perjantai 24. kesäkuuta 2011

Juhannus!

Se olisi sitten juhannusaatto.Saimme talon suhtkoht siivottua(nurkkiin ei kannata kurkkia), pinkattua ISON pyykkikasan ja jopa hyytelökakku odottaa jääkaapissa .Juuri nyt täällä tuoksuu grillimakkara pekonikääreessä..salaattilisukkeineen .Jälkiruoaksi raparperipiirakkaa.:)

 Meidän juhannuksenviettomme on tänä vuonna melko pienimuotoista, talon isäntä on huolehtimassa kansalaisten turvallisuudesta niin ei sitten tule isompia suunnitelmia tehtyä. Mutta heti juhannuksen jälkeen alkaa miehen  kesäloma niin eiköhän tästä selvitä. :)

Ompelukone on lauleskellut ainakin alkusoiton verran kesäisiä hepeneitä. :) Vanha kansa sanoo että laiska töitään luettelee -mutta otan sen riskin: viidet caprihousut, kaksi liehuvahelmaista tunikaa ja yksi hattu. Olipa niin mukava surautella saumurilla tuommoisia helppoja ja nopeita perusvaatteita!  Näitä pitää surautella lisää heti ensi tilassa!

Illalla otetuista kuvista tuli huonoja, valkoista väriä on niin vaikea kuvata huonossa valossa ja pikkuräpsykameralla.Tunikoista ei ole nyt huonojen kuvien vuoksi  dokumentteja näytettäväksi.:) Seuraavaksi siis luvassa kuvapostaus ihan ähkyyn saakka...olkaapa hyvä. :)


punaraidalliset legginsit ovat vanhan trikootopin uusi elämä, samoin mustaruskearaidalliset caprihousut olivat ennen T-paita. Valkoisten caprien  kangas on perintönä saatua trikoon ja jonkun muun , ehkä pikeen? sekoitusta. noita valkoisia hurauttelin useampia kappaleita. :)


Tässä vähän näkyy tunikan helmaakin, ja caprihousut ihan puettuina.  Olen nyt jotenkin tykästynyt noihin resoreihin lahkeissa, ne ovat kätevät ommella, joskus ohuesta trikoosta ei tahdo saada siistejä käänteitä lahkeensuihin. Ja jotenkin tuommoiset resorilahkeiset ovat niin rennot ja mutkattomat. :)


Tässä sitten hattu oikein mallin päässä kuvattuna. :)  Kaava on muokkaus ottobren trikoolakista-lisättynä lipalla, nappisysteemillä ja kuminauhalla.
aikaisemman postauksen kommenteissa  kaipailtiin leikkimökkikioskista kuvia.  Maalausurakka on vielä vähän kesken mutta muutaman yleiskuvan aion keskeneräisestä silti esitellä. :)


 Ketunpesässä asustava pikkutuholainen on innostunut kaikenlaisista kengistä. Koolla ja värillä ei väliä-pääasia että on kengät!



Ketunpesän väki  toivottaa kaikille iloista ja rauhallista Juhannusta!


-hanna-

12 kommenttia:

  1. Hyvää juhannusta teille!
    Kävimme pienellä juhannusajelulla vatsat täynnä herkkuja. Rauhalliselta vaikutti kaupunkielämä. Aurinkokin meinaa näyttäytyä pilvisen päivän jälkeen.
    Ihania ja niin tarpeellisia vaatteita olit ommellut. Pikkuneidin päässä lakki oli todella suloinen.

    VastaaPoista
  2. ihanat popot neitillä jalassa tossa vika kuvassa:)
    aurinkoista ja rentouttavaa juhannusta sinne,meikä lähtee nyt nauttimaan saunan lämmöstä:)

    VastaaPoista
  3. katja: kiitos! meilläkin juhannusajelu on vielä edessä kun kurvaillaan nuoriso kotiin. :)täällä ei arska edes näyttäytynyt koko päivänä...harmmaata, tuulista ja pilvistä.

    ja tuo housuosasto varsinkin tuli niin tarpeeseen! ja lisääkin tarvittaisiin-jospa vielä ehtisi jonakin päivänä. :)

    suvi: tämä neiti on varsinainen popo-neiti!:) ja somasti sojottavat jalassa toinen itään, toinen länteen. :) hauska ikä, ja hauska neiti. :)

    VastaaPoista
  4. Ihania kuvia! Ite just tyukkään surauttaa koneella helppoja pika vaatteita myös :)! Hyvää juhannus viikonloppua kaikille!

