tiistai 23. elokuuta 2011

pommi päivässä!

ja nyt ei muuten puhuta kaloripommeista. :)

Ystäväpiirissä on silloin tällöin menossa pommi päivässä-kampanja.  Jotenkin täällä ketunpesässä alkaa näyttää siltä että tarvittaisiin vähintään kaksi pommia päivässä-meininki mutta aloitetaan nyt kevyesti yhdellä...eli joka ikinen päivä pitää yksi pommipaikka täällä kotona saada selvitettyä! Pommi voi olla iso tai pieni, laaja-alainen tai hyvinkin paikallinen. Aion nyt tehdä listan tämän viikon pommeista....elän siinä toivossa että listan julkaiseminen saisi aikaan edes pienenpieniä paineita niiden purkamisen suhteen...

1. Ensimmäinen pommi taitaa olla sitä räjähtävää laatua----nimittäin vaatehuone!!! Karseaa, ei sovi lasten silmille (eikä miesten) ja aiheuttaa varmasti monenmoisia katkuja tähän lähiympäristöön.Sinne ei mahdu enää sisälle-hyllyt ovat osin notkahtaneet ja tavaraa(turhaa!!) on ehdottomasti yli oman ja naapureidenkin tarpeen. Kaikkea sitä ihminen säästää?(tämä pommi on lajinsa suurimpia, vaatii varusteita kuten jätesäkkejä ja pahvilaatikoita, kenties tulitikkujakin.)

2. toinen tämän viikon pommi voisi olla jauho- yms kaappi.Keskiraskaan sarjan pommi, ei vaadi niin paljon purkuvarusteita kuin nro1.

3. kolmas pomminpurku tälle viikolle on keittiön kulmakaappi joka kätkee sisäänsä useiden vuosien arkistot ö-mappiin kuuluvaa paperia ja muuta sälää. Kevytsarjan pommi mutta pienien osasten takia äärimmäisen kuluttava ja haasteellinen.Yäk.

Loppuviikosta olevan reissuntapaisen vuoksi enempää pommeja ei tälle viikolle mahdu. :) Onneksi. :)
Jos innostutte mukaan kampanjaan niin kertokaapa omat pomminpurkulistanne!

Vaikka ketunpesässä liikehtii jonkunkokoisen komppanian verran väkeä varsinkin ruoka-aikaan, ei pomminpurkutalkoisiin ole suuremmin tungosta. Taidan alkaa vaatimaan vaarallisen työn lisää? Ja toisaalta toivoisin että  pommienasettajat ja -rakentajat voisivat ruveta vaikka lakkoon......!


 Apulaisiakin onneksi löytyy! Hän on erikoistunut kaikenlaiseen  purkamiseen... :) Varsinkin kaikkien kassien. :)

-hanna-

17 kommenttia:

 1. Jos mää vielä joskus tuota tarvitsen assuu täälläkin. Raskinko heittää menemään, mitä tunnetta siihen liittyy jne. Tuttua. Tällä viikolla olen kuitenkin ihan hyvillä mielin saanut roskista täyttää vanhentuneilla mausteilla, hiutaleilla,jotka on jääneet kaapin pohjalle lojumaan. Vaihdamma kaapin paikkoja:D Hiljaa hyvää tulee asuu kumppanina, paras kuitenkin:) Onnneksi:) t. Pirta

  VastaaPoista
 2. Ihana kassinpurkaja... :D Meilläki ois pommeja, vaan ku ei kiinnosta alkaa räjäytteleen niitä.. pitää pommittaa sit talvella ku ei enää voi tehä pihassa mitään..säästän siis sinne! ;) Onpa muuten toella hyvä haaste jakaa eteenpäin, alkaa kohta jokaisen talon pommit räjähteleen jos niitä näin porukalla innostus käymään läpi :D

  VastaaPoista
 3. Pirta: asuuko sielläkin? täällä kans se tyyppi joka kaikista kamppeista miettii että tästä vois tehdä sitä tai tätä...tai että oisko tää vähänkö ihana kahenkymmenen vuoden päästä antaa lapsukaiselle jne.

  mun tarttis tehdä tuo sama roskiksen täyttöjuttu...vähän joka kaapista. :O

  mun kumppanina asuu se " pois vaan kaikki roina ja tulta perään"-tyyppi, ja paras sekin ;) Jos kaks hamsteria asuis saman katon alla niin hui sentään... hyvin se on tämäkin asia järjestynyt. :)

  puutarhuri: kassinpurkaja on kyllä ihana! mutta niin rasittava....hoooh.
  pommien räjäyttely kuulostaa kyllä järeältä toimenpiteeltä :D se on ehkä syytäkin jättää talvikeleille! :D minä ajattelin ihan vaatimattomasti vain purkaa ne pommit! :D
  Toisaalta, räjäyttämällä voisi päästä helpommalla?:)

