tiistai 14. kesäkuuta 2011

touhutiistai

Ketunpesässä häärätään, kannetaan tavaraa paikasta toiseen,innostutaan jonkun ei-ihan-niin-oleellisen paikan raivaamisesta ja yritetään ylläpitää jonkunmoista siisteystasoa jo raivatuissa nurkissa. Lukujärjestys on ollut jääkaapin ovessa hyvinkin tarpeellinen....juhlavalmistelujen onneksi helteet hellittivät ja ainakin teoriassa olisi ihan hyvät kelit saada hommia tehdyksi.

Huh.Luulin että saisin tähän muka pitkänkin listan tehdyistä töistä!Mielessä pyörii vain se tekemättömien töiden lista...yritän olla kauhean järjestelmällinen ja tehdä kaikenlaisia leipomis- ja siivouslistoja mutta sitten hukkaan ne johonkin talteen !ja teen sitten siinä järjestyksessä kun hommat vastaan kävelevät. Ei kauhean käytännöllistä eikä hermoja säästävää. Viimetippaan jää aina kauheasti hommaa!

Leipomiset ovat kaikki vielä siellä pitemmässä listassa.Jotenkin olen onnistunut ulkoistamaan osan leipomisista teille ystävät kalliit....tilaamatta. Siivousapuakin kuulemma on naapurista loppuviikosta tulossa. :)  Siivoukset kuitenkin alkavat olla melko hyvällä mallilla-reippaita apulaisia on onneksi riittänyt!Vielä odottelisi astiankuivauskaapin järkkäys ja jääkaapin pesu juhlaherkkuja varten. :) Ja ettei siivousapua tarjonnut naapuri vain luulisi että hommat olisivat noin vähää vaille- niin ihan kaikkea tekemätöntä ei kehtaa näin julkisesti ilmoittaa. :) Että tervetuloa vain!Joka tapauksessa hommahan menee niin että  perjantain-lauantain välisenä yönä aamuyöstä  viimeiset luutuamiset  ;)ja kotiinjäävälle porukalle ankarat ohjeet yleisen järjestyksen säilyttämisestä. :)

Tykkään hirveästi juhlien laitosta! Värkkäisin enemmänkin kaikkea jänskää ja herkullista...panostaisin koristelupuoleen ja muuhun piiperrykseen mutta täälläkin päin maailmaa vuorokaudessa on vain 24 tuntia. :)
Jos en olisi niin hurahtanut ompeluharrastukseen niin olisin kakkuhurahtanut. Onneksi omistan siskon joka järkevänä ihmisenä sanoo että ei yhtään kakkulajia enää noihin juhliin. :)


Jotain kuitenkin tarvitsisi tehdä että ei kävisi ihan näin hassusti! :DTuplapojilla on kamera mukana leirillä joten  tuoreita kuvia siivotuista kammareista ja uusista keittiön verhoista ei ole saatavilla. :)

Kesähelteet katosivat samantien kun päätin alkaa nauttimaan niistä ja viettää kaikki lämpimät päivät rannalla muksujen kanssa. Tarinan opetus on siis se , että älä helteellä siivoa ja pyykkää, vaan odota kylmempiä päiviä, ne tulevat kyllä. Villatakit ja sukat on otettu uudestaan eturintamaan.

Uusia,lämpöisiä ja aurinkoisia päiviä odotellessa pitää katsella kesäisiä kuvia. :)


Meillä kukkii nyt kirsikkapuu! Ihan olohuoneen ikkunan takana...tykkään siitä että  se on siinä ihan väärin istutettuna liian lähellä taloa.Se tuo kesän ihan sisälle asti. :) Jos joskus saamme kauan haaveillun terassin tehtyä tuohon etupihalle niin kirsikkapuulle pitää tehdä terassiin reikä. Siitä asiasta ei edes neuvotella. :)


Tämän silmänilon mies sai kattopeltejä vaille valmiiksi viime viikolla. (ettehän muuten huomaa noita pressuja ja muuta epäesteettistä tuolla kuvan nurkassa? ) Tykkään tuosta ovesta! Se on mukavan vanhanaikainen, matala, ja etenkin nuo koivunkuorireunat(mietin kauan tuota ilmaisua mutta parempaa en keksinyt) ovat kuin piste iin päällä. :)


Nämä pienet touhuvarpaat viilettävät iloisesti sisään ja ulos-ulos ja sisään ja useammin kuin kerran olemme ihmetelleet kuka päästi pienen ulos ja nyt todenneet että hän menee ihan itse! Jos muuten olette meille tulossa,koputtakaa lujaa ja  huudelkaa isosti-ovikello ei toimi ja ovi täytyy pitää lukossa ettei pieni maailmanvalloittaja lähde omille teilleen :)

5 kommenttia:

 1. jälleen kerran kesäisiä, kivoja kuvia. Juhlien järkkääminen on kyllä monella tapaa antoisaa. Se on hyvä, että tulee hieman tehokkaammin käytyä roinapaikkoja läpi. Siitä on sitten iloa myös juhlien jälkeenkin. Ja itse juhlat, vieraat. Vaiva saa palkkansa.

  VastaaPoista
 2. elä kuitenkaa sinne hermosairaalaan mee:)Juhlat tuloo ja mänöö,varmasti niinku on tullakseen ja mennäkseen..
  ihanaahan se on niitä laitella,totta,mutta se kurjempi puoli,ku tulee sitte ressattua liikaa:)
  tuo lato ? on aivan ihana!
  jostain kumman syystä meilläkään ei ovikello toimi!

  VastaaPoista
 3. Suvin vinkistä tänne löysin ja voi mitä ihanaa!!! Kauniita kuvia, u-p-e-a ovi, mä rrrakastan kaikenlaisia rouheita ovia ja : yli kaiken pikkuvarpaita! Mä olen (ainakin perheeni keskuudessa) jo kuuluisa siitä että kuvaan pienten varpaita :))) *pus*

  Iloisia hetkiä toivottelee uusi lukijasi Kupla

  VastaaPoista
 4. Kuulostaapi ihan siltä, että teille tulee hyvät juhlat! :)

  VastaaPoista
 5. Katja: roinapaikkoja kyllä piisaa...pitäisi kuvitella omalle kohdalle se teidän tilanne-muuttotouhu-ja siivota sillä mielellä kaikki nurkat.
  juhlavalmistelut tuovat juhlamielen...on niin mukava saada vieraita. :)

  suvi: yritetään jos pärjättäis ilman ;) mutta sopivasti stressiä niin tietää että tulee aikaansaannoksia. muuten menee löysäilyyn aika. :)
  Lato on ihana-seuraavakin projekti on jo muhimassa, noista parkatuista mäntyriukujutuista olisi ihana saada pihalle jonkinlainen "katos" hienosti sanottuna pergola, kuulemma ;) jossa humalakiipeilisi ja olisipa ihanuus jos joku kärhökin rönsyäisi siinä...ja kesäkeittiösysteemit...haaveita pitää aina olla. :)

  kupla: tervetuloa :) joukkoon! mukava kun löysit ja kävinkin heti vierailulla blogissasi, perehdyn tässä pahimman kireen hellitettyä enemmänkin-mukavalta näytti! pikkuvarpaat on parhaita! eikös olekin hieno ovi! meillä on ulkosaunassa myös kiva ovi-pitääpä laittaa siitäkin kuva tänne jos kerran löytyy muitakin ovi-faneja! :)

  maria: hyvä jos siltä kuulostaa, vielä ei näytä. :) oikeasti kyllä tämä tästä-voiton puolella näin juhlien aattona :)

  VastaaPoista