maanantai 15. elokuuta 2011

..kotiportilta kouluun asti...

Aamulla alkaa koulu-arki alkaa rullaamaan täällä vallan villiintyneessä ketunpesässä. Ihana, tervetullut arki! Talo hiljenee melkoisesti-kotiin jää äidin iloksi :)  kaksi pikku tirriäistä. Tänä syksynä olemme monella rajapyykillä, meiltä löytyy  esikoululainen,ekaluokkalainen,  yläkouluun  menijä,ja  lukion aloittava koululainen.Muiden muassa. :) Jotenkin tässä vuosien saatossa on alkanut tuntua siltä että joka kerta  se koulunsa aloittava on edellistä aloittajaa  pienemmän oloinen....?  Niin tänäkin vuonna, eskariin meiltä matkaa pieni, sirppana mutta sitäkin tomerampi tyttönen. :)


Reppuostoksilla nauratti sekä äitiä että repuntarvitsijaa, kun ensimmäiset  kokeillut reput olivat polvitaipeeseen saakka!  Onneksi sopiva , ihana ja  punainen Hello Kitty-reppu löytyi jo seuraavasta kaupasta. :)
---
 Nyt uudet farkut ja pinnit on aseteltu pöydälle valmiiksi- pikkutennarit ovat lähtökuopissa oven pielessä ja äidin mieli on hieman haikea nopeasta ajan kulumisesta.

Iloista koulupäivää, kaikki ensikertalaiset ja muutkin opintien tallustajat! Keveää  kaasujalkaa kaikille autoilijoille pienten koululaisten koulutien varrelle,  sekä (muillekin) aamu-unisille äideille hyviä huomenia! :)

-hanna-

8 kommenttia:

 1. Meillä myöskin meinasi olla reppuostoksilla samaa ongelmaa, et reppu näytti melkeen suuremmlta ku tyttö :) mutta kuitenkaan ei ois halunnu mitään kerhorepun kokosta enää. Löytyi meillekin lopulta hyvä reppu.

  VastaaPoista
 2. "Elämää isompi reppu" on tyttäreni kommentti tästä ilmiöstä :)
  Turvallista koulumatkaa kaikenikäisille ja -kokoisille liikenteessä liikkuville!

  VastaaPoista
 3. Meillä alkaa vasta huomenna, tänään saa lapset nukkua vielä pitkään :) Ja mun vapaapäivän kruunasi hammaslääkäristä tullut puhelu: aikasi on peruttu :D

  VastaaPoista
 4. Meillä on koulua käyty jo paripäivää.... Tai tää on nyt kolmas päivä. :) Meillä kummitäti kävi ostaan ekaluokkalaisen kans repun.... Eskarilainen sai mennä vanhalla repulla ja saa sit ensvuonna ekalle uuden. :) Onhan se oikeesti hullua,kun kouluun lähtijät on niin mahottoman pieni kokosia ja reput sitte käyttäjän kokosia.... Ei kumminkaan kerhoreppuakaan voi laittaa,kun välillä pitää sitä eskarikirjaa kuskata kotona ja se on iso.

  T.Sanna S. Tyrnävältä

  VastaaPoista
 5. Turvallista ja onnellista koulutietä lapsukaiset! Jännittävää varmasti tai ainakin minusta. Vanhin neljästä täyttää ensi kuussa viisi vuotta, joten ei kokemusta omien lähdöistä. Aavistelen. t. Pirta

  VastaaPoista
 6. Kata: teilläkin vanhin lähtee eskariin....huh onpas se aika kulunut muillakin kuin meillä :)


  kummitäti: kuvaava ilmaus :) kyllä reppu-ilmiöstä :) pienet koululaiset ovat kyllä liikuttavia reppuinensa...

  hannele: hassua että koulut alkavat näin eri aikoihin! jotain lauantaipäiviä ja lomia yms varmaan sitten erilailla kalenterissa. :)

  Sanna S. te olettekin sitten jo konkareita tämänvuotisessa koulunaloitus-jutussa. :)
  meilä eivät juurikaan kuljettele eskarikirjaa kotona, mutta kyllähän se kuitenkin pitää olla ihan KOULUrepun kokoinen. :)

  Pirta: on se jännittävää! :) aivan meni minultakin yöunet kun piti jännittää että heräänkö siihen pirinään vai en.. :) mutta on se , jännittävää. uuden alku, monella uusi koulu, uudet opettajat, uudet kaverit. tosi isoja juttuja lapsen elämässä. koulu lohkaisee ison palan elämästä. :) ja miten tärkeää että siellä olisi mukavaa! meillä onni asua ihmeellisen ihanan pienen kyläkoulun lähellä...siellä hyvä henki ja kunnon kuri. :)

  VastaaPoista
 7. Meillä on koulureput jo osalla ollu viikon valmiina lähtöön,ja vielä saavat tämän päivän nauttia lomasta!Huomenna sitten siirtyy 6 koulutielle,viime vuotiseen muutosta,kun esikoinen siirtyy yläkouluun ja eskarilainen tuplaa vuotensa eri paikassa.Pelottavaakin!
  Onneksi alkaa arki isolla Aalla;) 3 tirriäistä pyörii minun helmoissani aamu-päivisin..

  VastaaPoista
 8. Suvi: on se pelottavaakin, miten kaikki alkaa sujua jne. Mutta arki on ihanaa, tulee ainakin tähän torppaan jonkunlainen järjestys-toivottavasti! :)

  VastaaPoista