  VastaaPoista
 4. Vau mikä idea. Pekingin pahimmat pommit taitaa löytyä kaapeista, niin vaate kuin astiakin.:) Taidan alkaa purkuporukkaan. Pommi päivässä voi kyllä olla turhan kova juttu, mutta jos edes pommi per viikko?.. :D

  VastaaPoista
 5. haa!!saimme kansainvälisen vahvistuksen purkupoppooseen! :D mulla kans voisi olla parempi tuo pommi/viikko-mutta aion vielä yrittää...tämän päivän pomminpurku meni ihan vetelehtimiseksi. :( huomenna oltava tiitteränä. voitaiskin juhlistaa purettuja pommeja päiväkahveilla joskus? joko siellä pekingissä tai sitten kotoisasti täällä ketunpesässä? :)

  VastaaPoista
 6. Hui ku kuulostaa tehoviikolta jos saat kaikki nuo purettua! Mutta tavoitteitahan pitää olla :) Minä purin eilen pyykki- ja pyykkihuonepommin, tänään lastenhuoneen lelukaapin niin että nyt sen saa järjestyksessä lukkoon. Aika paljon meni hävitykseen :) Otanpa haasteen vastaan ja jos seuraavaksi minäkin kävisin vaatehuoneen kimppuun... Niin, vähän tänään jo sitä edistin kun tyhjensin yhden yläkaapin tavaroiden siirtämistä varten.

  Intoa sulle pommien purkuun :) Me tietenki odotetaan raporttia niistäki...

  VastaaPoista
 7. Täällä on suunnitelmissa jaettu pomminpurkuoperaatio. Talossamme on nimittäin ikkunoita joita ei muistin mukaan ole koskaan pesty...ja se tarkoittaa kohta viittä vuotta. :/ Tänään suunnittelin että jos ottaisi yhden ikkunan päivässä työn alle niin homma etenisi edes hitaasti....saa nähdä miten käy.

  VastaaPoista
 8. anonyymi: sulla ollut melkoiset pommit! nuohan luuluvat ainakin meillä siihen suurimpaan kokoluokkaan...hieno saavutus! ja kyllä, ehdottomasti olen kade noista lelukaapin lukoista!!! paitsi että tarvitsisin monen muunkin kaapin (esim. jääkaapin :D)oveen lukot...pitääpä pistää mietintään! kiitos innostamisesta. ja raporttiahan kyllä pukkaa.... :D

  Suvi: ikkunanpesu on minulle henkilökohtaisesti aika tympeä pommi purettavaksi...yksinkertaisesti olen HUONO pesemään ikkunoita. ja pommihan sai olla iso tai pieni-pääasia että tulee purettua! ja vanha suomalainen ? sanalaskuhan sanoo hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. :)

  VastaaPoista
 9. Täälä on räjähtämispisteessä olevia pommeja sekä siellä, että täällä.. muttaku en tiiä mistä alottas.. jos tuon purkais, niin sitä ennen pitäis tehä tuo ja tuo.. ja ne onki sitte jo isompia pommeja.. saa nähä millon täälä räjähtää!!

  VastaaPoista
 10. Kiitos innostuksesta. Sain äsken siivottua keittiön korkean kaapin. (tuli pussillinen roskaa, vanhentunutta tavaraa) Joku päivä pitäs kyl jaksaa iskeä sit kylmiönkimppuun. Ne on sellasia kohtuu pieniä paikkoja jotka jaksaa saattaa loppuun asti :) Ompeluhuone vaatisi myöskin jonkulaista raivaustraktoria, mutta se on ajatuksen liian suuri että sen sais kuntoon niin ei jaksa edes yritää :/ Vielä sinne sekaan mahtuu ompeleen :)

  VastaaPoista
 11. mummo: tuo se onkin just paha...kun joka paikka huutaa purkajaa ja raivaajaa, ja yksi raivaus poikii jotain seuraavaa. huhhuh!

  kata: jotenkin minusta tuntuu että kaikki innostus tähän pommipuuhaan katosi täältä teille lukijoille!kaappipommit on yäk. hatunnosto sinne! eikä suuremmin aiheuttanut täälläpäässä paineita edes tämä listan julkaisu....hmmmm. mutta kyllä minä aion edes jonkun pienen pommin tällä viikolla saada purettua... ompeluhuone on monen päivän pommi! sinne ei enää tahdo mahtua edes ompelemaan .että niinkuin inspiraation iskiessä on joko siivottava tai siirryttävä olohuoneen pöydälle. :)

