perjantai 16. joulukuuta 2011

jouluhössötystä

Kaikenlaista jouluista mukavaa hössötystä on ilmaantunut ketunpesän arkipäiviin. Pukinkonttia on täytelty pikkuhiljaa ja joitain siivouksentapaisia suunnitelmiakin on tehty. Ompeluksia on saatu valmiiksi murto-osa suunnitelluista, mutta onhan tässä vielä päiviä...

Aina se jonkunlainen kiire tulee.Päivät ja illat karkaavat ihan johonkin muuhun tekemiseen ja olemiseen.
Ketunpesässä kun tätä arkista puuhastelua on riittämiin ihan ilman joulunlähestymisen tuomia lisäpuuhastelujakin. Tosin ne lisäpuuhastelut olisivat hirveän mukavia, harmillista vain että vuorokauteen ei tule yhtään lisää tunteja vaikka tekemisen tarve lisääntyy.

Hössötys on kuitenkin minusta sanana ihan plusmerkkinen. Hössöttäessä ollaan hyväntuulisia, höpötetään, nauretaan hössötykselle ja ei oteta niitä kiireitä niin kauhean vakavasti. Joulustressillä on jo ihan eri kaiku. Se kuulostaa kireältä, ahdistuneelta ja huumorintajuttomalta. Näiden kahden välimaastoon sijoittuu stressiä rennompi mutta hössötystä tehokkaampi olotila jota meillä kutsutaan ressiksi. Ressi on toisinaan ihan hedelmällinen olotila. Pieni kiireenpoikanen ja aikataulutus, työlistat ja suunnitelmallisuus eivät liene pahasta. Kunhan muistetaan hössöttää välillä. :)

Eilen illalla meille tuli yllättäen yövieras. Loppujen lopuksi majoitin vieraan olkkarin sohvalle..


Vieras on sukua paikalliselle (?) kuuluisuudelle , Siha-Paavolle, ja ei mitenkään toivottu...mutta silti se meillä majailee säännöllisin väliajoin. Eikä sille ole oikein virallista petipaikkaa niin raukka joutuu milloin missäkin yöpymään.

Itseasiassa puhtaanpyykin läjä näyttää näin paljon mukavammalta. :D Muutamat hyvät naurut saatiin illalla kun yksi jos toinenkin kävi hiljaa kyselemässä että kuka nukkuu sohvalla...ja pienemmät aamulla ihmettelivät yövierasta. Selvisihän se. :)

---
Nyt alan hössöttämään tätä joulua. Ihan ensiksi pesen tihulaisen suklaasormet ja niiden jäljet jääkaapin ovesta...josta  tihulainen on löytänyt eilisen suklaakinuskikastikkeen jämät ja käynyt aina ohimennen kuopaisemassa..  Jonkunlainen piparitaikina olisi suunnitelmissa ja sitten kaupunkireissu. Ompelukonettakin pitäisi laulattaa pukinkontin täydennykseksi.

Mitäs te tänään hössötätte? :)

-hanna-

17 kommenttia:

 1. Olipa ihana postaus! Hösssötän monesti, mutta nyt ressaan ja välillä (st) ... :D Oikeesti harso on jo päässä ja voi sulamassa ja ja Onni ulukona nukkumassa ja pyykkikonetta laulatettu ja illalla siskoseni tulossa kylään ja työkaverille soitin ja miestäkin ootan töistä tulemaks... odotusta joulun! Mikähän sana nyt tähän olotilaani siis kävis omasta mielestäni parhaiten :D pirtamaista ryyditettynä komentoäänellä

  VastaaPoista
 2. Pirta: harso? päässä? onko mulla jäänyt jotain oleellista jouluvalmisteluista huomioimatta?

  ja meillä kotiääni=komentoääni :D aika monesti!

  VastaaPoista
 3. Sait minut nauramaan Hanna :) helepottaa! Piän vauvan harsoja huivina, siis suojaan hivukset leivotessa ja en oo vieläkään aloittanut :D Kaivosta loppui vesi... eiku soittamaan isännälle.... arveli syyn. Oma kaivo ku on. Vieläkin hihityttää. Vettä ootellessa....

  VastaaPoista
 4. Ohh miten kaunis tilkkupeitto ja hyvät naurut/hyvän mielen saa Sinun kirjoutuksista!!! En hössöttä, mietin miten sais sen yksinhuoltajan viikon selvitty kunnialla ja mieliterveenä loppuun asti;)

  VastaaPoista
 5. hössötystä..mitä se on?Tänään sain lentää kauas elämään menneeseen,olihan koululla upea Juhani Ahon-juhla joulujuhlan tilalla.Ja...hammaslääkäri lykkäsi joululahjan kouraan->iso lasku:( eikä ees toivottanu hyvää joulua:(
  mutta..jos huomenna sais aikaseks muutamat pullat ja sämpylät tehtyä:)

  VastaaPoista
 6. Pirta: ahaa! nyt ymmärrän harsopäässä-olemisen. :D ajattelin jo vaikka mitä-että joulukuvaelmaharjoitukset tjms. enkelinä. :)

  toivottavasti vesiongelma on ratkennut!

  kewa: tilkkupeitto on äitini 80-vuotissyntymäpäivälahja...siinä on tilkku jokaiselta lapselta, kumppanilta ja lapsenlapselta. voisin joskus laittaa siitä oikein kunnon kuvia.:)

  hui mikä viikko sinulla!kymmenen pistettä sinulle!

