keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

kesäistä elämää


Kesällä mitataan aikaa kissankellon mukaan. Illan venyvät yön puolelle ja kun aamulla ei ole kiire mihinkään niin eihän se haittaa.tehdään mitä mieleen juolahtaa ja ei tehdä mitään jos ei juolahda.:)
Kesän ensimmäinen lomareissu on takana ja niissä tunnelmissa mieli askaroi varmaan vielä pitkään. :)




 Lomareissun  jälkeisinä päivinä on
- nautittu harvinaisista vieraista pitkän ajan takaa
- ihmetelty ystävyyttä joka jatkuu samanlaisena kuin olisi eilen tavattu vaikka välissä on vuosia
- viivytty reissutunnelmissa ajatuksin ja keskusteluin
- pesty pyykkiä
- purettu kasseja ja reppuja
- ihmetelty peilin ohi kulkiessa naaman uutta väriä!
- rentouduttu  ulkosaunan leppeissä löylyissä
- kuvattu paljon tyttären uudella kameralla
- suunniteltu ja valmisteltu miesväen kalastusreissua Norjaan
- silmäilty uutta ottobre-lehteä sillä silmällä
- saateltu kesähelsinkiläinen etelään päin menevään junaan

ja kaikkea muuta mahdollista. :)

Yksi tarina on kuitenkin vielä pakko kertoa.

Serkkulan Alma (newfoundlandinkoira) oli meillä kesälomalla hoidossa ;) ja järjesti meille pientä puuhaa siinä lomaillessaan.
Aikansa aitauksessa istuksittuaan tämä karvainen kaveri oli päättänyt lähteä katselemaan nykyistä asuinympäristöään vähän laajemmin-ovessa oli kyllä lukitus, sokka joka on kestänyt tähänastiset koirakaverit ihan kevyesti mutta Alma kuuluukin raskaaseen sarjaan. :) Ihan alkajaisiksi vaipparoskis( ei tietenkään tyhjä) oli hyvä levittää noin neljän neliön alalle ja siisti koira kun on ja hyvin kasvatettu-noin sotkuisen puuhastelun jälkeen oli hyvä pyyhkiä tassut ja suupielet kuivumassa olleisiin lakanoihin. Niillä eväillä jaksoikin lähteä vielä vähän kauemmas matkailemaan. Naapurin hevosaitauksessa oli tiettävästi käyty, tarina ei kerro mitä pollet olivat tuumanneet mutta ilman suurempaa salapoliisinkoulutustakin oli helppo todeta tapahtunut, tarvitsi vain käyttää nenää. :) Tullessa Alma oli kylpenyt jokipahasessa mutta vettä oli riittänyt vain puolisääreen, ei olisi haitannut vaikka sitä olisi ollut enemmänkin... :D

Hildakin ihmetteli karvaisen kaverin jäyhää olemusta (Alma oli varmaan oli reissusta uupunut) ja näytti siltä että kysymys kuului: "Häh! mitä ihmettä sää oikeen oot täällä hommaillu?"


Kerrottakoon vielä että loppuloman ajaksi häkin oveen vaihdettiin astetta järeämpi sokka estämään uudet omatoimiset matkailut. :)

Semmoisia meillä! Entäpä teillä?

-hanna-

15 kommenttia:

  1. Ihania kesäkuvia! Ja suloinen tuo toimelias nöffi :D

    VastaaPoista
  2. Täällä ensimmäinen työ uudesta ottobresta jo työnalla. Toiseenki kaavat piirrettynä. Pitkästä aikaa oli malleja jotka piti päästä heti toteuttaan.
    Kyllä oli mukava lomalta paluu, ku uus lehti ootteli kotona. :)

    VastaaPoista
  3. mukava viikonloppu takana ja olipa mukava nähä ketunpesä frouva ihka elävänä,vuosien jälkeen.:)meillä on....
    pesty pyykkiä...haukoteltu,yritetty päästä loma-tunnelmista hereille,nukuttu,valvottu ja kuumeisesti mietitty seuraavaa reissua.edes vaunua ei tyhjätty,viikon päästä uudestaan menoks:)
    ihmetelty,minne meidän pikkuvauva jäi?:O

    VastaaPoista
  4. Kiva blogi löytyi tuon Suvin kautta. Täytyy joskus tulla uudemman kerran :). Mukavaa kesän jatkoa!

