tiistai 13. joulukuuta 2011

hautkaa joulua!

Jouluvalmistelut ovat edenneet täällä ketunpesässä siihen joulukorttivaiheeseen...siihenhän kuuluu armoton taistelu aikaa, unohduksia ja kadonneita osoitteita vastaan.

Kronologisesti katsoen vuoden ensimmmäinen joulukorttitaistelu käydään jo siinä vaiheessa kun jouluhöpsähtänyt ja itsetekemiseen roimasti addiktoitunut  äiti-ihminen keräilee edellisen vuoden joulukortteja pois. Silloin päätetään että ensi vuonna ollaan ajoissa liikkeellä, mietitään hieno ja mukava itsetehty joulukortti-idea, kerätään mahdolliset luontomateriaalit ennen lumen tuloa ja maan jäätymistä ja varsinkin päivitetään saajien osoitetiedot hyvissä ajoin ennen halvemman postimerkin päivän viimeistä postin aukiolotuntia.Tärkeitä päätöksiä. :)Sekava lause mutta ainakin kohtalotoverit ymmärtänevät....  :)

Toinen taistelu joulukorttiaiheesta käydään siinä vaiheessa kun maa on jäässä ja lumen peitossa,kartonki  on vain repaleita,tiimari on kiinni ja erikeeper kuivunut purkin reunoille korkin puutteessa. ja aikaa on jäljellä n. 24 h sadan joulukortin tekemiseen.Tätä kutsutaan lähinnä sisäiseksi taisteluksi-sillä siinä suurin taistelu käydään oman pään sisällä antaako myöten vallitsevalle tilanteelle ja ostaa siis ihan kivat ja kauniit kortit kaupasta.

Monenlaisia muitakin taisteluita saattaa liittyä joulukorttiperinteeseen. Joistakin taisteluista saattaa ihan itsessään tulla jouluperinne...

Meillä vaalitaan uskollisesti sitä perinnettä että kortit postitetaan viimeisenä mahdollisena halvemman postimaksun päivänä, mielellään pitkässä jonossa postissa seisten varttia ennen sulkemisaikaa.
Olen huomannut että joillain muillakin on sama kunniakas jouluperinne, nimittäin siellä jonossa seisovat vuodesta toiseen samat ihmiset...olemme siis joulukortinpostitusjonotuttuja. :)

Toinen joulukortteihin liittyvä perinne on aika uusi,  kahden joulukorttisesongin mittainen. Valokuvan ottaminen pikkuisista hyppykirpuista vaatii jo sinällään taitoa ja silmää, puhumattakaan muista avuista. Esimerkinomaisesti voisi mainita nopeuden, lahjomisen jalon taidon ja pienen uhkailuosaamisenkin.

Tämänvuotinen kuvausprojekti ei alkanut suotuisissa merkeissä. Te oli ältyttävää.
Lahjonta tepsi, tonttuset saatiin pihalle rekvisiittoineen ja kamera käyntiin. Paitsi että te oli tylytää.
Ja ei kiinnottanut.

Pienimmäinen pysyi reen päällä kohtuullisesti kun otettiin kengät pois. :D Umpihanki ei houkutellut ja kuvausassistenttikin kurkki puun takaa juuri oikealla hetkellä kun homma meinasi karata käsistä. Hymykuviakin saatiin. : )Seuraavassa teille välähdyksiä kuvaustuokiosta. :) Seuratkaapa harmaamekkoisen Helmin ilmeitä kun maailmannavaksi itseään kuvitteleva jääkarhunpoikanen nappaa lyhdyn.Te on ihan tulkeaa. Kyllähän sen ymmärtää,kun  ei tuon tättähäärän kanssa aikuisenkaan mieli pysy näinä päivinä aina oikeissa  joulutunnelmissa. Ja kaikille  mummuille,kummeille, tädeille ja muille huolestuneille tiedoksi että lyhdyissä palavat ihan vain led-kynttilät. :)
Ehkä tässä oli jotain tuttua ja perinteistä?
Kuvaustuokio nostatti kyllä ketunpesän joulutunnelmaa monta metriä! Kuvista tuli oikein jouluisia ja tunnelmallisia. :)

Joulukorttiperinne on nyt sillä mallilla että huomenna olisi aika huhkia osoitteet(joita ei vielä ole ajateltukaan) kirjekuoriin(jotka muuten ovat vielä kaupassa) ja mietinnässä on vain ja ainoastaan että jatkaako viimeisen tunnin jonotusperinnettä  vai tekisikö ennätyksen ja veisi jo huomenna postiin merkkeineen päivineen? :)

-hanna-

12 kommenttia:

 1. Mää taidan mennä sillä vanhalla tutulla viimeisen tunnin menetelmällä :D

  VastaaPoista
 2. Suloinen filmi suloisista lapsista!!

  VastaaPoista
 3. Hannele: luulen että olosuhteiden pakosta päädyn siihen samaan
  :D

  Milli: :) nyt kun aukaisin sen tuossa...niin miksi se laatu huononee tosi paljon siitä miten se näkyy omissa tiedostoissa? en ymmärrä.saattaa olla että muokkaan tuota vielä jos siitä saisi paremmin näkyvän. Milliltä kysyisin vielä että millä kuvankäsittelyohjelmalla teet ne ihanat lumiset/jouluiset reunat kuviisi?...ne on ihanat. :)

  VastaaPoista
 4. Mulla on jo usiamman vuoden ollut osotteet tietokonneella.... Sinne niitä yritän päivitellä,jos joku on muuttanut tai sitte kuten tänävuonna muutama osote piti enirosta tarkistaa.... :)

  Varmasti hauska kuvaus sessio ollut teillä.... Meiltä löyty viimejoululta ihana korttikuva nuorimmaisesta ja vanhimmaisesta.