  suvi: hössötys on mun perimmäinen ominaislaatu. :) suunnittelee ja säätää, saa välillä aikaankin mutta enimmäkseen aika kuluu kaikkeen joutavaan ja eiehkäniintärkeään...tai oleelliseen. :)
  kuulostipa hienolta tuo juhaniaho-juhla. lasku ei kuulostanut niin kivalta.

  mun pitäisi kans pitää pari tehokasta leipomispäivää...leipää ja jotain herkkuja jouluksi.onhan tässä vielä monta päivää... :)

  VastaaPoista
 7. Täältä on nyt "siha-paavo" häädetty ulos. Alkaa olla mukavan jouluisen näköstä ja tuntusta. On ihan hyvä mieli, ku sai vähä paremmaks siivottua pitkästä aikaa.
  Ei joulustressiä.. ressiä välillä ajoittain.. ehkä hitusenverran hössötystä.. ;)

  VastaaPoista
 8. Kiitos tuosta mukavasta tarpeellisesta vinkistä!
  -mammavirpi-

  VastaaPoista
 9. mummo: voi-meillä se vielä majailee...miten mulla taas loppuu nää päivät kesken?

  huh huh. voi olla että tässä vielä iskee se st.

  mammavirpi: oleppas hyvä vain :)

  VastaaPoista
 10. Miks mää en tajua tuota siha-paavoo?
  kerro, ni kattelen et löytyykö se meiltäki:)
  T:Annie

  VastaaPoista
 11. Mullakaan ei mene tuo Siha-Paavo kaaliin,kertokaa lisää! Meillä jätettiin eilen siivouspäivä väliin kun aattelin kummilapsille lahjoja värkätä. Mutta jotenki en sitte ehtinykkään :/. Päivä vaan meni menojan leipoessa,järjestllessä paikkoja (vain lattioitten luutuaminen jäi väliin) ja taas kerran (ja nyt ehottomasti viimesen kerran!) piparitalon rikoutuneita osia uusiessa sekä lenkkeillessä. Noo jotain sai leikattua niin ehkä maanataina sitten :). Millonkahan mahtaa olla vimppa päivä lähettää joulupaketteja ;) ? Juu ja meilläki hössötetään ja ihan hiukkasen ressataan mutta joulustresiä ei onneksi ole vielä ilmaantunu!

  VastaaPoista
 12. Annie: :D siha-paavo on semmoinen kiertävä kulkuri....ainakin lapsiperheissä luulisin ! (toivoisin että muissakin) kohtalaisen tuttu vieras...tää on vähän semmoinen sanaleikki. meillä on täälläpäin siivouspäivinä häätää se ulos, ja joskus jopa laitetaan viestiä että nyt se on täältä lähdössä että ottakoon kuka haluaa. :) se on toiselta nimeltään paha siivo. :)

  tinttara:no tulikin tuossa Annielle jo valaistua siha-paavon henkilöllisyyttä... :) oon kyllä vähän kade jos se ei teillä oo koskaan käynytkään :D
  sillä on muuten yks ärsyttävä serkku-sen nimi on Yrjö. Se onneksi on harvemmin tuppaantunut, tuo siha-paavo meinaa joka päivä änkeytyä. kait se tykkää meistä? :)

  VastaaPoista
 13. En minäkään älynnyt siha-paavosta alakuunkaan. Mutta rohkeammat uskalsivat kysästä. Hyvä! Se löytyy meiltäkin heti, kun oven avvaa. Jäänyt taloksi ja jopa hänet hyväksyn. Vesiongelma ratkennut, ei hätiä. Joulujuhlassa oltiin. Arki unohtui HETKEKSI T.Pirta

  VastaaPoista
 14. täällä on hössötetty kyllä, mutta juuri kuten sanoit, positiivinen kaiku tuossa hössötys sanassa, on leivottu jo kaikki, siivottu, koristeltu kotia ja välillä jo juhlittukkin, nimittäin eskarilainen aloitti jo loman ja saimme olla ihanassa juhlassa:)

  VastaaPoista
 15. Pirta: ja että oikein hyväksyt :D miten minä oppisin tuon taidon? en millään meinaa kestää. joulujuhlat ovat ihania...tunnelmantuojia.

  hanna: hyvä että on hössötetty. :) meillä aika vaiheessa...saattaa olla että vähintään ressiä pukkaa tässä pari päivää...voi olla ettei muuten tule valmista. olen ehdottomasti semmoinen viimetipan ihminen vähän kaikessa. se on joskus vähän ärsyttävää..kun en siis haluaisi olla :D

  VastaaPoista
 16. Onneksi ei ole tarvinnnut hössöttää ... ainakaan vielä... Oikeastaan joulunaikaan kuuluukin hössöttää hieman - ja jännittääkin niin, että vatsanpohjassa nipistää.
  - Katri -

  VastaaPoista
 17. -Katri-: no meillä on hössötetty sitten sunkin edestä ;) vaikka aika vähillä hössötyksillä on mennyt, ihmettelen itsekin.:) jännittäähän se! pienillä ihmisillä varsinkin :) ja täytyy tunnustaa että isommallakin mieli tekisi raottaa vähän käärepapperia :)

  VastaaPoista