tiistai 30. elokuuta 2011

syksypuuhia

Monena vuonna olemme suunnitelleet istuttavamme lisää marjapensaita. Herukoiden poimiminen on ehkä kätevintä marjastamista mitä tiedän...ei tarvitse järjestää aikaa marjareissuille metsiin kun voi mennä koko poppoolla pihapuskiin kyykkimään ja jutella samalla mukavia. Ötökkäarmeijaakaan ei sillä tavalla näy kuin mustikkametsässä.
Ihan uudenkin ulottuvuuden löysimme marjapensaista tänä syksynä!  Helppoudesta ja vaivattomuudesta huolimatta jostain kumman syystä mitään tungosta ei marjapuskilla ole ollut-joten siellä on päällikkötaso saanut viettää iltahetkiä ihan rauhallisissa merkeissä keskustellen ja herukoita syöden ja poimien. :) Hulinaan ja huiskeeseen uupuneet korvat saivat siinä samalla lepoa, jutut voitiin kertoa ilman miljoonaa keskeytystä ja tulihan siinä raitista ilmaa ja lisäksi vielä pensaat tyhjenivät marjoista! Muu kansa touhusi sisällä omiaan ja vahti pientä tehosekoitinta.

Nyt kun oivalsimme tämän uuden marjapensas-funktion niin istutimme uudet vähän kauemmas pihapiiristä, tallin kupeeseen. :)


Tehosekoitinta tarvittiin kuitenkin istutuspuuhassa, ehdottomasti. :)

Sitten vähän pomminpurkuraporttia.
-ompeluhuone on muuttanut yläkertaan-toistaiseksi muutto on kesken ja kaaos sen mukainen....isohkoja kasseja kummelikankaita on menossa kierrätykseen tai loppusijoitukseen pihan perälle. (joitakin aarteita muuttoraivauksen yhteydssä löytyi ja ne nyt kyllä kummittelevat niin että ihanpakko saada huoneprojekti valmiiksi ja päästä toteuttamaan ideoita!)
-vaatehuone-pommi on loppusuoralla. joitakin laatikoita ja viikkauksia vaille valmis.(ehkä HIEMAN optimistinen kuvaus aiheesta mutta menköön)

näin meillä.miten teillä? :)

-hanna-

8 kommenttia:

 1. että noi kuvat on sitte ihania!kertakaikkiaan upeita!
  Taitaa sulla olla sellanen pomminpurku siellä menossa,etten uskallakaan mitään vanhoja lakanoita(Hih)laitella...
  täällä eilisen päivän oikeesti posahteli dynamiitti,meinaan valion pihassa rakennetaan siihen malliin että talommeki saa osakseen tärähtelyjä:)
  Omat pommini...oottavat...

  VastaaPoista
 2. suvi: hyvästä mallista tulee hyviä kuvia. :) on kuule semmoinen purku...en ihan heti aio uusia tätä toimenpidettä! huhhuh! ja pidähän lakanoita vielä hetki ;) jos semmoista suunnittelet! nyt ei passaa vielä innostua mistään muusta. :)

  mullakin osa noista listatuista pommeista oottelee...oottakoon... ei ne karkaa. :)

  VastaaPoista
 3. Mitä minun pommiini tulee...sain tänään pestyä yhden ikkunan. Loistavaa kerrassaan. Tällä menolla ne ehkä valmistuvat kevääseen mennessä. :/
  Vaikka mihkäpä sitä kiire valmiissa maailmassa.

  VastaaPoista
 4. Täälläkin on aloitettu pommienpurku-ostamalla lisää säilytyspikkoja! Eteisessä on nyt tosi kätevä Jyskin penkki jonka sisään saa kätkettyä muksujen sandaalit,kroksit,lippalakit,kypärät ym.ym. Ylättävän paljon pieni penkki vetää kamaa :D. Talvella sinne saa puskea kaikki pipot,hanskat,kaulaliinat ym.joita kertyy eteisen lattialle kun koulukaiset kotiutuu! Lisäksi penkissä on kiva pehmuste ja siihen voi istahtaa pieninpiä pukemaan ulkokamppeisiin :). Jotain koreja ostin myös keittiön avohyllyille ja ajatuksissa muhii päällystää isännän tyhjät tankkausjuomametallipurkit pellavanarulla ja liimata niihin sopivat kyltit:kynät,sakset,liimat jne. Miltä kuulostaa? :)

  VastaaPoista
 5. Huh mikä määrä kirjoitusvirheitä :=0 !

  VastaaPoista
 6. tinttara: hyvältä kuulostaa sun pomminpurkamiset! tuommoinen penkki voisi sopia meillekin...pitääpä käydä jyskissä kurkkaamassa. :) vielä mukavammalta kuulostavat nuo tuunaukset...hyviä ideoita!pellavanaru olisi kaunistakin, käytännöllinen ja kaunis on vielä parempi kuin vain käytännöllinen. :)
  kirjoitusvirheistä ei kannata ottaa murheita, hyvin tulit ymmärretyksi. :)

  VastaaPoista
 7. suvi: johonkin katosi äskeinen vastaukseni...mutta kirjoitetaanpa uusi. :) onnea ikkunanpesusta! sinun pitää nyt ihailla sitä pestyä ikkunaa joka päivä ja puhella että onpas ihana kun on puhdas ikkuna. :)mitäpä sitä ressaamaan :)

  VastaaPoista
 8. Ihania kuvia, niin idyllinen tunnelma. Vastavierailulle tulin blogiisi. :)

  VastaaPoista