lauantai 16. heinäkuuta 2011

mökkihöperyyksiä

Lomaviikko merellisissä mökkimaisemissa on koettu ja ihana, ihana kotiinpaluu on takana. :) Kyllä kotiin on sitten mukava tulla! Vaikka eipä  mökkielämässäkään  mitään suurempia haittapuolia ollut. :)

taidan alkaa toistaa itseäni...mutta laitanpa silläkin uhalla :)

-aurinkoa, lämpimiä päiväkahvipaikkoja tuulelta suojaisissa paikoissa, illalla maisema kuin taulu iltaruskoineen
-merta, silmänkantamattomiin ulappaa ja karunkaunista saaristoa
-uimista ja saunomista, saunomista ja uimista, kumiveneilyä, soutelua,
-mökkiruokaa
-laivojen ja purjeveneiden ihailu
-iltakävelyt kalasatamaan ja sukupolvesta toiseen jatkuva kiipeily aallonmurtajan kivilohkareilla
-sukulaiset
-upea uusi tiskauspaikka
-siiliperheen elämän ihmettely

Yksi vähän unohtunutkin elämys tuli koettua, en muistanut miltä maistuu saunassa suolainen pesuvesi!  :)

 Listasta muuten unohtuivat
-märät ja hiekkaiset pyyhkeet
-märät ja hiekkaiset kengät, useat
-märät housunlahkeet kun " ei me mennä veteen, me vaan tässä hiekalla..."
-hukkaan joutuneet sukat (tai se toinen)
-pitkä pyykkinaru ja isohkot pyykkipussit

ja sitten se kannettava.
Mökkireissulla vasen hartia, olkapää ja käsivarsi kipeytyivät armottomasti jatkuvasta kannettavan käytöstä. Kannettavani on aika uusi, mutta sen paino vastaa varmasti vanhanaikaisen pöytäkoneen painoa. Kannettavaa piti kuljettaa mukana ihan joka paikassa, laiturilla, rantakivikoilla ja pitipä se raahata shoppailureissullekin..Taidan olla totisesti koukussa. :) Tässä nimenomaisessa mallissa on muuten yllättävän hyvä vesisuojaus, ainakaan se ei näyttänyt kärsivän roiskeista eivätkä pienet kolhutkaan aiheuttaneet suuria säröjä eikä naarmujakaan.
Kannettavassani on mukava pehmeä pinta,( joka on toisinaan suklaakeksitahmassa) mukava muotoilu ja uskokaa tai älkää  mutta  siihen on saatavana lisävarusteena kaikenlaisia käteviä pikku härpäkkeitä kuten äänenvaimennin, kantolaukku ja pitkien matkojen kuljettamiseen tarkoitettu kärry. Ne vain jäivät pois reissukuormasta.

Sen teknisistä ;)  ominaisuuksista voisi sen verran kertoa ( en oikein ole perehtynyt ohjekirjaan, muistaakseni siinä ei ollut semmoista) että on se ainakin nopea,kaipailisin välillä ennemminkin hidastustoimintoja. Se  käynnistyykin aivan silmänräpäyksessä,muistitilaakin löytyy ja esimerkiksi uusien sanojen  tallennus on nykyisin helppoa kun sen on oppinut. Tässä kirjoittaessani tuli mieleen  että sammuttaminen ei muuten käy mitenkään nopeasti. Mikähän siinä?

Harmillista että mökkireissulla tuohon kannettavaan iski suojauksesta huolimatta joku virus. Yskii, yskii ja köhii. Mutta ei hidastu kuitenkaan. Liekö vain vilustunut? :)

-hanna-

8 kommenttia:

 1. Suloinen piikikäs kaveri, en ole aikoihin nähnyt! Mökkielämä on jäänyt vähiin tänä kesänä mutta meidänkin pienin köhii ja rohisee...