  T.Sanna S.

  VastaaPoista
 5. Musta se adidastonttu oli paras.:)

  VastaaPoista
 6. Meillä vielä odotetaan kuvia Ifolorilta. Tais tulla kiire...

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana video joulukuvista! Ja niin hauska tuo adidastonttu puun takana ;D taitaa ollakki paikallisia tonttuja,vai? Tinttaran talossa askarrellaan tänään kortit Tiimarin aineksista,joulumerkit ja kuoretki on jo ostettu! Ei siis lainkaan vii metippaan jäänyt ;). Tosin mulle tulee tänään ystävä kaukaa kylään ja illalla on musiikkiopiston joulukonserttiin meno ja siksipä olenki ylhäällä jo seiskan aikaan :). Ainiin ja tarkoitus ois myös tehdä uusi lasiveranta viimeiseen piparitaloon entisen pikkuhiiren syömän tilalle (neiti 2ja puoli vee jäi hetkeksi vahtimatta...)Joten touhua riittää ja kiire on suunnaton!

  VastaaPoista
 8. Ihana kuvaus ja herttaisen jouluinen. Perinteestä poiketen jätän tänä vuonna joulukortit postittamatta, ne on Tiimarissa. Vähän on ristiriitainen olo, ennenkin oon nuin päättänyt ja sitten kuitenkin olen lähettänyt. Tämä syksy on ollut niin räkäinen.... lähetään tästä korvakontrolliin. Eli mikähän on syy, kun en lähetä, en tiiä. Toivotan hyvvää joulumieltä sanomalla tai jotenkin vain muuten. En oo hirveän jouluihminen, lasten jouluilosta nautin suunnattomasti. Onneksi se tarttuu! :-)t. Pirta

  VastaaPoista
 9. nojaa,mulla,joka joskus vannoin,etten koskaan tee itse kortteja enkä varsinkaan joulukortteja,on tälläkin hetkellä jemmassa n.150 valmista itse-tehtyä korttia..Toisekseen,sain ne 20 korttia postiin jo maanantaina,pidän kirjaa vuodesta toiseen antajista/saajista.Ja tuo lista vaihtelee vuosittain.
  jotenka suosittelen:tekee tänä vuonna kortit ens vuoden jouluksi:)

  VastaaPoista
 10. Täällä ilmoittautuu se kohtalolotoveri, joka piipahti myös kylässä tänään :). Jep, mutta olin niin fiksu, että ulkoistin korttien viennin miehelle :D(en halunnut kokea sitä hikistä jonoa :D:D... no joo, jos totta puhutaan, ei miehenkään tarvinnut hikoilla jonossa, vain pudottaa se punainen kuori lootaan... ihanasta pikkusivasta haettiin viimeset puuttuvat postimerkit (tosi viisas veto kannattaa sivukylän kauppaa, eikä postin matelevaa jonoa viimeisen aukiolotunnin aikana :D). miltein kaikki kortit ovat siis postipojalle luovutettu :). Tosin aina joku jää seuraavaan lähetykseenkin ;). Kiitos vielä Sulle, oli ihana saada jotain näkyvää aikaiseksi ja kiits kaikesta muustakin :). Ja kiitos myös tyttösen kekkereistä, oli meidän pikkuneiti niin onnellisena, kun pääsi synttäreille :).

  VastaaPoista
 11. Sanna S.: koneella osoitteet on kyllä hyvä säilyttää. päivittää en tosin muista ja aika usein eniron apuun on sitten turvauduttava. käteväksi se on mennyt näin tietokone- ja nettiaikaan tämä. kummasti helpottanut. :)

  anonyymi: :) adidastonttu :D


  suvi. vielähän nuo hyvin ehtii -vähän lisää senttejä vain postimerkkeihin :)

  tinttara: kiitos, kummasti jotenkin vain huononi videon laatu kun latasin sen tähän bloggeriin...miten lie. :( joskus ajan kanssa pitäisi koittaa vielä säätää...vie vain aikaa tosi paljon kun alkaa kuvien kanssa värkkäilemään.
  ihania piparitaloja sulla siellä! aivan mielettömiä-meillä taidetaan tehdä tänäkin vuonna kaupan valmiista talosta tuunattu :)

  Pirta: jokaisella ihan täysi vapaus lähettää tai olla lähettämättä-eihän se ole mikään joulumielen mittari. :) meiltäkin on joinakin jouluina jäänyt korttihösellys väliin..laittaa jos tuntuu siltä. :)

  lasten jouluilo on parasta joulussa...sen kun muistaisi tässä kaiken sähellyksen seassa. nautitaan siitä. :)

  suvi: huhhuh!jotku ne osaa organisoida...minä taidan olla niin tiukasti tässä päivässä että en tuohon kykene. :) jos sitten eläkkeellä minäkin. :)

  kohtalotoveri: kiitos vain itsellenne, oli virkistyspäivä! tosipuheessa minäkin kyllä ulkoistin tuon korttishow'n aika pitkälle hovikuvaajan vaivoiksi...että kiitos vain. :)

  tosin tänä vuonna jäivät tapaamatta ne joulukorttijonotutut! ehkä selviän tästä pettymyksestä...;)

  VastaaPoista
 12. Just nuin! Kiitos!. T. Pirta

  VastaaPoista