torstai 9. kesäkuuta 2011

lomalla

Heti koululaisten kesäloman alkajaisiksi piti päästä reissuun. Tosipuheessa kyseessä oli yhdistetty työ-ja huvimatka-nimittäin tyttölapsista vanhin aloitti kesätyöt ja tarvitsi kyydin tuonne kauas maailman ääreen ihan kartan reunalle. Matkalle mukaan lähti hupimielessä muutama muukin matkustaja.Matka oli pitkä mutta hyvän matkaseuran ansiosta taittui nopeasti ja viihdyttävästi.


Ainakin välillä.

Olihan siellä monenmoista huisketta ja hulinaa tämmöisille maalaisille. :) Siellä oli kesäkin  jo syreeneissä ja lupiineissa menossa! Luulen, että siellä on kaikilla niin kiire, kukillakin. Ainakin kaikki säntäilivät bussiensa ja ratikoittensa kanssa,mietimme tosin että miksi ne juoksevat niihin, kun kahden minuutin päästä menee seuraava? Toista se on täällä-olisi karua myöhästyä siitä ainoasta joka aamulla menee ja illalla tulee.. hmmm.

Kiertelimme ne pakolliset-Kauppatorin, Kaivopuiston, Esplanadin puistikon ja  koeajoimme  metronkin tyttösten kanssa joille se oli uusi kokemus. :)

On joitakin juttuja jotka kesäisessä Helsingissä jaksavat säväyttää kerta toisensa jälkeen.  Minulle yksi kaikkein sykähdyttävin elämys on joka kerta  tämä rakennus...


se on aika eksoottinen ilmestys kaikessa suuruudessaan, valkeudessaan ja ennenkaikkea kauneudessaan! Kauppatorin tai Kaivopuiston  suunnalta katsottuna sen kupolit kohoavat edessä olevien rakennusten takaa kohti korkeuksia.. siinä on jotain tarujen Narniaa,  tai jotain sensukuista. :)

Helsinki on minulle  puistojen, suihkulähteiden ja kauniiden vanhojen rakennusten kaupunki. Töölönlahden puistossa kukkivat ihanat valtavat hevoskastanjat...Eduskuntatalon edessä puistikossa sinisarjat (luulisin?) ja
monenmoiset hienot yksityiskohdat vanhoissa arvorakennuksissa hivelevät tämmöisen kotikutoisen esteetikon silmää. :)


Mikähän lienee tuon Kansallismuseon rakennuksen historia?Onkohan se ihan museoksi tehty...kerrohan kummitäti jos täällä vierailet ja asiasta jotain tiedät. :)

Vaikka reissussa on mukava käydä, parasta matkustamisessa on kuitenkin aina kotiinpaluu. SUURkiitokset reippaille kotimiehille! Omalle pihatielle kääntyessä oli niin ihanaa katsella ympärilleen, nauttia maaseudun kiireettömyydestä ja kuulla korvissaan kuovin ja mustarastaan laulu.


Täälläkin on viime päivät nautittu helteistä! Käyty uimassa...meressä joka oikeasti oli ihmeellisen lämmintä! Syöty jäätelöä..Suunniteltu parin viikon päästä olevia rippijuhlia...koitettu olla ottamatta niistä stressiä...ihailtu kukkivaa kirsikkapuuta...ja viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä-parannettu ystävien kanssa ainakin omaa maailmaa ihan kasvokkain kahvikupin ääressä ja sosiaalisen median välitykselläkin. Kiitos A,T  ja M . :)

Muista lomafiiliksistä ja uimareissuista lisää tuonnempana :)

-hanna-

12 kommenttia:

 1. Kauas on pitkä matka...
  Samaa minäki mietin aina helsingisä käyesä, että mihin kaikilla on niin kiire.. ei sielä kauan jaksais olla ja onha se ihana tulla kotia ja maaseudun rauhaan... maalla on mukavaa!

  VastaaPoista
 2. Hei! jostakin tupsahin blogiisi. Onnea ihanasta tyttösarjasta! Olet todella rikas.
  itselläkin meitä on 7 siskosta,
  ja minä toivoisin itsellekin vielä(tyttösiä on kaksi)P

  VastaaPoista
 3. kesä ja stadi...ihaninta aikaa nuoruudessa:)mukavia muistoja,ja hei...eihän mulla ollu koskaan minnekään kiire,muuta ku sinne Oulunkylään:)
  uusi elämän tilanne se on tuokin!;)

  VastaaPoista
 4. Noin paljon ehditte noin lyhyellä reissulla touhuta, vaikkei teillä ilmeisesti ollut läheskään yhtä kiire kuin muilla hesan city-osastolla (HC) tuona hetkenä pyörineillä :)

  Kansallismuseon alkuperästä ei ole minulla mitään tietoa joten sinun googlauksesi on vähintään yhtä pätevä kuin minun. Voisi olla vaikka jonkun herraseuran tai hallintoelimen päämaja, mene ja tiedä, sen verran jylhästä pytingistähän kyllä on kysymys.

