maanantai 26. joulukuuta 2011

joulu on kerran vuodessa vaan

Ketunpesän jouluun kuuluu mukavaa, leppoisaa ja kiireetöntä olemista ja yhdessäoloa. Vaikka se kliseiseltä kuulostaa/näyttää, se on Joulussa parasta. 

Tähän Jouluun kuuluu myös paljon suklaata...sormissa, poskissa ja sohvassa, vähän ähkyä ja tunti tunnilta pienenevä kinkku. Uuden jääkaapin ihailua, mandariineja monta kiloa, hyasintin tuoksua, riisipuuroa, kanelia, ja niitä spreijattuja käpyjä. :) 

Tänä jouluna on syöty pipareita ja juotu glögiä...jotkut ovat enemmän maitoihmisiä...ja joidenkin jouluateria oli pelkää parsakaalia.Voi olla että tapanina joutuu keittämään makaronia. :)

On pelattu sanamaniaa, rallipeliä, simsiä (olen ällistynyt!) ja piirretty. Paperiin, lattiaan ja käsivarsiin..valvottu myöhään, hihitetty olemattomille jutuille, ulkoiltu, laskettu mäkeä ja otettu päiväunia. Allekirjoittanut otti päiväunet mielensäpahoittajan kanssa ja näki hassua unta ukkelistajonka suonet olivat menneet tukkoon ja  joka ei tykännyt siitä että pankissa oli täytekakkutarjoilu. Kyllä ei ymmärrä. :D

Tänä jouluna on käyty Jouluyön messussa, kuunneltu uutta joululaululevyä, tunnelmoitu kynttilänvalossa ja testailtu uusia joulupukin tuomia kapistuksia. En kyllä ole ihan varma olenko ollut näin kiltti...kauan haaveiltu monitoimitulostin löytyi paketista!  Toinenkin haaveilemani koje löytyi pukin tuomisista...tarkasti ovat tontut kuunnelleeet: dymo-tarrakirjoitin! 


Seuraavaksi luvassa  kuvallista ähkyä ketunpesän joulusta, olkaa hyvä. Nautitaan lomasta, herkuista, toisistamme.Joulun sanomasta, joka ei toteutuakseen vaadi hienoja puitteita ja suuria juhlallisuuksia. 






näihin kuviin...näihin tunnelmiin...

-hanna-

13 kommenttia:

  1. Hyvää Tapaninpäivää Ketunpesään!
    Kiva kuvakooste teidän joulun vietosta! Terveisiä kaikille!

    VastaaPoista
  2. makaroonia....meillä mussutettaa varmaan vielä viikko joulun evväitä,pakkasessa piileskelee jokunen taikina-pakettikin...:)
    ihanaa aikaa kaikin puolin,paperien rapinaa,tuoksua,tohinaa...tapaninpäivän aamuna kirkossa,harvinaisuuksia minun elämässäni...
    Ihania kuvakoosteita teidän joulusta <3

    VastaaPoista
  3. Ihania kuvia!
    Tulin tänne, ku omat sivut ei mulle auennu..üü
    Leppoisia joulunajan arkipäiviä.

    VastaaPoista
  4. Mulla sama ongelma kuin mummolla,tinttaran taloon ei pääse :O! Jokohan nyt ois aika muuttaa bloggeriin? Itseasiassa uudet sivut on jo tekeillä... Täälläkin on menty kinkun sa suklaan voimalla,jokohan tänään sitä makaroonia keittelis (kinkun kera ehkä,sitä on vielä reilu kilonen jälellä).

    VastaaPoista
  5. Mä luin kans Mielensäpahoittajan joulun aikaan ja kerrassaan hyvä kirja! Olisin voinut saman tien aloittaa lukemisen uudestaan. :) Ehkä jonkin ajan kuluttua taas.

    Joulunne on ollut sellainen kuten joulun pitääkin. :)

    VastaaPoista
  6. Millaisen leikkausjäljen tuo sinun Dymosi jättää? Sain samanlaisen masiinan lahjaksi ja riepoo kun leikkuri ei oikein toimi. Leikkausjälki on suttuinen eikä terävän siisti.

    Saas nähdä saanko tätä viestiä lähetettyä, yritin kerran kommentoida kun taidettiin kerran olla yhtäaikaa kiinalaisessa syömässä mutta blogger sensuroi.

