tiistai 28. kesäkuuta 2011

kesäsurautuksia

Tämä päivä aloitettiin shoppailukierroksella....laittakaapa silmänne kiinni, hengittäkää syvään ja rauhallisesti ja kuvitelkaa sielunne silmillä äiti ja kuusi tyttölasta lähdössä vaateostoksille...minunkin olisi varmaan kannattanut tehdä ensin tämä mielikuvaharjoitus! ;)

Leikki sikseen-se oli totista touhua.  Uupumus meinasi yllättää jo ihan ensimmäisessä kaupassa. Sovituskopit olivat ahkerassa käytössä ja pienet itkut piti viisivuotiaan tirauttaa ennenkuin hänkin pääsi sovittamaan...mutta oli sopiva, ja laitettiin kärryyn. :)

Jos sielunne silmät eivät ole jo ihan ylirasittuneet niin kuvitelkaa vielä että housuja(useita) eikä kenkiä ei löytynyt ihan ensimmäisestä(eikä toisesta) kaupasta, ja että jostain vaatteesta  juuri se oikea koko oli jossain toisen kaupungin varastossa ja sitä tietoa odoteltiin kotvan aikaa...ja että toinen toppi oli liian pitkä ja toinen lyhyt, toisessa raidat olivat väärinpäin ja kolmannen teksti ei miellyttänyt.

Toiseksi viimeisessä kaupassa uhkailin että ensi kerralla onkin iskän vuoro...:D
Mutta mukavaa meillä oli. :)

Ilta kuluikin sitten mukavasti ompelukoneen ääressä. :) Valmista tuli, ja sovituskopissa ;) oli jälleen tungosta.
Nyt huomaan että osa tuotoksista jäi kuitenkin kuvaamatta, mutta onpahan seuraavaksikin kerraksi  sitten esiteltävää.

Ja meinasipa ihan unohtua päivän tärkein puheenaihe! Pikkuihmisen uusi hiuslook on herättänyt kanssamatkaajissa suuria tunteita,ihastuneita ja huvittuneita  huudahduksia ja aiheuttanut paljon rutistuksia. Uusi otsatukka tekee ihmeitä pienenkin ihmisen ilmeelle. :) Ihan isoksi tytöksi muuttui parilla saksien nipsautuksella. :)


Ompelupuolella siis valmiina caprimittaisia housuja useammat kipaleet, pitempiäkin parit, ja valkoinen liehuketunika. :) Vielä jäi suunnitelmia varastoon...jospa huomenna vielä  jonkun paidansukuisen vaatteen saisi valmiiksi.


Tässä Jennillä  ruskeat pallokuvioiset caprihousut resorilahkeilla. Kangas on Virosta, sikäläisestä kangaskaupasta palakorista kaiveltua. :)
Ja merkki tietysti. :)


Vasemmassa reunassa Miljalla valkoinen liehuketunika, kaava ihan ompelijan omasta päästä ja kangas Rukka-tehtaiden kangasmarkkinoilta.Helmassa saumurin rullapäärme. Aika kivan näköinen tuli kyllä vaikka onkin ihan oma sovellus.

 Kuvassa keskellä Helmillä on  uudet raitacaprit, näkyvät jos tarkasti katsoo. :) Vihreäraitaiset keltaisella resoreilla. Tuli tosi raikkaan näköiset! Paita on viimekesäinen ompelus, rintamuksessa silitettävä Hello Kitty-kuva. Takaa vilahtaa Essin valkoinen liehukehelmainen tunika.


Tässä joitakin yksityiskohtia koottuina samaan kehykseen. :)

Pihasauna lämpiää...sen leppoisiin löylyihin on hyvä päättää touhukas päivä. Saunanlämmittäjän apulainen vielä kun saataisiin nukkumatin maille.


-hanna-

11 kommenttia:

 1. mä oon ihan oikeesti kateellinen:)ku sä osaat taikoa noita ihania vaatteita ja mä en osaa mitään...;)
  kuopuksesta on tullu ISO neiti...

  VastaaPoista
 2. Niin että Ketunpesässä asuu taikoja :D Siltä minustakin tuntuu, mutta noijat ovat erikseen:)Kuvat ovat täynnä hellyyttä ja huolenpitoa. Paijansukuinen... hauskasti ilimasit. Ja tuli,se sykähdyttää aena. Täytyy pyytää puoliskonikin lukemaan tätä sun blogia. Ja taatusti tykkää,vaikkei oo ompeluihmisiä laisinkaan:D ja ohan näissä sinun jutuissa paljon paljon muutakin...t.pirta

  VastaaPoista
 3. Tykkään erityisesti noista liehuhelmatunikoista. Sulla on hyvä pää, kun siitä keksii itse tommosia vaatemalleja. :) Ja tykkään "vauvan" otsatukasta. Meillä on samanlainen otsistyyppi täällä, kun ei pompulat pysy päässä ja hiukset kasvaa silmiin ja suuhun asti.

