lauantai 4. kesäkuuta 2011

viimetipan mekot

Vähän höpsöltä näyttää kun katsoo noita postausten päivämääriä...mutta näyttäköön. :)Höpsönä te pidätte joka tapauksessa. :) Menihän se edellinen juttu toki lauantain puolelle mutta oli se kuitenkin eilen kun se oli tarkoitus julkaista. :)

Tähän muutama mekkojuttu. Nämä ovat sarjaa ihanpakko-ommellaviimetipassakevätjuhliin.:) Ja sen seurauksena kuulunevat myös  ihanpakkoesitelläneblogissa-sarjaan.:)


Jennille etsittiin koulun kevätjuhliin mekkoa kaapeista kissojen ja koirien kanssa ja ainoa sopiva mikä löytyi oli viimekesäinen harmaa taftimekko. Ihan hieno ja sopivakin, minulle vain tuli niin hautajaistunnelmat siitä mekosta. Kaivelin kangashyllyä ja tämä keväänvihreä pellavasekoite suorastaan hyppäsi syliin ja jotainhan siitä oli silloin tehtävä.:) Takana kaarrokkeessa kuminauhaa,helmassa valkoista brodyyria, olkaimina leveää valkoista silkkinauhaa ja pisteenä iin päällä vihreä pitsiliina. :) Ihan kiva mekkonen siitä viimetipan huiskeessa kuitenkin tuli.


Miljan mekkonen oli edellisessä elämässään aikuisten nilkkapituinen liivihame. Kangas on unelmanohutta ja väri semmoinen ...no, keväänkeltainen. :) Yläosa on vuoritettu ja brodeerattu.(vuori siis oli jo siinä edellisessä elämässä) Helma sopivaksi,saumurin rullapäärme, nappilistan ompelu kiinni,yläosan käänteet, kainalokaarrokset , niihin päärmeet ja lopuksi olkainnauhat. Vihreä pitsiliina pakolliseksi  ;) väkerrykseksi  ja ihan täsmäostoksena tähän  haettu nappi. Nappi oli muuten kallein osa tässä vaatteessa...mekkonen ja pitsiliina  kuuluivat  siihen pussilliseen jonka hain kierrätyskeskuksesta kun siellä oli euronkassi-päivät. :) Tämä malli ja kangas sopivat juuri tälle tyttöselle mainiosti. :)Tällä porukalla olimme aamulla kevätjuhlassa. :) Sieltä tullessa oli niin lämmin-kesälomatunnelma oli täydellinen.   Tytöt tekivät jätskiannokset kesäloman kunniaksi ja kylläpä ne maistuivat herkuilta ulkona auringonpaisteessa nautittuina! :)

Pienimmäistä nukuttaessa nuuhkin tuota touhukasta töyhtöhyyppää ja totesin  Risto Rasan sanoin-

                          Kesä. Iho tuoksuu auringolta
                          niinkuin pienen lapsen tukka.


-hanna-

9 kommenttia:

 1. Kyllä sinä osaat, taas pitää sanoa tämä sama asia! :)

  Ja viimeinen kuva: IHANAT, IHANAT tytöt ja niin kesäinen tunnelma!

  VastaaPoista
 2. iiks...........mite ihania mekkoja:)Ihan oon satasella katteelinen,tasan ei käy onnenlahjat;)
  kuvassa keskimmäinen tummakutrinen tyttö on äitiinsä tullu:)ja suloisia kaikki...tamineissaan.)

  VastaaPoista
 3. Ihania lahjoja...Kerttuja ja Hilimoja:D Sammaa totean kuin Kaarteenmumma,Maria ja Suvi!t.pirta

  VastaaPoista
 4. Kauniita prinsessoja ihanissa mekoissaan...

  VastaaPoista
 5. häh? Missä välissä sinä nuo ehdit pyöräyttää, justhan me teillä käytiin ja? Aivan upeita mekkosia, niin kätevästi käy sinulta tuo luominen!

  VastaaPoista
 6. kiitos mukavista kommenteista :)

  Kaarteenmumma: on ne :) ihaniakin :)

  maria: osaamisesta en ole niin varma...eivät taida kestää lähitarkastelua :) onneksi ovat sen verran liikkuvaisia neitosia että tarkastelijat eivät kerkiä kovin tarkkaan syynätä! :)

  suvi: ei kannata olla katteellinen ;) ei muuta kuin ompelukoneen ääreen vain surruuttelemaan :)
  -mitähän mieltä tuo tummakutrinen onkaan tuosta ajatuksesta :D

  pirta: kerttua meillä on pyöritelty useammankin tyttösen nimeksi...ja hilimaa huudellaan tuontuostakin :) hilda on viäntynyt hilimaksi :) mistäs arvasit? :)

  kehrä: rinsessat tykkää kulkea mekoissa :) en kyllä tiedä mistä nuo mekkogeenit ovat perineet... :) minulta eivät ainakaan :)

  katja: perjantai-illan satoahan nämä :) kyllä sitä aina mekkoja saa aikaan...muusta ei aina ole takuita :)

  VastaaPoista
 7. Ihanat! Nuo pitsiliinat on kyllä kivoja mekoissa :)

  VastaaPoista
 8. Ihania mekkoja ja nuo tytöt...ihania kaikki! Meillä kun ei ole tyttöjä kuin 5 ja poikia 7, oisin halunnut tyttöjä enemmänkin!

  VastaaPoista