keskiviikko 17. elokuuta 2011

arki haltuun!

No hei vain kaikille ja tervetuloa mukaan inter(hyper)aktiiviselle yritysvierailulle  ketunpesässä toimivaan OY PERHE AB-firmaan. Firma on päättänyt järjestää Arki Haltuun-kierroksia kaikille ilmottautuneille.

Kierroksen aikana  teille tarjoutuu mahdollisuus kokea vauhtia ja vaarallisia tilanteita, navigoida ketunpesän lähimaastossa ja elää todeksi perheyrityksen pyörittämisen huippuhetkiä. Unohtamatta suuria tunteita.

Arki haltuun-kampanjaa on kestänyt kaksi päivää.Päivät ovat olleet kävijämääriltään suuri menestys-ainakin navigointiretkille on ollut varsinainen tungos. Auto on aina menossa ja täysin paikkaluvuin.
Kierros (reitti) kulkee pääosin samaa linjaa: ABC, Neste, Shell, Prisma, konservatorio,Lidl ja rautakauppa, välipysäkkeinä toimivat lukio ja yläkoulu. Tarvittaessa auto pysähtyy muillekkin välipysäkeille kuten liikuntahalli, kirjasto ja Jim&Jill.

Kuljettajana toimii firman toinen osakas jonka vastuulla ovat jälleen logistiikkapalvelut silloin kun toinen osakkaista on sivutoimessaan...(?) Kuljettajalla  on AB-ajokortti, mittava ura autonkuljettajana ja kokemusta erityisesti mutkaisista ja mäkisistä sorataipaleista.Kuljettaja  suunnistaa ilman navigaattoria(ja kartturia) kohtuullisesti, ajaa toisinaan melkoisen ripeästikin paikasta toiseen ja  sukupuolensa vuoksi kykenee hoitamaan muita bisneksiä siinä sivussa.Esim. sanelee kauppalistaa vieressä istuvalle sihteerille, käskee takapenkkiä harjaamaan hiuksensa ennen ihmisten ilmoille menemistä ja antaa ohjeita ruoanvalmistuksessa kotona kokkaavalle.(pienehkö haittapuoli  ja puute kuljettajassa on  että peruuttaminen ei ole vahvimpia osa-alueita) Tämä kierros ajetaan siis vähintään kerran päivässä, useimmiten kaksi-toisinaan viisi.

 Arki Haltuun- kampanjan ensimmäinen päivä alkoi aamuisen navigointireissun jälkeen rauhallisissa tunnelmissa,(syvä rauha ja hiljaisuus, pullakahvit ja siisti keittiö) pihahommia oli luvassa ja sääkin oli mitä parhain. Ruoka -aikaan  ehdittyä kolmevuotias kuitenkin kiskaisi helmen kurkkuunsa niin että rauhallisuus ja harmonia olivat tipotiessään. Melkoisen selkääntaputuksen, ravistelun (myös ylösalaisin) ja ja sormetkurkkuun -tekniikan avulla helmi luiskahti alaspäin ja henki taas kulki.Kolmevuotiaalla. Taputtelijan ja ravistelijan henki oli aika ahtaalla hetken aikaa..sanoisinko että suorastaan pihisi. Mutta kylläpä se sitten siitä, kun olikin jo aika lähteä seuraavalle kierrokselle.


Arki haltuun-kampanjan ensimmäiseen päivään kuului tuhat  ja yksi lappua joita piti täyttää. Mistä lapsesi pitää? Mistä ei pidä? Mikä on sinulle tärkeää?  Jne. Tärkeitä asioita joihin on hyvä pysähtyä. Mutta onko ne kaikki pakko täyttää ensimmäisen päivän iltana?
(lisään muuten tulevaan CV-listaani että olen A.armottoman hyvä täyttämään kaikenmaailman kaavakkeita ja B. olen mestari kirjojen  ja kontaktimuovin kanssa!)

Toisen kampanjapäivän aamu valkeni kuulaana ja kauniina..hieman syyllisyyttä koin kun ajattelin hiilijalanjälkiasioita...mutta ketä voi syyttää, jos ainoa julkinen kulkuneuvo menee cityn suuntaan klo 7.10 ja ainoa paluukyyti on 15.30? Ja ei kun auto käyntiin ja baanalle.Kauppaan,  kotiin ja pihapuuhiin, marjapensaita, poimimista ja leikkomista, ja sitten sisätöihin armottoman kaaoksen keskelle.  Arki haltuun-kampanjaan kuuluu muuten myös erilaisia näytösluonteisia esiintymisiä...Jossain vaiheessa kolmevuotias lahjottiin yksivuotiaan kanssa leikkimökkiin-jotta saisin siivottua kahdella kädellä -kymmenen tehokkaan minuutin aikana tiskit katosivat ja lattiat siivoutuivat..kunnes pääjohtaja ilmoitti pihalta että voisiko sisäministeri tulla katsomaan?
Muutama kymmenen savikiekkoa oli säpäleinä autotallin edustalla...että sitten kerättiin sirpaleet, tanssittiin sotatanssi (se näytös, huom.) niiden päällä jotta ne menisivät inhimillisempään tilaan -ja kipattiin loppusijoitukseen. Jonkun verran tuli ohjeistettua kolmevuotiasta että seuraavalla kerralla tule sanomaan, vaikka.