  VastaaPoista
 2. Saavuimme Kokkolaan torstai-iltana, pe-la oli jo ohjelmaa täynnä. Kuvittelin käyväni katsomassa ketä on paikalla eräässä läheisessä leirissä muta luettuani lokisi totesin myöhästyneeni niukasti. Hieno oli yhteenvetosi jälleen kerran -niin täynnä elämää. Erityisesti ihailin lettineuleita - roosaa ja harmaata- parin ihastuttavan mallin yllä :)

  VastaaPoista
 3. Heh...Piti lukea vähän aikaa ennenku tajusin millaisesta "kannettavasta" on kyse :D. Koukussapa hyvinki ;D

  VastaaPoista
 4. Oli kyllä ihana kuvaus tosta kannettavasta. :D koukussahan sitä tosiaa on.....

  T.Sanna S. Tyrnävältä

  VastaaPoista
 5. Heh,voi ei, uskoin ihan tosissaan kannettavaan,pölijä minä:D Ymmärrän nyt kuitenkin, kenestä oli kyse. Oliko tuo siili tunteellinen?(yhessä runossa se on tunteellinen) Herkullinen kuvaus mökkilomasta!T. Pirta

  VastaaPoista
 6. Joskus kyllä tuntuu,että ois hyvä,jos tuommoseen kannettavaan sais ohjekirjan mukaan..... :)

  T.Sanna S. Tyrnävältä

  VastaaPoista
 7. AnniP: eilläpäin ei myöskään asustele noita piikikkäitä tyyppejä :) joten ne tuntuvat varmaan siksikin niin eksoottisilta ja hauskoilta. köhää tuntuu olevan liikkeellä, sitkeää kesäversiota. meillä onneksi nyt tuntuu helpottavan. toivottavasti sielläkin!

  kummitäti: ensi viikolla siellä leireilee siskon porukka, käykäähän kurkistamassa jos innostutte vaikka iltakävelylle niinkuin mekin. :)
  lettineuleet :) ja pitkät housut olivat kyllä tarpeeseen, aika navakasti tuuli puhalsi koko alkuviikon! vasta perjantaina ja lauantaina oli semmoinen hyvä veneilykeli. näillä näkymin pyörähdän keskiviikkona mökillä,vieläkö silloin pidätte leiriä? :)

  Tinttara: vieläkin on aivan vaivainen olo tuosta kanniskelusta! huh sentään mikä pampula tuo tylleröinen onkaan! kalliot ja kivikot olivat aika haasteellisia tuolle taaperolle niin kanniskeluksihan se meni. kannettavapa hyvinkin :D

  Sanna S. : ja kannettavahan sitä oli kun senhän siis pitää ehdottomasti olla aina siellä missä tapahtuu :D ja kun se on vielä semmoinen lellari että eihän sitä nyt voi mistään reissusta jättää pois niin...koukussa :D
  ja samaa mieltä, ohjekirja olisi ehdottomasti tarpeellinen!suorastaan välttämätön :D

  Pirta: tunteellinen siili <3
  tämä taisi olla ennemminkin semmoinen temperamenttinen, aikamoisen sihinäsuhinatönimis-tappelun saivat kaverinsa kanssa aikaan :) makkaranpalasta.
  kala varsinkin oli kuules herkullista :)...ai että, vieläkin tulee vesi kielelle. kannettavan käyttö oireilee vieläkin..pää ei käänny ja niskat ovat ihan tukossa. :) mutta näin kotioloissa ei onneksi ole tarvittu kannettavaa käyttää.. :D juoksee sukkelasti ihan omilla jaloillaan.hooh...vaikka hyvähän se on että touhuaa.:)

  VastaaPoista
 8. ristiin menee sukset ja sukuvikako lie kun ne ei nyt luista, ainakaan samoilla laduilla.

  lähdemme nimittäin ke-aamuna kohti pääkaupunkia ja kotia ja huomenna asuntomessuille pörräämään.

  toivotaan että tiemme tangeeraavat jossain toisessa yhteydessä :)

  VastaaPoista