  Helsinki on kyllä kaunis kaupunki, olen vanhemmiten ruvennut pitämään siitä ja sen erinäisistä viehättävistä elementeistä yhä enemmän. Nuorempana ikävöin vain kovasti erääseen toiseen, meille molemmille tuttuun, vähän pienempään rannikkokaupunkiin ... <3

  Borta bra men hemma bäst, mustikkoineen, mansikkoineen ;)

  VastaaPoista
 5. P.S. Ainahan minä sinun kuulumiset luen - ja vielä erittäin mielelläni :)

  VastaaPoista
 6. Reipasta touhua ja niin tyytyväisen oloinen matkaaja! Tulipahan tuolla Helsingissä kerran asuttua Meilahen kuppeessa (alta vuosi)En tykännyt.Töitä tein, mutten ommellu ja silti oli kiire..Mukava siellä on piipahtaa. Mun eka kesälomamatka tullee teille päin Pattijoelle, kun kummipoika pääsee ripille, jos ei oo hellettä. Kiitos taas kauniista kuvista, kerronnasta! pirta

  VastaaPoista
 7. mummo: tuo on niin hyvä sanonta :)kauas on pitkä matka...lapsen silmin tai jaloin voi olla kaukana vaikka olisi lähellä-ja silloin ON PITKÄ matka.
  minäkin kaupunkilaistyttö olen kyllä oppinut tähän maaseudun rauhaan ja en taitaisi vaihtaa...malla on mukavaa. :)

  anonyymi: kiva kun tupsahdit!kiitos onnitteluista...kyllähän se on mukava porukka. :) ja se poikasarja myös :)

  suvi: mulla ei olekaan ihan nuoruusvuosilta(kait?) stadin kesä-muistot...ihan aikuisten kirjoissa kait sitä jo oltiin kun siellä asusteltiin, kolme ja puoli vuotta vierähti siellä etelässä. :) Että tuli nähtyä ne stadin talvetkin :) Mukavia muistoja siltä ajalta minullakin :)

  kummitäti: ei,kiirettä ei ollut ;) me ihan silmät suurina vain töllistelimme suuren maailman ihmeitä :) on sitä vaan aika mökkiintynyt...jotenkin ihan hukassa olisi siellä melskeessä. :)

  mutta on siellä kaunista!!ja varsinkin helsingin kesä on jotain ainutlaatuista Suomen mittakaavassa. :) ja kyllä minäkin vieläkin ikävöin sinne sinun kanssasi samaan pieneen rantakaupunkiin..vaikka toisessa pienessä rantakaupungissa asunkin. :) En voisi kuvitella elämää ja olemista ilman merta!pakko on välillä käydä haistelemassa meren tuoksua ja ihailemassa sen aina erilaisia kasvoja. :)

  Pirta: pienin matkaaja ei tosipuheessa ollut kauhean tyytyväinen.....jos sitä tarkoitit :)
  huh mitä vääntöä takapenkillä käytiinkään...ja lainaan anitaa ;) kun sanon että muuten mahduttiin mutta ääni ei.
  ihana tuo ajatus-töitä tein mutten ommellu ja silti oli kiire. :D eli ei muuta kuin johtopäätös että kotikiire ei ainakaan johdu ompelemisesta... hyvä niin. :)
  rippijuhlat on mukavia!tervetuloa vain tänne pohojanmaalle katselemaan miltä se tämä Suomen kesä täälläpäin näyttää! :)

  VastaaPoista
 8. Teijänkin iso tyttö jo niin ISO, että lähtee tuonne kesäksi! Mutta kesätyöt Helsingissä on nuorelle hieno kokemus, Helsinki on ihana kesäkaupunki.
  Olin ite muutama viikko sitten siellä lomalla ja ajattelin, että haluaisin kesällä mennä lastenkin kanssa käymään sinne. Ihan vaan kävelemään ja katselemaan ja näkemään isompaa maailmaa, erilaisia ihmisiä, elämän kirjoa.

  VastaaPoista
 9. En tiennytkään (muistanut?) että olet vaikuttanut täällä pääkaupunkiseudulla jossain vaiheessa. Missä merkeissä ja milloin olit täällä ja missäpäin asuit?

  VastaaPoista
 10. kummitäti: siellähän me Kirkkonummella,olimme molemmat töissä, mies nykyisessä hommassaan ja minä perushoitajan töissä kehitysvammapuolella.Muutettiin sinne tammikuussa -92 ja tänne kotikonnuille palattiin -95 keväällä.
  Vanhimmainen syntyi Jorvissa -93. siellä oli kyllä mukavaa ja leppoista asustella!Kuitenkin mieli teki tänne lähemmäs synnyinseutua. :)

  paljon kierreltiin silloin siellä jokapuolella, Porkkala, Upinniemi, Inkoo, Siuntio ja Hvitträsk muunmuassa. :) mukavia muistoja!

  VastaaPoista
 11. Maria: eikö olekin kummallista että meillä näin nuorilla ihmisillä on noin vanhoja lapsia että lähtevät Helsinkiin kesätöihin? :)

  Mutta juuri tuo on minustakin kesähelsingissä parasta-istua ja katsoa ihmisiä, kaikenlaista erilaista elämänmenoa ja kierrellä "kuuluisilla" paikoilla, lasten kanssa varsinkin. :)
  meillä kun asuu kotona kävelevä historiankirja (ei, se en ole minä)niin vanhoista tapahtumista ja historiallisesti merkittävistä paikoista saamme aina heti näppärän tietopaketin!se tekee kiertelemisestä tosi mielenkiintoista. :)

  VastaaPoista
 12. Hanna, kotikiire ei johu ompelemisesta,ei.:)En tiiä tulleeko reissusta mittään,kun just poistettiin viisuri, se ensimmäinen ja viimeinen. Jonnin verran tuntuu. En pysty juuri suuta liikuttamaan, muttei suuta hiiren käyttöön tarvita:D Oikeesti ääntä voin nyt säästää eli sekin mahtuu kyytiin:) Hyvä sanonta! En oo kuullu ennen. t.pirta

  VastaaPoista