perjantai 9. syyskuuta 2011

jotain minusta, kenties sinustakin? :)täyttä elämää-blogin Hannelelta sain tässä jokin aika sitten tämmöisen hienon tunnustuksen-kiitos!  

Tunnustukseen kuuluu kertoa
3 lempiasiaa:

1. Väri
2. Ruoka
3. Paikka jossa haluaisit käydä.

1. Tätähän nyt kyllä pitää ihan pohtia... Värit ja varsinkin lempivärit vaihtelevat minulla aina mielialan , vuodenajan ja minkä milloinkin mukaan-mutta jokuhan tähän on löydettävä.... sanoisin että kaksi värimaisemaa on ylitse muiden, ne löytyvät molemmat luonnosta ja en sen tarkemmin osaa oikeaa värin nimeä niille sanoa kuin että kypsä viljapelto on mielestäni niiiiin kauniin värinen! Toinen on syksyinen neva/suo vinossa auringonvalossa..ja jos ihan perinteinen väri pitää sanoa niin ehkä se on suklaanruskea. :)


2. Lempiruokaakin on tosi vaikea nimetä, päädyn kuitenkin uuniloheen aurajuustokastikkeella ja lohkoperunoilla. :)


3. mökkihöperönä tästä listasta tulisi armottoman pitkä...on niin paljon semmoisia paikkoja joissa haluaisn käydä! Koti-Suomessa ihan ensiksi haluaisin  muutamaan hyvään  kangaskauppaan :) mutta sivistyneempi minä haluaisi  vaikkapa vanhaan Raumaan käydä tutustumassa..tai Turun linnaan. Jos ulkomaille lähtisin ihan sillä periaatteella että minne haluaisin (eikä sillä mihin saakka pörssi riittää)  niin voisin kuvitella että Islanti olisi se paikka. Ehkä. Tai vanha viikinkien kauppareitti Hurtigruten.  Se vasta olisi melkoinen elämys! Eihän sitä tiedä vaikka sitten eläkkeellä. :) (eläkkeellä mahtaa muuten olla melkoisen kiireistä  :) )


Tunnustukseen kuuluu jakaa se eteenpäin kivoihin blogeihin. Aika monessa vierailupaikasssani tämä onkin jo kiertänyt-minäpä heitän tämän tunnustuspallon teille, ihanat ketunpesässä vierailijat!  Blogistit voivat napata tämän tästä mukaansa ja teiltä muilta toivoisin näkeväni vastauksia ihan tuohon kommenttilaatikkoon kirjoitettuna. Olisi mukava saada tietää lisää teistä. :)

-----------------------------

Perjantaiaamu täällä ketunpesässä valkeni hyvin sotkuisessa ja nuhruisessa säässä. koko viikko on ollut matalaa ja korkeampaa lentoa paikasta toiseen, ajoa ja kiirehtimistä. Kotona on käyty vain kääntymässä ja sen huomaa.Varsinainen myrskytuuli oli riepotellut kaikki romut ja vähemmän romut ympäriinsä-pitkin ja poikin taloa ja pihamaatakin. Sotkupuhuri on iskenyt ikkunoihin, levittänyt rasvaiset jälkensä niiden lisäksi kaikkialle ovenpieliin ja tuolien käsinojiin, penkkeihin, puhumattakaan ruokapöydästä.Murusade on ollut enemmän kuin paikallista. Sanoisin että  sitä on esiintynyt koko alueella. Eikä se mitenkään kuurosadettakaan ole ollut, jatkuvasti on tihuuttanut jäljistä päätellen.  Lammikoita, suorastan tulvaa  siellä ja täällä, ja varsinkin täällä.Joka puolella on tuulen heittelemiä puolipitoisia vaatekappaleita, askartelun tuotoksia, sarjakuvia ja muuta elämisen ja nimenomaan OLEMISEN  jälkiä. Lastenhuone on trombin runtelema. (teinien huoneisiin ei uskalla kurkistaa, siellä voi olla trooppinen hirmumyrsky) Mitään muuta järjellistä selitystä ei tuolle kaaokselle voi olla olemassa.
 Nämä sääilmiöt ovat tuoneet mukanaan erilaisia viruksia, todistettavasti silmämääräisin diagnoosein on varmistettu  ainakin pyykkipöhö, tiskipöydän paisumistauti ja muutama muu nimeltä mainitsematon vaiva.
 Näiden paikallisten sääilmiöiden jälkiseuraamuksena alueella saattaa esiintyä rajua ukkosia, jyrinää ja salamointia joka hiipuu vähitellen sitä mukaa kun siivoustuuli pyyhkäisee sotkupuhurin aikaansaannokset mennessään.

Nyt avaan ikkunat ja ovet, ajan sotkupuhurin kartanolle ja toivotan siivoustuulen tervetulleeksi !Seuraavaksi  koetan päästä mahdollisimman vähillä jyrisemisillä ja salamoinneilla seesteisempään ilmanalaan. :)

Hyvää perjantaita!Pirteitä siivoustuulia ja sen jälkeen leutoja  löhötuulia  itsekullekin, tarvittaessa ompelutuulahduksiakin. :)

-hanna-

3 kommenttia:

 1. Voi sua ja sun tekstejäs! Pakko varmaan käydä itekki pari ikkunaa pesemässä että kehtaa taas istua ompelukoneen ääreen ;).

  VastaaPoista
 2. :)siivous-tuuliko hukassa?no,jospa se siittä ompelukoneen likeltä löytyisi...

  VastaaPoista
 3. Maija:ei suinkaan ollut tarkoitus ketään muita saada liikkeelle kuin ihan vain tämän torpan väki.ja kyllä siellä taas kasataan tulisia hiiliä tämän pään päälle! ikkunanpesu on vihoviimeistä touhua...ja sen huomaa täällä. :) ompelukone matkasi siivoustuulen voimalla taas yläkertaan...saapa nähdä kauanko se siellä nyt viihtyy....

  suvi: kyllä se löytyi. :) ja totta, etenkin ompelukoneen likellä olisi usein ainakin tarvetta sille siivoustuulelle...:) on se sen verran sotkevaa touhua! tämänkertainen siivoussinfonia alkaa olla loppusoittoa vaille valmis. solistilla on ääni käheänä.

  VastaaPoista