tiistai 5. huhtikuuta 2011

kevät keikkuen tulevi

-sanoi vanha kansa.
mistähän lie sananlasku saanut alkunsa? Tarkoittaakohan tuo keikkuminen näitä epävakaisia kevätsäitä-välillä pakastaa ja välillä sulattaa, vai kenties iloisesti keikkuvaa västäräkin pyrstöä?

Kevät on kiva asia mutta siihen oleellisesti kuuluvat rapakelit eivät...Kurahousutouhuun en millään jaksaisi alkaa.Hakusalla siis hyvät välikausikamppeet koossa 116,110/104 ja 92. Minkälaisia teillä käytetään? Meillä yhdet Jonathanin välikausihaalarit jotka ovat kyllä kivat ja käytännölliset, mutta tarvitsevat allepuettavaa melko reilusti.Aika kylmää kuitenkin tuolla hangen pinnassa!

Pikkuinen oli niin innoissaan kun viime viikolla pääsi ihan itse tepastelemaan kengät jalassa pihalle! Nyt rapakkoon ei millään viitsisi laittaa...reppana kantaa koko ajan kenkiä ja lakkia ja kyttäilee ovenraossa jospa joku ottaisi matkaan. :) Äkkiä yksivuotiaskin hoksaa että "hei, nuo kamut menevät pihalle, minä kans!"

Pihalla saisikin ehkä purettua virtaa.Nyt se purku  tapahtuu täällä sisäministerin (jotain sukua henkilöstöpäällikölle?) silmien alla..ja purettavaahan täällä riittää! Välillä ei tiedä itkisikö vai nauraisiko purkutyöntekijän jälkiä raivatessa.


Metrin korkeudelta kaikki alas mikä irtoaa. Siinäpä se aika mukavasti kuluu-purkajalla ja raivaajalla. Eikä ole vapaa-ajan ongelmia kummallakaan. :)

-hanna-

P.S ompelupuolellakin on tapahtumia...:)  ja huom! muutakin kuin purkamista :)
       kuvaamista odottelevat...

5 kommenttia:

 1. Meillä ollu nyt muutamat Lassien Suprafilit ja oon tykänny. Niissä on paksumpi vuori, jos on niitä paksumpia ettei oo niitä ohuempia:). Siis alaosa on kurahousua ja joissaki hihan suut. Eivät kyllä oo nuo kirppisversiot kovin monella kestäny, mutta hintansa haukkuneet. Vielä jos olis niiiiin reipas, että irrottelis napeilla olevan vuorin erikseen kuivumaan niin jo oiski, mutta se on liikaa vaadittu.

  VastaaPoista
 2. Meillä siirryttiin välikausitamineisiin eilen. :) Pojilla oon käyttäny remun ja jonathanin (joku reimatec on ollu myös)kosteussuojattuja pukuja. Kokeilumielessä ostin alesta kahdelle nuorimmaiselle pojalle wheatin kosteussuojatut välikausihousut. Kurahousuja olen niiiiin laiska pukemaan, että satsaan mieluummin kunnon kosteussuojattuihin. Tänäänkin istuivat lätäkössä ja hyvin pitivät wheatin housut veden, tulipahan todistetusti testattua. :D
  Neidillä oli viime vuonna minymon välikausiasu ja toimiva sekin. Materiaali tosin ei niin lujan oloista kuin remu tai jonathan, en uskaltais pojille vastaavaa ostaa. Nyt on toppavaatteet pesty ja pakattu varastoon, jospa ei enään kovempia pakkasia tulis näille Keski-Suomen korkeuksille! :)

  VastaaPoista
 3. kiitos vinkeistä :)

  joskus nuorempana ja näppärämpänä ompelin kosteusuojatusta kankaasta välikausihousuja, microfleece-vuorilla ja ne olivat kyllä lämpimiä ja pitivät vettä ihan riittävästi..vielä jos teippaisi saumat niin varmasti pysyisi vesi ulkopuolella. tai sisäpuolella jos sattuisi jostain lipsahtamaan :)

  jotain inventaariota pitänee tehdä kumisaapasosatollakin.aina se yllättää, kurakeli. meillä kyllä täällä pohjoisessa ;) on vielä sen verran talvi etten taida uskaltaa toppiksia poistaa käytöstä. (voi se olla kyllä laiskuuttakin :) )

  aikamoiset on vaatimukset välikausikamppeilla. äidin mielestä fiksut,toimivat, siistit ja mielellään kirppishintaan, tyttöjen kriteerit koskevat lähinnä väriä ja kuviointia.
  eipä tiedä vaikka innostuisin muistelemaan vanhoja hyviä aikoja ja ompelisin tälle kelille housuja. oikeastaan ei puutu kuin vuorokaudesta tunteja. :)

  VastaaPoista
 4. Hmm, no meillä ei varsinaisesti käytetä välikausihaalareita, mutta kevyempiä ulkoiluhousuja löytyy pikkupakkaseen.;)
  Lähetäppä osoitteesi s-postiini maritanposti@suomi24.fi niin saat pikkupaketin tässä jonain päivänä...

  VastaaPoista
 5. Unohtuikin tuossa aiemmassa kommentissa mainita, että ostan lasten ulkoilutamineet secondhand periaatteella. Kirppareilla on tullut tehtyä huikeita löytöjä ja huutiksestakin joskus onnistanut löytymään huokeaan hintaan. Uutena ostettuja meiltä ei siis juurikaan löydy. Itkuhan siinä tulis jos uuden kalliin puvun tms. nuo apinalandian kasvatit ensimmäisellä käyttökerralla tuohoais... :D
  Ulkovaatteita en ole juurikaan ommellut, jospa vielä sellainenkin inspiraatio iskee. :) (no pipoja on tietysti tullut tehtyä, muttei mitään isompaa...)

  VastaaPoista