keskiviikko 31. elokuuta 2011

plääh-postaus

Joskus sitä miettii miten parhaiten kuvaisi omaa sisäistä tunnetilaansa....silloin kun satamiljoonaa hommaa on jonosssa, aikataulu pettää ja kaikki on kaaoksessa. Hyvä tuuli ei löydy vaikka kaivelisi lapiolla, ja huumorinkukka on muuttunut ironian ja sarkasmin piikkiseksi kukan irvikuvaksi. Päässä risteilee vain stressaantuneita ajatuksia, ja kuitenkaan ei oikein voi kaataa koko likaämpäriä kenekään niskaan kun ei tämä kaikki oikein ole kenenkään syy? Plääh.


Tämä on aika hyvä kuvaus...tyyppikin on tarpeeksi piikkinen ja  pää täynnä surinaa. Onko teillä koskaan tämmöisiä päiviä?

---

Osasyynsä tähän surinaan ja piikkisyyteen on täällä riehuvalla raivausoperaatiolla. Roinaa, roinaa ja roinaa. Ja ai niin, roinaa. Vaatehuonepommi on saatettu päätökseen, ompeluhuonepommi samoin ja huoneenvaihtoselkkaus on tilanteessa 2-3. Jospa se tästä vielä iloksi muuttuisi! :)

Pommeja riittää.En taida viitsiä listata, huumorinkukka kaivautuu entistä syvemmälle routaiseen maahan.
Tähän touhuun ensiapu ei enää riitä, tehohoidon tarve on ilmeinen. Ainoa mikä voisi autttaa olisi noin 100 lisäneliön hankkiminen,ja saman verran varastotilaa. :)

Eteenpäin, sanoi mummo lumessa! (sanonta joka on alivaltiosihteerin mukaan "vastoinkäymisiä uhmaava  sankarillinen päättäväisyyskiteytys Pihtiputaalta.Kuvakielistä ilmaisua käytetään yleensä aivan muissa tilanteissa kuin isoäitien talviliikunnan yhteydessä.")

-hanna-

12 kommenttia:

 1. Olet kyllä Hannaseni aika epeli tunteiden ja tunnelmien visualisoimisessa :)

  VastaaPoista
 2. Jospa kustantajalle menisit näiden postausten kanssa , ihan oikeesti.Kansiin nämä tekstit. On tällaisia päiviä mullakin, monesti. Tännään on muuten Pirkan päivä, joten K-kaupat monessa paikoin tarjoavat kahvit. Lähetäänkö kahvelle kaupoille :-D t. duhainen Kitkalta

  VastaaPoista
 3. no niin ja kukas ne lisä-neliöt sitte siivoo?:)Kaaoksen määrä vaan laajenee luulen ma;)
  vaan tuot en oo kuulukkaa ett kotipitäjästä tommone lause on lähtösin:) tosin täällä savossa se on ihan arkipäivää!"etteenpäin on elävän mieli,sano pässi ku päätä leikattiin":)
  tsemppiä!

  VastaaPoista
 4. kummitäti: :)

  Pirta: kustantajat taitaisivat sanoa että hoida nuo surinat ensin päästäsi ja tule sitten uudestaan :D mutta hyvä että sielläkin surisee ja piikityttää. :)
  mennäänpä kahveille! jospa se surinakin siitä vähnetyisi. :)

  Suvi: niiin... oikeastaan olen ajatellut että palkkaisin siivoojan. ja keittäjän, pyykkärin,leipurin, puutarhurin, talonmiehen,varastotyöntekijän ja autonkuljettajan. ja valtakunnansovittelijan! ;)
  Minäkään en ennen tiennyt että pihtiputaan mummosta on kysymys tuossa sanonnassa :D mutta Pasi Heikuran kirja "näissä merkeissä,suomen kansan latteimmat sanonnat" paljasti sen minulle. :) Siinä on alivaltiosihteerityyliin selitetty erilaiset sutkaukset ja hokemat. :) hauska kirja. :) ja kiitos tsempeistä, samoin sinnekin semmoista! :)

  VastaaPoista
 5. Voi niin tuttua... Mahtava kuvaus :) Joskus (ainakin kerran päivässä) on sellainen tunne että voi kun saisi sen roinan jonnekki, ja ois vaan tyhjää, ehkä pari huonekalua vois jäädä :) Ja somisteeksi muutama tuore tuoksuva kukka. Eteenpäinhän se on tosiaan mentävä...jotenki. kahvitellaanpa kaaoksessa joskus :) T. orolainen

  VastaaPoista
 6. orolainen: juu leposohva ja rahi, niitä kukkia ja kaunis matto vaikka...eikä mitään sälää ja silppua, vaateryönää... juodaanpas semmoiset kaaoksenkesytyskaffit joku päivä!

  VastaaPoista
 7. Hannan ja orolaisen unelmista uupuu ulvova syystuuli ulkona ja vesisade, tuli takkaan ja käsityö käteen:). Ja se nojatuoli ja rahi pitää sillon ehottomasti olla.
  -anita

  VastaaPoista
 8. anita: näin on! kuulostaa nyt aika idylliltä...oih! syysmyrskyjä odotellaan siis...ja sitä nojatuolia ja rahia! käykö hätätapauksessa divaanisohva?

  jonakin sateisena syysiltana voisimme toteuttaa tämän unelman :D soveltuvin osin. :)

  VastaaPoista
 9. Voi että ku osaatki kirjottaa niin hyvin..hymyn sait huulille, vaikka ei varmaan siellä kovin hymyilytä. :)
  On sitä meilläki välillä surinoita...ei siitä mihinkään pääse. Sillon ku mulla meinaa totaalisesti mennä hermot kaiken kans, soitan siskoni hätäavuksi ja jätän sen tänne selvitteleen sotkut ja karkaan ite pois.. ;D Ihan tarkotuksella joskus varaan rahaa sitä varten, että voi maksaa jolleki, joka päiväksi tulis hoitaan mun hommia. Tekee kuule melkosen hyvää tulla illalla siistimpään taloon takasin, suosittelen. :)

  VastaaPoista
 10. puutarhuri: yleensä se alkaa jossain vaiheessa hymyilyttämään täälläkin. :) kyllä minäkin karkailen tästä silloin tällöin....se on ihan pakko välillä tuulettaa surinoita pois pääkopasta.

  pitääpä muistaa munkin soittaa sisko tänne ;) kun sillä ei ole omia surinoita :D ei vaan olisi ihanaa kun olisi joku joka pääsisi silloin tällöin avuksi!

  VastaaPoista
 11. Mahtavaa taas tuo kirjallinen anti:), ja hei kuin monen ihmisen pitää sanoa, että mee noiden tekstien kans kustantajalle, joku muukin anonyymi sitä tuossa suositteli... Mutta joo, tuommosia päiviä kyllä toisinaan riittää. Tosin nyt vielä (melkein 100%) fiilikset loistavat auringon jälkeen; tosin pienoinen kotikonsertti on ollut käynnissä tänään :D), joten arki esittäytyi taas koko komeudessaan :).

  VastaaPoista
 12. alma: kirjallinen anti! :D arki on komeaa...konsertointiakin. meillä allekirjoittanut taas pääsolistina...tarvisin ehkä tuommoisen samanmoisen aurinkoloman. :)

  VastaaPoista