 Seuraavaksi lahjottiin vähän isompi vartija tehtäväänsä-palattiin sisään jatkamaan hieman kesken jäänyttä lattiaoperaatiota.Hirmuinen kasa kaikkea mahdollista murua ja roskaa, ja yksi isohko pääsiäiskana.? Harja ja rikkalapio olivat jossain muualla kuin missä niiden pitäisi olla, ja supernopean analyysin perusteella arvelin että ne löytyisivät leikkimökistä.Bingo.Huutelin vartijantehtävää suorittavalle  työntekijälle niiden tuomisesta, keräsin siinä odotellessani epämääräisen sylillisen kaikenkarvaisia vaatteita takaportaillta ja järjestin uikkareita jo hieman takavasemmalle. Sitten sain harjasysteemin ja tämä kaikki komeus kainalo(i)ssani ahtauduin ovesta sisään ja suljin oven siten että harjan harjakset jäivät väliin. Ei ollut käsiä millä avata ovi-joten sen epämääräisen ryönäkasan tiputin siihen lattialle , harjakset pois ja  ryönät   taas syliin (kuka vielä kaipaa taukojumppaa?)ja purjehdin kaamealla vauhdilla (eteeni näkemättä) sisään ja onnellisesti levitin sen juuri keräämäni karmean roskaläjän levälleen....(uikkarit keräilin uudemman kerran erään tietyssä iässä olevan tyypin jäljiltä milloin mistäkin, bikinit olivat kuitenkin vähän"sielläpäin" :) )Jossain vaiheessa aloin kaipailemaan kolmevuotiasta...kiertelin ja navigoin ihan lähimaastossa ja ehdin jo kelata kaikkein kauheimmat vaihtoehdot..kunnes ihanat glitter-tennarit näkyivät leikkimökin portailla


ja siellähän ohjeistuksesta loukkaantunut neiti nukkui sikeästi leikkimökin sohvalla.


Ilta jatkui kierroksen merkeissä.
Tätä on kestänyt vasta kaksi päivää! Ja nyt jo mökki muistuttaa  petojen luolaa, puhtaiden pyykkien vuori on sanoinkuvaamaton,ruokahuolto toimii seisovan pöydän periaatteella ja vuorokaudesta loppuvat tunnit.

Yritysmaailmaan verrattaessa  voisi sanoa että hyvin pyyhkii, töitä on niin paljon kuin ehtii tehdä-mutta sitä vain mietin, että onko tämä ylä-vai alamäki? :D


19 kommenttia:

 1. Tää oli hauska, kiitos! ;D

  VastaaPoista
 2. Hih, jo minä ymmärrän ku sinä ihmettele millä ajalla mä teen pihaa.. ;D Ei meillä ihan tuollasta rallia ole elämä, vielä...sen verran pienempi tämä porukka. Pitää kato tehä nyt, ku vielä ehtii. Tiskit saattaa seistä iltaan asti, pyykit pyörii useimmiten muutaman kerran uudestaan ennenu saan laitettua ne kuivumaan. :D Mun tärkeysjärjestys on vähä erilainen varmaan..pihahommat eka sitte muut.
  On kyllä aika hupasan kuulosta elämää, paljon samaa kyllä löytyy täältäki, kuten rikkalapiot ja harjat on meilläki monasti lasten leikeissä. :)

  VastaaPoista
 3. Liikuttava kuva kolmevuotiaasta. Huh huh, kyllä varmasti säikäytti yksivuotiaan helmen nielaisu. Päivä täynnä touhua, ei pääse kyllästymään. Hauska kuvaus touhuamisesta:)

  VastaaPoista
 4. Ei pääse äiti-ihminen tylsistymään teidänkään perheessä! :D
  Meillä on tahti pakostakin hidastunut, mut jospa tämä mamma jo parin viikon kuluttua sais otettua arjen haltuun... :)

  Kiitos aamun makeista nauruista! :D

  VastaaPoista
 5. Kylläpä sait hyvälle tuulelle,ei kertakaikkiaan miten hauska ja hupaisa kuvaus perhe-elämästä parhaimmillaan.Varsinkin ku ne isommat on koulutiellä!:)

  VastaaPoista
 6. Pakko jatkaa kun palaan .Huippulukemista tosikoille ja veitikoille. Arki haltuun-kommenttisi :) t. pirta

  VastaaPoista
 7. Heikompaa hirvittää tuo ketunpesän meno :)
  Mutta asenne kuulostaa olevan kohillaan, niin oisko se sitte ylämäkivoittoista kuitenkin :)
  Tuo ylämäki-alamäki juttu on muuten hassu, kun yleensä (kai?) tarkoitetaan ylämäellä hyvää ja auvoisaa tilannetta ja alamäki päinvastoin, vaikka käsittääkseni alamäkeen kulku on paljon huljakkaampaa ja hauskempaa kyytiä kuin ylämäkeen, vai mitä? ;) Pohdiskelee mervi