    VastaaPoista
  5. kehrä: kiitos :) ja nöffit on kyllä niin lutuisia koiria! nallekarhuja.

    kata: oli kyllä mukava postireissu kun uusi lehti oli kopsahtanut laatikkoon!ja tykkäsin kyllä, inspiroivia malleja oli useampia. mikäs siellä on jo työn alla? :)

    suvi: samoin :) ihan livenä on nyt tavattu. :)
    haukoteltu on täälläkin!! mutta kasvoiko teidän vauva reissun aikana isoksi vai miten? :)

    multasormi: kiva kun löysit ja tervetuloa uudestaankin. :)samoin sinne hyvää kesää!

    VastaaPoista
  6. Tämän viestin haluan perille, tietojenkäsittelytaitoni on nolla;)Vähän raskaissa tunnelmissa, kun karkuteillä yksi...ajatukset paljon hänen läheisissään... pullaa leivottu, Ottobre-lehti tutkittu. Herkkukuvia oot ottanut:) Käytiin muutaman tunnin verran reissussa lakeuksilla, hyvä reissu oli, ihana! pirta

    VastaaPoista
  7. Pyykkiä olis täälläki pestävänä vielä iso vuori, tämä päivä on kyllä menny ihan laiskottelun puolelle..markkinoilla ja ostoksilla käyty yms. Kiitos vaan kehuista, on tuota pihaa tullu laitettua, se on mun intohimo, leikkikenttä siinä missä lastenki. ;) Saa kerranki toteuttaa itteään just niinku haluaa, eikä kellään ole nokan koputtamista mun istutuksiin. :D Kädet on mustana koko ajan, normaalisti, tähän asti kipsi haitannu hommia... mut nyt tuli kyllä kipsin kans mitta täyteen ja otin sen ite pois. :( Eiköhän tuota jo pärjää ilmanki, 3,5 vk jo sitä kestetty. kastuki koko hökötys niin mitä virkaa tuommosella lötkyrällä enää on.
    Jotta huomenna taas rikkaruohojen kimppuun! :)

    VastaaPoista
  8. Voihan alma... ihana kuva tuo alimmainen! :)

    VastaaPoista
  9. pirta: ai että...varmasti monenmoiset ajatukset...

    puutarhuri: kiva kun vierailit! :) pihahaaveet elää täälläkin jossain sielun sopukassa..jospa tälle kesälle saisin jotain aikaan.muutamakin vuosi mennyt ilman kunnollisia pihahommia.
    syksymmällä olisi tarkoitus kaivaa ylös iso kukkapenkki ja laittaa se ihan uuteen uskoon. :)pitääpä hakea blogistasi inspiraatiota. :)

    paranemisia kipsikädelle!

    mummo: Alma ja Hilma :D tuosta kaksikosta saatiin muuten aika mainio kuvasarja-monenmoista ilmettä ja kokeilua,kurkistelua noihin nappisilmiin ja saipa Alma oikein kunnon selkähierontaakin :D

    VastaaPoista
  10. Hanna:oikeesti,reissun aikana neiti oppi uusia asioita ja luopui vanhoista:)vauva-aikahan päättyy n.4kk.n iässä,ainaki meillä.joten se on siis sniiff-haikeaa aikaa nytten;)

    VastaaPoista
  11. Hieno kuva kissankelloista, melkein kuulen niiden heleän soinnin.

