sunnuntai 11. joulukuuta 2011

pistoja ja pintoja 2

 Eilisen kurssipäivän tuotoksia näytille, vähän omia ja toistenkin. :)

Olipas taas niin ihmeen inspiroiva ja idearikas päivä! Paljon uutta ja ihmeellistä, uusia tekniikoita, uusia materiaaleja ja uusia ihmisiäkin. :)
Kirsi Kunnaksen runojen innoittamia  töitä oli esiteltävänä vielä joitakin...tässä pari taideteosta:


Huh sentään.Nämä ovat niin huippuja!! Ja jäi niin harmittamaan etten ehtinyt/muistanut käydä kuvaamassa niitä töitä jotka olivat siellä toisella puolella...muistin koko kameran mukanaolon vasta kotiläksyvaiheessa. Tunteellinen siili, vettä kantava eukko ämpäreineen, kalenteri ja ennenkaikkea ne tarinat töiden takana. Puhuttelevat, henkilökohtaiset, liikuttavat.Pöllöpuu..tilkkuvakka ja kangaspakka. Ne olivat kaikki niin hienoja!

Uuden asian opettelussa menikin sitten loppupäivä. :) Häviävä materiaali aiheutti pientä päänvaivaa, tukiristikot  eivät ihan menneet ääriviivoihin asti ja taas ne sielun silmät olivat jotenkin hajataittoisia....mutta tuli niistä ompeluksista jotakin. :)


Näistä lähdettiin liikkeelle. :) Häviävää "kangasta" , hahtuvaa, pellavariivettä, ompelulankaa, kultalankaa ja paljettikirjailtuja silkkitilkkuja.

Ja näitä tuli:  enkelin siivet. Silkkitilkkuja ja "lankapitsiä".Enkelin hamonen...lankapitsiä ja hahtuvaa.


Joulukortiksi, pikkutauluksi tai vaikka kuusenoksalle.  Tämä enkeli ihan omaa tuotantoa. Siellä oli toinen toistaan kauniimpia kirjottuja enkeleitä, kynttiläkoristeita ja muitakin...harmni kun en niistäkään hoksinut ottaa kuvia.

Saimme kurssilta myös kotitehtävän joululomalla toteutettavaksi:


Joulukiire-tehtävä on varsin mielenkiintoinen...Se voi olla väri..tunnelma...tuokiokuva...saapa nähdä minkälaisia joulukiireitä kurssilaisilla on pidellyt. :D Ja opettajaa lainaten voisin sanoa että jos kurssilaisista tuntuu että omasta takaa ei löydy aiheita tuohon kotitehtävään niin todennäköisesti ketunpesästä löytyy!

---

Tänään kuvasimme joulukorttikuvia. Hovikuvaaja räpsi kamerallaan minkä kerkesi ja yli sadasta kuvasta oli hyvä, vaan ei suinkaan helppo valita.  Niistä seuraavaksi. ;)

Illalla kävimme laulamassa ja kuuntelemassa Kauneimpia Joululauluja. Joulumieli astui taas askeleen lähemmäksi...ihanaa Joulunodotusta teillekin, ihan kaikille.

-hanna-

6 kommenttia:

 1. 1 tekemäsi kaunis enkeli koristaa seinäämme tässä tietokoneen yläpuolella:)Ihana! Kuten kaikki muutkin kurssin taideteokset:)
  (vai ootkohan sää tuota enkeliä teheny?)

  VastaaPoista
 2. Kaunis enkeli, ihana. Voi ku mulla alkaa syyhyttää kans ompelu. Itsekseen täällä en vaan saa aloitettua mitään. Harmi kun olette niin kaukana. Vaikka vähän näistä kuvista aavistelen, että tältä suunnaltakin sinne jokunen on ajellut.

  VastaaPoista
 3. Tuo enkeli on aivan ihana. "Se enkeli suojelee, ettei me puota taivaasta" (lapsi 3 v) Seuraavaksi mun täytyy tutustua Kunnaksen jaloon satumaailmaan vähän paremmin. Mukava, että sulla on ollut mukavaa:D t. pirta

  VastaaPoista
 4. On nuo kyllä aivan huippuja, niin kertakaikkiaan, vaikka nyt tuntuu, että taitaa se exelin ja wordin vääntö olla kuitenki heleppua tuohon väkerrykseen verrattuna:).
  -anita

  VastaaPoista
 5. Ihana enkeli ja huippuja töitä! Joulu lähestyy niin kovaa kiirettä ettei tiiä miten päin pyöris että kaikki haluamansa sais tehtyä :D. Kortit pitäis pian postittaa joten tänään kai on minunkin tartuttava kameraan.

  VastaaPoista
 6. suvi: kyllä se enkeli on ihan omaa tuotantoa :) mukava jos tykkäsit siitä :)

  anonyymi:enemmän saa kyllä aikaan kun olisi joku samasta innostunut kaveri..minusta tuntuu että siellä kurssilla menee aika ällistellessä etten ehdi mitään tekemään. kotona sitten hurruutan kun vain löytyy semmoinen sauma. :)

  Pirta: mikä suuri ajatus lapselta...ja minullekin "kävelevälle runokirjalle" tuli Kunnaksen runoista ihan mielettömiä ahaa-elämyksiä! lapsenomaisia, mutta niin oivaltavia ja monimerkityksisiä. hienoja. kannattaa tutustua. :)

  anita: näyttää vaikeammalta kuin onkaan. jos selviät exelistä niin selviät näistäkin :D tulehan joku ilta niin kokeillaan :)

  tinttara: täällä joulunlaitto niin alkutekijöissään kuin vain voi olla. :/ en kans tiedä ottaisko volteilla vai ilman..vai aloittaisko piruetilla. huh sentään. torstaihin asti on aikaa pitää yllä jouluperinteitä :D

  VastaaPoista