    VastaaPoista
  7. Katja: kiitos! samoin sinnekin hyviä vapaapäiviä. :) meillä kovasti täällä olisi menohaluja sinnepäin...vielä ei mitään tarkkoja suunnitelmia tosin. :)

    Suvi: ei meilläkään sen takia tarvitsisi keitellä makaroneja että jouluruoka olisi tyystin loppunut...ihan vain siksi että pirpanatkin söisivät jotain muutakin kuin suklaata. :)


    mummo: mulle on kauhean vaikeaa valita yksi kuva...nuo kollaasit on siksi käteviä. :) mikäs vuodatuksessa tökkii? toivottavasti ei kestä kovin kauaa. välillähän se on bloggerikin tökkinyt...nämä on semmoisia, ei näistä ymmärrä. :)

    tinttara: vaihda vain bloggeriin niin kommentointi mun osalta helpottuu. :) ja kaikkien blogger-tunnuksilla seikkailevien. tai voi toki olla etten osaa jotain kätevämpää tapaa..aina pitää erikseen kopioida urlit ja sitten ne sanatunnistukset näkyy mulla ihan hirmuisen huonosti. muka kiireessä yhdellä kädellä käydessä ei onnistu. :)
    meidän kinkku on nyt syöty. :) tänään tein rippeistä valkokastiketta perunoiden kanssa...ja maistui hyvälle. :)

    Maria: oon kauan suunnitellut sen kirjan lukemista, kun olen kuullut kehuja. nyt mies sai sen joululahjaksi ja heti piti lukea kerralla loppuun. :) tosi hyvä. huumoria, mutta niin asiaa. kyllä ei välillä naurattanut. :)

    joska: ihan siistin leikkausjäljen jättää! ei mitään repaleita eikä piikkejä, vaikka molemmilla teippilaaduilla olen nyt testaillut. siis paperi- ja muoviteipeillä. Luulisi että nyt pysyy tavarat ja tilpehöörit järjestyksessä kun kaikki voi nimetä :D
    apua, oliko se kiinalaisen reissu se kun me juostiin ja syötiin? :D siellä kauppakeskuksessa...aika pian avajaisten jälkeen? sen käynnin jälkeen päätettiin että ei alle kouluikäisiä mukaan, kiitos :)

    VastaaPoista
  8. Tutunkuuloista joulutohinaa teilläkin, ainoa, et meillä kyllä vähän nahisteltiinkin. Että arkea siinä määrin juhlan keskellä. En tiedä oliko ainoa torppa, jossa pikkuiset sisarukset toisistaan mittaa ottavat.Mukavia välipäiviä teille. -Pöperö-Maija- Ps. Loistavan kirjan oli miehesi saanut.

    VastaaPoista
  9. -Pöperö-Maija-: aika arkista märyä ja tappelua on kuulunut täälläkin torpassa..niinkin paljon että välillä on joutunut jäähyjä jakelemaan. ihan pelkää kynttilänvaloa ja kimmellystä ei todellakaan ole ollut...ensin kirjoitinkin aika erilaisen joulujutun...mutta sitten en sitä laittanut. olisi joku saattanut lukea väärillä laseilla. :)

    kirja oli huippu. :)

    VastaaPoista
  10. Mun pitänee hommata jotain muutakin teippiä, on vain tuo mikä tuli laitteen mukana.

    joskus tuossa marras-joulukuussa se kiinalaisen keikka oli. Teillä kyllä lapset istuivat ja söivät nätisti sen mitä kerittiin paikalla olemaan. Syötiin siinä teidän vieressä kamalalla kiireellä, vauva oli mukana. Tunnistin tytön takista. :)

    VastaaPoista
  11. Hanna,nyt on Tinttaran talokin bloggerissa! Piti ihan tulla hehkuttaan kun vanhin tytär otti asiakseen autella äitiään ja saatiin muutto aikaiseksi :)

    VastaaPoista
  12. Kivalta ja ihan tutulta näyttää teidänkin joulutunnelma :)
    Ihanaa vuodenvaihdetta sinne Ketunpesään <3

    VastaaPoista
  13. joska: hassua jos istuivat :D sillä pienimmäinen oli oikein extrasuperhypernopella päällä tuolloin. :)
    ensi kerralla nykäise hihasta :)

    tinttara: hienoahienoahienoa! pitääpä lähteä kurkkimaan :)

    hannele: kiitos! ihanaa alkavaa uutta vuotta sinnekin päin :)

    VastaaPoista