toki niitäkin suunnitellaan. Herkullisia tarjoomusvinkkejä muuten otetaan vastaan! suolaista ja makeaa :). Mitä teillä tarjotaan juhlissa?

Juhlavalmistelut on aloitettu siitä kaikkein oleellisimmasta eli leikkimökin maalaamisesta. :) Valkoista maalia on taas ostoslistalla kun rautakaupaan asti selvitään.:) Talon puuseppä nikkaroi mökkiin kivan kioskintiskin ja hyllyjä ikkunoiden päälle,pari vanhaa keittiökaappia odottaa maalia ja seiniin kiinnitystä.:) Sitten voidaankin pitää kesäkioskin avajaisjuhlat.:)

On täällä kuitenkin pesty ikkunoita, vaihdettu huonekalujen paikkoja (vähän heilutettu luutua ja moppiakin)ja selattu Ikean kuvastoa juhlajuttua silmällä pitäen. :) Jospa ehtisi käydä hakemassa jotain uutta ja piristävää ennen juhlia! Juhlat ovat kiva syy siivota vähän paremmin ja laittaa kotia kuntoon. Mukava saada rakkaita ihmisiä vieraiksi!

Kesäpäivät kuluvat parhaiten meren rannalla... Pienet ihmisetkin niin nauttivat vilvoittavasta tuulesta ja mukavan vilpoisasta vedestä. Muutama päivä sitten olimme kolmen äidin voimin läheisellä rannalla polskuttelemassa. Mukavaa oli- lapsilla ja äideillä.:) Turvallinen rantamatalikko mahdollisti pienimmäistenkin polskuttelut ilman jatkuvaa kiinnipitämistä :)



ai nyt se kierossa oleva horisontti tuli kuitenkin tähän...tekniikka ei oikein ole hanskaassa mutta saavat ne hanskat näin helteellä ollakin hukassa. :)

toivottavasti teille ei tule kuvaähkyä (tai kollaasiähkyä) mutta on vain niin vaikeaa valita vain yksi kuva!




Kesävarpaat parhaimmillaan. :)

Kesään kuuluu täällä ketunpesän maisemissa olennaisesti myös nämä kaverit:


Mukavia heppoja kesälaitumella ihan nurkan takana. :) Niitä on mukava käydä iltakävelyllä tervehtimässä. :)

Kesälläkään ei voi välttyä arkisilta rutiineilta-ruokaa on välillä laitettava ja tiskivuoroja jaettava. :)
Lämpimiä,aurinkoisia ja onnellisia kesäpäiviä teille kaikille!Nautitaan helteistä!

-hanna-

9 kommenttia:

  1. mukavia kesäpäiviä teillekin! Minusta brita-torttu (varmaan monta nimeä ko. marenkikakulla on) on niitä herkullisimpia, samalla erittäin kätevä valmistaa. Nyt sais varmasti tuoreita, kotimaisia mansikoitakin kakkuun.
    Lapset tuolla pihalla nauttii kesästä uusissa uima-altaissa. Pikkuväelle pienempi ja isommille vähän isompi allas. Vaikka ei nuo altaat missään tapauksessa voita noita mahtavia merimaisemia, mitkä tästä meiltäkään ei kovin kaukana ole :)

    VastaaPoista
  2. pikkuleipiä tyttöset väsäilemään:)hyydyke-kakkuja,voileipä-kakkua,suolaisia piirakoita,pullakranssia,onhan noita ohjeita netti pullollaan...jotain suolaista salaattia(makaroni),karjalanpiirakoita...Heh,minä paraski puhuja ja neuvojen antaja,ku juhlat ovat toistaiseks olleet vain ristiäisiä:) (ps.enkä aio niitä 40.siäkään juhlia)
    mahtavat uimarannat teillä,ihan käypi lasten puolesta katteeks...Meidän paras uimaranta ku sijaitsee havu-metsän takana ja hyttysten yms kirjo on niin valtava ettei sinne oo uimataidottomilla mitään asiaa(paras paikka ku on olla järvessä,jos haluaa noista eroon päästä)
    ihania kuvia,ei tuu ähkyä,ainakaa mulle;)
    vastailepa siihe sähöpostiin:)