    Erään laulutekstin mukaan "on jäätelö hyvää kun yksin syö" mutta näyttää maistuvan myös tyttöporukassa! :)

    Valloittavia ovat kaikki tylleröt mutta erityisesti minua koskettaa tälläkertaa tuo Keltaisen Tytön lavasäteily. Essi?

    VastaaPoista
  12. Ihania jäätelökuvia ja tuo Alma-ihanuus! Tykkään koirista mutta en jaksasi sitä karvoittelua ja kasvatusta ;). Teidän pihasauna käy kateeksi! Meillä isäntä suunnittelee kotasaunan tekoa pihaan,mutta rahoittaja uupuu vielä,ehkä joskus... Mehän törmättiinki kahteen otteeseen,mukava :).
    Täällä päivät kuluneet ihan pyykätessä ja siivoillessa. Tänä päivänä huilitaan ja syödään jäätelöä. Meillä on Pirtan kanssa sellainen sopimus että vasta elokuussa pestään ikkunat ja siivotaan paremmin :D huojentavaa ;)

    VastaaPoista
  13. suvi: ei kait se niin aikaisin pääty....:) kun meillä tuo vuoden vanhempi tyllerö on muka niiiiin vauva vielä! :) ainakin joskus :) mutta toki tiedän mitä tarkoitat-se ihan pieni vauva katoaa johonkin noihin aikoihin ja tilalle tulee vähän isompi vauva. :)

    kummitäti: minäkin sanoin juuri noin kun tuota kuvaa katselin-että jos makaisin tuossa pientareella hetken niin varmasti kuulisin kuinka ne soivat! :) Iidan uudella kameralla saa otettua niin kauniita kuvia-kamera vain matkusti tytön mukana eilen sinne teille päin. :)

    Voisin kuvitella että tuon yksinsyönti- laulun sanat on kirjoitettu makuulteenjäätelön ;) syöntiin-tämmöinen seisaalteenjäätelönsyönti sopii paremmin porukkahommaksi. :D

    Essihän siinä keltaisessa huivissa ja voikukkamekossa. :) mekon kangas on muuten Tuula-tädin kätköistä!Essillä on kyllä tuota mainitsemaasi lavasäteilyä. :)

    tinttara: Alma on kyllä huipputyyppi! Koirassa saakin olla persoonaa...:) Meillä omat koirat ovat kuitenkin roimasti pienempää kaliiberia ja asustavat ulkosalla, en minäkään oikein jaksaisi sitä karvoihin katsomista. :) kasvattamisesta (huom.koiran )tykkäsin aikoinaan kun meillä oli semoinen oppivainen sekarotuinen koiruli.Sen kanssa oli mukava touhuta, opettaa "temppuja" ja muuta mukavaa. ehkäpä hankitaan minulle "oma" koira joskus kun aika antaa myöten. nykyiset saavat kasvaa isännän kasvattamina. ;)

    aika hyvä sopimus teillä :) syksymmällä voisikin olla semmoista virtaa. :)

    VastaaPoista
  14. Pakko oli tulla tännekin kommentoimaan, kun on taas niinihania kuvia ja tarinaa! Neidin ilme ON kyllä hyvä!!! Ja nöffillä lienee samat voimat kuin pyreneitten mastiffilla(mme), jolle aikanamme haimme lukkoa talutushihnaan. Kaikki kun kläpsyivät katki kuin tinapaperit ja lopulta haimme rautakaupasta sonneille tarkoitetun vimpaimen. Ei sekään meillä ehjänä säilynyt, sai meidän Amos sen lenkin venymään suoraksi :)) Mutta se oli silloin kun Amos oli nuori (muttei pieni), nyt hän on arvokas vanhaherra eikä enää rynni tienposkissakaan minkään perhosen perään.

    Kupla

    VastaaPoista
  15. kupla: kiva kun tulit kommentoimaan! :) hih, aika hauska mielikuva tuli tuosta iiiisosta vankasta koirasta rynnimässä perhosen perään. :)

    VastaaPoista