  VastaaPoista
 8. Tämä oli hauska! :)

  VastaaPoista
 9. Hyvin pyyhkii. Tuo on nousujohteinen yritys mäessä, huipulla aivan. Ja huipulla tuulee milloin mitenkin. Minusta tuo vaikuttaa niin turvalliselta tuulelta. Suojapaikat lähellä jne. Lainaan Merviä: heikompaa hivittää! :-)t. pirta

  VastaaPoista
 10. Ihanasti kerrottu. Se on just tuota :)

  VastaaPoista
 11. kiitokset teille kaikille ihanista, mukavista ja lämmittävistä kommenteista ja tykkäyksistä!

  kertaalleen kirjoitin piiiitkät vastaukset teille itsekullekkin ja yhtäkkiä ne katosivat johonkin-osasyynsä SAATTOI olla yhdellä näppäräsormisella tyypillä joka pyörähti tässä yhden pienen piruetin....noooo, reippaana naisena kirjoitin toisen tarinan tähän ja plim! taas ne katosivat. eikä voi syyttää edes sitä töppösormen tökkäystekniikkaa.

  nyt koitan olla tosi nopea....ylämäkeen mennään!hyvä! ja kauhulla odotellaan juuri sitä mervin huljakkaa....saa nähdä milloin muuttuu laskusuhdanteeksi tämä meno. :)
  ja muuten, muistittehan lukea rivivälitkin? tunnustan siis että ihan joka päivä ei ajeta koko kierrosta...eikä joka päivä suoriteta noita hengenpelastustoimenpiteitä ainakaan tuossa mittakaavassa.

  tänään olikin onneksi rauhallinen päivä.ehdin jopa marjapuskille puuhastelemaan, poimimaan ja leikkomaan kuivia oksia. illansuuusa tihkusateessa haravoin ja keräilin puutarharoskia....reippaat tyttöset vahtivat sisällä pientä tehosekoittajaa, ja olivatpa valloittaneet pyykkivuorenkin, ja siivonneet keittiön! virkistyin. :)

  VastaaPoista
 12. Hurjaa on meno teilläkin! Se on yksi osa tätä maalla asumisen ihanuutta tuo autoilu ;). Kyllä sain minäkin eilen muistuttaa monta kertaa ittiäni että maalla on mukavaa,kun kolmelta starttasin kotipihalta ja seittemän jälkeen kurvasin takaisin.Enkä etes käynyt töissä! No noita päiviä ei onneksi niin montaa viikossa ole vaan koululaiset pääsee bussilla ja lukiolainenkin naapurin kyydissä kaupungille. Ja meillä pääsee kätevästi koulun jälkeen samalla linkalla kaupunkiin asti.
  Ihana juttu kolmivuotiaasta! hellyttävä <3

  VastaaPoista
 13. Tässä on paljon asiaa jota hitaalla pitää tavata moneen kertaan. Tulee hyvälle tuulelle kun lukee. Sinä oot Hanna hyvä matkan järjestelijä...;))))

  VastaaPoista
 14. Haipakkaa, haipakkaa, ei taitais pysyä mummo kyytillä.. ;)
  ..ja bikinitki vähä sielläpäin.. ihana kuva! :)
  Onneksi hengenpelastustoimenpiteet ei ihan jokapäiväsiä oo..

  VastaaPoista
 15. Nyt ymmärrän,jos ei paljo ylimääräsiä juttuja pysty ottamaan.... ;) Mutta edelleen toivon,että se joskus onnistunnee.....

  Isossa perheessä sitä kyllä sattuu ja tapahtuu monenmoista.....

  T.Sanna S.

  VastaaPoista
 16. Loistavaa juttua taas :). Intoa ja energiaa vaan homman pääpomolle eli pesueen äitille :)!

  VastaaPoista
 17. Tinttara: hyvä konsti! taidan teipata auton ikkunaan tuon saman muistutuksen...:D

  Kaarteenmumma: perustetaanko matkatoimisto? :D kaikenkarvaiset kaahaajat :D tai jotain semmoista. :)

  mummo: ne ei pysy bikinitkään päällä tässä menossa :D ehkä siksi en käytäkkään :D
  haipakkaa on välillä enemmän ja välillä vähemmän...toisinaan meinaa kone hyytyä. pääasiassa hyrskyttää ihan kelvollisesti mutta on huonojakin päiviä...onneksi vain päivä kerrallaan. :)

  Sanna S.: aika täyttä tämä on tämä elämä-mutta eiköhän me johonkin saada onnistumaan yhteinen ilta :) kunhan tässä vähän saadaan arki haltuun. :)

  anonyymi: kiitos- ja kiitos. :)

  VastaaPoista