    VastaaPoista
  5. Minnariitta: kiitos :)
    toisinaan on mukava ommella surautuksia ja välillä sitten pitää vähän värkätä. :) Nyt syyhyttäisi nuo surautukset-tulee nopsasti paljon valmista. jospa syksymmällä sitten taas värkkäyksiä. :)

    VastaaPoista
  6. otetaanpa uusiksi... minä ja tietokone jumiutuivat ;-) en kirjoita nyt samaa,tosin äskeinen aamukahvi virkisti mielen ja kielenki. Sormet yhtä porkkanana kuin ennenkin, ei siis notkeat eli kahvi ei vaikuttanut niihin. Mutta Hanna mukavia ompeluksia olet hurautellut. Tuo kukkalakki on söpö. Ja se kumpparikuva:-D Luulen, että vähän tunnen pikkuneitin luonnetta kuvien ja kertomustesi perusteella: IHANA t. Pirta

    VastaaPoista
  7. Äskeiseen lissäys. Ilahduin/virkistyin postauksestasi jo ennen aamukahvia!:)t.pirta

    VastaaPoista
  8. Ihastuttava saapaskuva 3>! Täälläkin ois leikattuna muutama surautushomma ja lisäksi verhot asuvaunuun :). Saas nähä sitten mitä sitä ensviikolla muutamassa päivässä ehtii...

    VastaaPoista
  9. Ihania kuvia ja ihana pieni neiti siellä touhottaa.... Vielä kerkeää toivottaa Hyvää Juhannusta,kun on viimenen päivä. :) Kyllä minäkin voisin tommosia surautuksia tehä,kun ois aikaa ja kone millä surautella

    T.Sanna S. Tyrnävältä

    VastaaPoista
  10. Pirta:on se IHANA. :) ihanakamala. :) kaamea touhottaja joka tänä aamuna toi pöydälle unohtuneen toscapiirakan palan tyynylleni ja sanoi: "liilakka." :) murua oli koko matkalla keittiöstä makuuhuoneeseen-ja koko sänky oli ihan murusissa...mutta kuka muu teistä on saanut tänä aamuna liilakat sänkyyn? :D
    ja mukava jos jo ennen aamukahvia :) virkistyit! :) minäkin aina virkistyn sinun kirjoituksistasi. :)kiitos Pirta!

    Tinttara: surautuksia pitäisi tositohinalla kyllä surautella! suunnitelmia olisi hirveästi....saa nähdä miten päivät riittää! Tämä saapassankari nukkuisikin kengät jalassa...ja aina ovat kaikkien kengät levällään ympäri taloa...mutta ei se haittaa kun ne ovat tuon touhutiitiäisen aikaansaannoksia. :) pienimmäisellä on aina etuoikeuksia. :)

    Sanna S. : nyt vain hommaamaan surautuskone niin sitten sitä aikaakin saattaa löytyä! :) sinullakin taitaa olla niitä surautusgeenejä roima annos :D

    VastaaPoista
  11. Oikeestaan,jos totta puhutaan,kun niitä geenejä on jaettu niin mulle ei hirveesti oo niitä surautusgeenejä jäänyt.... :) On menneet muille sisaruksille ne geenit.... :) Mutta kyllä sitä nyt jonninlaisia surautuksia ossaa tehä.

    Sanna S. Tyrnävältä

    VastaaPoista
  12. Sanna S: luulet vain ettei löydy surautusgeenejä. :) just niistä jonninlaisista on hyvä aloittaa! :)

    VastaaPoista