  Ps. kuvittele tilanne, että olet alennusmyyntien alkaessa kolmen lapsen plus miehen kanssa ostoskeskuksessa etsimässä KIIREELLÄ puuttuvia kesävaatteita. Lapset ovat jostakin syystä kuvitelleet tulevansa HopLopiin tai muuhun kiipeilytelineitä sisältävään paikkaan ja paikan karu totuus paljastuu heille vaaterekkien myötä. Äiti, äiti, äiti, milloin me lähetään kuuluvat kysymykset ja joku roikkuu jokaikisellä askeleella kiinni paidan helmassa, joka sattui tällä äidillä silloin olemaan liehuhelmainen tunika - siitä oli kyllä hyvä pitää kiinni parituntisen reissun ajan.
  Mutta nyt on kamppeet kasassa! :) Ja ens kerralla ostoksille yksin!

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia!
  Aurinko kultaa hiukset kauniisti.. oikeita kultakutreja.. :)

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Kuvitelkaas nyt vielä sekin tilanne, että äiti-ihminen päättää etsiä itelle vaatteita. Sovituskopista nousee sauhu kohta. Mitä nää nykyajan paidat on? Niistä tursuaa joko rinnat tai läskit ja ois niiin kiva, jos molemmat - kaikki ois kankaan peitossa! Ja kuvitelkaa nyt sitten vielä sekin, että tämä sovittelija ois ihan normikokoa. ;)

  VastaaPoista
 7. Suvi: simsalabim vain :) ja uudet ihanat paidat ovat tyttösten yllä. no, ihan noin se ei kyllä käy :D vaan aika monta hermojen kiristysruuvausta ja touhukäsien paimentamista niihin on mahtunut...ompelu on kuules helppoa-saumasta saumaan ja hakista hakkiin vain eteenpäin! :)

  Pirta: taikuripa hyvinkin..taikoo ommellessa siivot sikseen. :).vaikka ,saattaa olla ennemmin se noita-akka. :) On täällä meillä pidetty "löydä sisäinen noita-akkasi"-kerhon vuosikokouksiakin! ihan oikeasti! lupaan kaivella joku päivä kuviakin todisteeksi. :D

  paidansukuisia ne ovat, ei oikein toppeja eikä mekkoja...mutta yläosia kuitenkin. :)
  ja lisää lukijoita aina mahtuu :), tervetuloa!

  Maria: niin minäkin tykkään juuri noista liehukehelmoista! Ja mun päässä on kuule kaikenlaista...siellä suorastaan loiskii ja kuhisee monenmoista ajatusta ja suunnitelmaa, mutta vain pieni osa on toteuttamis-ja pitämiskelpoisia niinkuin nämä. :)

  ja otsistukka on niin hupaisa! meillä puhutellaan typykkää nyt ihan otsikseksi...kun jotenkin se on niin söpö. :)

  tuohon kaupassakäyntiin antaisin semmoisen kokeneemman ;) rouvasihmisen neuvon...että jätä ainakin se mies ensi kerralla kotiin :D sillä lapset voi lahjoa vaikka jäätelöllä mutta miehen kanssa on pulassa jos sillä loppuu shoppailuhermo. ;) Mutta mieluimmin yksin tai hyvässä naisseurassa. ;)

  mummo: kiitos! kuvaamisen saralla olisi vielä paljon opeteltavaa...joskus kun saan hankittua paremman kameran tulen sinun kurssitettavaksesi. :) Kultakutrit ovat varmasti mielissään tuosta nimityksestä. :)

  Tuula: :D mulla onkin hyvä mielikuvitus :D mutta olen niin samaa mieltä...kummallisia vaatteita kaupoissa. enkä osaa ommella itselle! eli kuljen vanhoissa. ;)

  tuohon normikokoon sun kohdalla ei tarvita edes sitä mielikuvitusta!:)

  VastaaPoista
 8. Ihania! Ja bongasin myön vilauksen ovea... !!

  VastaaPoista
 9. kupla: kiitos! ja ihan sinua varten se ovi siellä olikin! kiva kun bongasit! :)

  VastaaPoista
 10. eipä ole tullurt kokeiltua vielä moista,eli kuuden tytön kanssa shoppailua vaikka meiltäkin se määrä neitejä löytyis! Neljän kanssa taitaapi olla mun enkka :). ja Hanna,minäkin haaveilin pitkään paremmasta kamerasta,kunnes otin ja tilasin vaan netanttilasta. Nyt on taas mukava kuvata! Isännälle (joka oli sitä mieltä ettei ole varaa ;)) ilmoitin vaan että tuossa on hyvä tarjous,nyt tilaan!

  VastaaPoista
 11. tinttara: meille jäi kotiinkin vielä kaksi tyttöä. :) ja pojat. :D

  noin se pitäisi vaan haaveet toteuttaa...tilata pois. :) eipä tiedä vaikka minäkin innostun...hyvä!

  VastaaPoista