    VastaaPoista
  3. Tuulihattuja, nam! En ole pullantuoksuinen Pirta, mutta nautin minäkin juhlista ja kiva niitä on laittaakin.Meille on suotu koti järven rannalle , rantaan n. 35... Harvoin siellä oleilen, koska neljän pienen kanssa siellä oleileminen on aivan mahdoton tehtävä. Mutta joskus. Ihana kesä! Hyvvää kessää sinnekin ja kaikille tämän blogin lukijoille! :-)

    VastaaPoista
  4. Ihania kesäkuvia! Meillä ensimmäiset rippijuhlat on vasta 2 vuoden päästä mutta sitten niitä juhlia alkaakin olla: lisää rippijuhlia, kihlajaisia, valmistujaisia, häitä...
    Erilaiset hyytelökakut on helppoja ja herkullisia juhlaruokia. Suolaisena pikkupiirakat ja munavoi. lisäksi makaronisalaatti. Esimerkiksi. Ne tuntuu ainakin olevan aika yleisiä :)

    VastaaPoista
  5. kiitos mukavista kommenteista!

    Katja: Brita-torttuun taidan päätyä..meillä eivät kaikki ole kovin marengin ystäviä mutta se helppous painaa vaakakupissa. :)
    ihanalta kuulostaa teidän uima-allastouhut :)

    Suvi: minäpäs käyn vastaamasssa-en olekaan muutamaan päivään käynyt tuossa osoitteessa kurkistamasssa. :)
    pikkuleipäjuttuja on suunniteltu...kauralastuja, wilhelmiinoja tai jotain semmoisia.hyytelökakkua ja jotain suklaista hyvääkin pitää ehdottomasti olla. :)
    netti on tosiaan pullollaan kaikkia herkullisia ohjeita...pitäisi vain osata päättää. :)

    Pirta: enpäs olekaan pitkään aikaan muistanut noita tuulihattuja...hyvä! pitääpä pistää mietintään.
    aikas mukavalta paikalta kuulostaa teidän kotimaisemat!

    Hannele: meillä alkaa olla juhlaputki päällä parhaimmillaan, tästä eteenpäin joka vuosi joko rippijuhlia tai valmistujaisia...yllätysjuhlista ;) puhumattakaan :)Pikkupiirakat ovat kyllä hyviä ja juhlan sankareiden lempiherkkua. :)
    jonkunveran päänvaivaa aiheuttaa erityisruokavaliojutut...ei niinkään niiden teko vaan se että muistaisi mitä kelläkin on.jonkunverran tiedän että vieraissa on jotain erityisjuttuja. Blogissasi oli ihanannäköinen raparperibrita-ohje! pitänee sekin laittaa harkintaan!

    VastaaPoista
  6. Tiiäkkö mitä minä oon täällä pähkäilly? Että kuka kumma teillä nyt pääsee ripille?? Kun mun laskujen ;) mukaan neiti S on meidän Jimin ikänen(-85) herra O jo vanhempi ja kaksoset Lindan ikäisiä (-87). Samaan aikaan ainaki sairaalassa oltiin ja eikö pojat ollee vuoden ekat vauvat? Nooh,niinkö ei ois muuta pohittavaa mullakaan ;D

    VastaaPoista
  7. tinttara: mun laskujen mukaan meidän muksut on tuolta alkupäästä syntyneet vasta 90-luvulla :D

    kaksoset siis rippikoululaisia-syntyneet joulukuussa -96, 30.päivä. :) teillä taisi olla tyttö syntynyt ihan tammikuun ensimmäisinä päivinä?siellä oli samaan aikaan toisetkin kaksoset jotka olivat vuoden ensimmäiset vauvat-meillä nämä taisivat olla viimeiset :)

    siellähän me vierekkäin pötköteltiin!aika kuluu...hurjaa vauhtia!
    ja juu,vanhimmainen -93 ja seuraava tosiaan -95.

    vasta nuo rippikouluaiset olivat rimpuloita ennenaikojaan syntyneitä vauvoja...ja nyt jo lähes aikamiehen kokoisia !

    VastaaPoista
  8. mistä te ootte sinne hevosia löytäny?
    -iida

    VastaaPoista
  9. Iida: ihan itsestään ne olivat ilmestyneet tuohon laitsalle-joen toiselle puolelle :)

    hupaisen näköisiä kavereita kun on tuota kokoeroa niin valtavasti!

    VastaaPoista