  VastaaPoista
 12. Voe kaahistus!Näkisitpä tuon pommin mitä 4 tyttöstä sae aekaan vaihtaessaan jälleen kerran huonehia päikseen.Huoh..miks se pitää tehä niin monta kertaa vuodessa!:)
  Mullaki noita pommi-kohtia riittää joka nurkassa,tarkkaan ku on huushollin vähäiset neliöt käytettävä.Ulukovarasto oottas pommin purkajaa...sinne on niin kätevää työntää kaikki "jos joskus sattuu tarviimaan"-tavarat:)
  Noh,hamstraajia jossain määrin ollaan molemmat,mutta ku sille päälle satutaan,lähtee roinaa kylmän,laskelmoivan viileesti kuorma-kaupalla pois!Ku ee ossoo ommella eekä tuunata ni ee oo vaehtoehtoja!;)

  VastaaPoista
 13. Joo assuu assuu täälläkin. Kodissamme on pommipaikkoja paljon ja pysyy. Ei oo kaikki innostus ainakaan mulle tullut. Junnaa paikallaan. Yks pommi taas keittiössä, mehunkaataja työssään... luutuja tänne pikaisesti. Ihan kaikkia pommipaikkoja en tänne paljasta, mutta luettelen niistä muutaman. Tässä ne tulee: kuivauskaappi, auto, pyykkivuori, ompelunurkkaus,maksettujen laskujen lokerikko, teetetyt valokuvat, keskeneräinen varasto, käsilaukku neuvolakortteineen, lasten lelut pihalla hujan hajan(asumme maalla). Lista on pitkä. Silti elän , nautin, huollan ja kasvatankin ja siivoan ja siivoan. Ennenkaikkea rakastan!T. pirta

  VastaaPoista
 14. Ei oo kauan kun aattelin kans alottaa pommien purun, mutta... Meillä on koko talo yks pommi, pakko raivata näkyvät tulilangat ensin, että vois sitte hissukseen niitä pienempiä pesäkkeitä. Tyttöjen huoneen raivasin eilen ja syysin hyvin peränurkkaan järkättyä tavaraa romukaappia kohti, niin Saara tuli ovelle kädet lanteilla, että mitä sää äiti oikeen teet, vastasin että siivoan. Neiti meinas, että ja paat varmasti kaikki nuo ITE takasi paikoilleen mitä oot tuohon syytäny. Jos huomenna sais loppu pään ees jonkulaiseen "sisäasumiskausi kuntoon".
  -anita

  VastaaPoista
 15. voi ihanaa kun teillä muillakin on pommipaikkoja talossa! Pirtan lista lämmitti oikein erityisesti-ihan kuin meillä. :) ja ennenkaikkea tuo tärkein-rakastaa pitää listasta huolimatta! :)
  Suvin pommi on meillä edessä ensi viikolla...jos ja kun huoneenvaihtoviikot meilläkin taas käynnistyvät.
  Anitan tulilangat kuulostavat hyvältä----miten musta tuntuu että meillä ei oo ees sitä tulilanka? ei mitään päätä mistä saisi tän solmun auki! joka paikka puskee kaikkea ryönää...

  raporttia piti antaa....noita mun listalla mainittuja pomminpurkuja ei vain saanut aloitettua. jotenkin lipsuivat ihan käsistä ne hetket kun olisi ollut siihen tilaisuus....joitain muita pommeja sain purettua, takaportaat,(kaameat, kun eivät näy mihinkään niin siellä asuu , suorastaan pesii se kuuluisa siha-paavo)pihan haravointi ruohonleikkuun(liian pitkäksi venähtänyt nurtsi) jäljiltä(tuloksena muuten komeat rakot kämmenissä!!)ja pyykkipommi. paikallisia ja jokapäiväisiä purkamisia tuli lisäksi tehtyä mutta niitä ei kait lasketa. ja ai niin, vaatehuoneen pommista sen verran että se on puolivälissä, kaikki kamat ovat makuuhuoneen puolella. :O

  VastaaPoista
 16. Vai pommeja pitäs räjäytellä :). Kyllä niitä pommeja meiltäkin löytys... Hmm. Täytyypä miettiä, viitsisk alkaa pommittelee, toisaalta kesää on niin vähän jäljellä. Jos talvella ottas pommit käteen. (Hyvä aina siirtää ja siirtää!)
  Mukavaa loppukesän viikonloppua!

  VastaaPoista
 17. multasormi: onneksi niitä tämänkaltaisia pommeja on meillä kaikilla! :) ei tunnu niin saamattomalta ja surkealta tämä oma taloudenpito :D

  sisätilan pommeja kannattaa kyllä purkaakin vasta huonoilla keleillä! :)

  kiitos, samoin sinne mukavia loppukesän ja alkavan syksyn päiviä!

  VastaaPoista