keskiviikko 7. joulukuuta 2011

itsenäisyystunnelmissa


Itsenäisyyspäivän illan jälkitunnelmissa. Juhlittiin, tehtiin herkkuja, saatiin vieraita läheltä ja kaukaa, bongailtiin tuttuja ja tuntemattomia linnanjuhlien vierasvirrasta.

Juhlapäivän arvoinen asia, itsenäinen Suomi.Sodanaikaista elämää voi vain kuvitella, miettiä miten ihmeessä ovat selviytyneet, rintamalla, ja kotona.Voi vain kuvitella, lukea ja kuunnella -arvostaa. Arvostaa ja olla kiitollinen. Ja miettiä olisiko meistä siihen. Sodaneläneen sukupolven työlle kuuluu kaikki se tuki ja arvostus mitä me kanssaihmiset voimme antaa-niin henkinen kuin taloudellinenkin. Sodan arvet eivät parane koskaan. Kiitos.

---

Linnanjuhlat ovat vähän kaksipiippuinen juttu-toisaalta niin arvokkaat juhlat, mutta toisaalta niin hömpät.  Prinsessaikäiset täällä ketunpesässä pukeutuivat mekkoihin ja kiharoihin ja olipa meistä osalla vähän hupsujakin kamppeita. Mutta niin oli joillain siellä oikeissakin linnanjuhlissa.  :)Monenlaisia hupsuja,tyylikkäitä ja  hienojakin leninkejä, kauniita ihmisiä ja hienoja yksityiskohtia mahtui tämänkertaisiin linnanjuhliin. Lapsukaiset kyselivät kaikenlaista presidenttijutuista, kunniamerkeistä, erikoisista käädyistä ja diplomaateista. Juteltiin ja yritettiin vastailla, me aikuisemmat. :) Illan paras ja mieleenjäävin kysymys oli kuitenkin: miksi sitä itsepäisyyspäivää oikein vietetään? :D

Ja arki se koittaa aina juhlan jälkeen-niin varmaan siellä oikeissa linnanjuhlissakin ihan samalla tavoin kuin täällä ketunpesän kotikutoisissa kekkereissä. Tosin epäilen että onkohan Tarjalla siellä yhtä tehokasta ja innokasta siivoojaa kuin täällä oli?


-hanna-

7 kommenttia:

 1. no sinäpä sen sanoit:)ahkeruus palkitaan vielä..

  VastaaPoista
 2. Totta turiset, onhan ne hienot juhlat. Mut niin paljon sinne menee rahaa kaikkeen turhaankin, vois senki rahan jakaa köyhille... pelkästään niitä valtavia kukka-asetelmia oli siellä toista sataa. Vähemmälläki ois varmaan pärjänny, jotenki tuntuu hullulta että osa ihmisistä näkee nälkää ja sinne vaan tällätään kamalasti kukkia vaikka ei olis ollenkaan tarpeen tuommonen määrä.
  Kyllä on asiansa osaavan näkönen siivooja sulla, meilleki välillä kaipailtas tuollasta intoa. ;)

  VastaaPoista
 3. Ihanan herkullisen näköinen kakku! Varmasti yhtä hyvää kuin siellä linnassa tarjotut! Tuo viimeinen siivouskuva aivan huippu! On niin touhukkaan näköinen siivoojaa,että! :)

  VastaaPoista
 4. On taas ihania kuvia. Herkullisen näköinen kakku. Mitä olet taikonut kakun päälle? Voi tuota tomeraa Hildaa:)

  VastaaPoista
 5. Teillä toimii puhtaanapito tehokkaasti ihanan apulaisen voimin! :)

  VastaaPoista
 6. meillä kans koitettiin bongailla tuttuja, lähinnä kiinnosti meidän lapsen kummi-täti Urpilaisen Jutta, et millainen on Jutan puku tällä kertaa ja kampaus:D aikamoista hömppää ne juhat tosiaan on, mut niin paras on tuo teidän siivooja, paluu arkeen:D

  VastaaPoista
 7. suvi: tässä toimii myös se että:ahkeruus on ilomme :D kun sen puuhasteluja on vaan niin hauska seurata :)

  puutarhuri: munkin mielestä vähän vois tinkiä noista prameiluista...toki pitää noin arvokkaan juhlan puitteet olla kunnossa mutta kohtuus kaikessa. siivousintoa saisi olla täällää jollain isommallakin :D

  anne: tuo kakku kyllä vie kielen mennessään :) kermaa, kinuskia yms niin eihän se pahaa voi olla. :) siivoojalla oli oikeat otteet-lasta suorastaan viuhui niin että piti vähän jo varoa :D

  Katja: kuvat Iidan ottamia-vähän vihjailin vain että kuvaahan kiharoita ja kattokruunuja :D kakun päällä on pekaanipähkinärouhetta ja kinuskikastiketta :) haluatko ohjeen? tämä on ihan herkku.:)

  kehrä: puhtaanapito on tehokasta, samoin sotkupuoli ;) hirveästi energiaa tällä kaverilla!

  hanna: meilläkin yksi kummitustäti sieltä jonosta bongattiin :) siivooja on "ihana" :) sillä rittää tempauksia rasittavuuteen asti..kaikkia ei kehtaa edes julkistaa. mutta se on hyvä, pitääpä meidät liikkeessä, ei päästä sammaloitumaan. :)

  VastaaPoista