sunnuntai 18. syyskuuta 2011

takista ja takin vierestä

Ompputakki sai vetoketjun ja pääsi heti koekäyttöön. :) Tuolla pienellä viipottajalla kyllä pitääkin olla värikäs takki-niin nopeasti liikkui tuo omppuinen ilmestys tuolla kaurapellossa!(Muoks. siis ohrapellossa, öhöm!Talon sisäinen sensori huomautti asiavirheestä.... :))  Tyttönen löytyy heti ensivilkaisulla. :) 
Takin kaava  on muokkauksien muokkaus vanhasta ottobresta, fleecetakki muistaakseni alunperin. Täällä tämä designer on lisännyt siihen vuoren ja resorit, muuttanut hupun hiippamalliseksi ja askarrellut milloin minkäkinlaiset taskut. Ynnä  muut härpäkkeet. :)
Kangas on kirppislöytö, Finlaysonin optinen omena. Maksoin hyväkuntoisesta verhoparista 3 €. Saa olla kateellinen. :) Vuorena Rukka -tuotteen coretex-versio, musta, ja päälliskankaan ja vuoren välissä ohut fleece tuomassa topakkuutta ja muhkeutta, ja siinä sivussa lämpöarvoja lisää. Fleece on Jyskin euron fleecepeitto, tosi sopivaa ja ohkaista tuohon tarkoitukseen. Kukka-apliksen tilkut pohjattomasta puuvillakangaslaarista.Tykkään hirrrrveästi tuosta kukasta! 
Kerrankin joku näyttää näillä oikeilla silmillä samalta kuin niillä sielun silmillä...noita saattaa ilmaantua lisääkin seuraaviin ompeluksiin.
 :)

Toukka on siellä vain ja ainoastaan siksi että en jaksanut sitä purkaa. Se on toivottoman huonon käsinompelutaidon oppikirjasta otettu esimerkki ja vähän kyllä laskee onnistumisprosenttia...tyllerö tosin tykkää ja sovitaan niin että se on pääasia. :) 

Ompelukärpänen pörrää täällä siihen malliin että kaikki paikat ovat mullin mallin ja niin edelleen.  Luonnosvihkoon ilmestyy uusia suunnitelmia ihan liukuhihnalta. Pikkukoululaiset tarvitsevat peruspaitoja tunikoiden ja mekkosten kavereiksi, joten semmoisia olisi jopa leikattuna useampi kappale. Tosin en taida malttaa ihan peruspaidoissa pysyä...näperrysvaihde on tainnut jäädä pysysvästi päälle.
Vaikka ollaan vasta syyskuussa menossa on täälläpäin näkynyt jo joulun pilkahduksia...pukinkonttiin on suunniteltu Tildatyylisiä nukkeja hepeneineen...niistäkin lisää sitten tuonnempana.

 Lämpömittari näyttää 1.5 astetta. Pipojen ja hanskojen, kaulahuivien, lämpimien housujen ja takkien aika on alkanut. :) 

-hanna-

9 kommenttia:

 1. aivan ihana takki! ja oon kateelline tuosta kangaslöydöstäsi. Pitäis saada taas itsekkin ommeltua lapsille vaatteita, mutta ensin työn alle pitää saada tilkkupeitot, joista yksi on valmistunut, vielä 3 pitäis saada ommeltua:)

  VastaaPoista
 2. "On neidolla punapaula kun tanssiin hän käy ..." :)

  VastaaPoista
 3. Ihana tuo takki! Ja kuvat.. niin sininen taivas! :) Syksyisen tuulen soivan nyt kuulen..

  VastaaPoista
 4. Tosi hieno takki, upea! Minäkin niin tykkään punaisesta. Reipas. Ja mikä löytö kirppikseltä! Mun kyllä täytyy kunnostautua ja kaivaa ompelukone esiin. Tuollaisia ihanaisia pieniä tytön tylleröitä ei enää ole joille takkia tekisi, mutta pikku poikia kyllä. Mhmmm... Mitähän kehittelisi. Toki pojillekin voi takkeja ommella...
  Terveiset Mökkikylästä

  VastaaPoista
 5. Hei, ompele vielä mustasta froteesta joku kiva pipo ja siihen kans joku tuollainen kukkajuttu ohimolle?
  Mökkikylästä vielä...

  VastaaPoista
 6. AIVAN uskomattoman ihana tuo takki!! Persoonallinen, veitikkamainen kuten käyttäjänsä, taidokkaasti tehty, kaunis ja tyttömäinen. Mitä vielä? Joka tapauksessa Onnea hienosta ompelutyöstä- se meni "nappiin":)
  Halauksin, Milli

  VastaaPoista
 7. hanna: kiitos!no nythän linkkikin toimii! hyvä! :)reipasta ompelua sielläkin...haaveilen tilkkupeitoista minäkin...jospa innostuisin! oli kivan näköinen peitto blogissasi. :)

  kummitäti: sopii tunnelmaan. :) jotenkin niin raikas näky tuolla syksyn värimaisemassa tuo punatakkinen tyttönen...:)

  mummo: kiitos! iltavalossa tulee niin mukavia kuvia. ihan tällä pikkupokkarillakin. :) taivas on tosiaan mielettömän sininen! syksytuuli on niin virkistävää. tykkään. :)

  mökkikyläläinen: kiitos! ja ilman muuta nyt vain pojille takkeja tekemään. :)jotain hauskoja reippaita kankaita vain ja aplikaatioiden valikoimallehan on vain mielikuvitus rajana. suunnittelin muuten mustia pipoja koko takkikansallle, mutta täthän hätään päädyin punaisiin höpsöihin fleecehiippoihin. sitä kukkaakin mallailin...hauskaa että sinulla oli sama idea. :) punaisiin pipoihin vaapaakirjoin tyttöjen nimet. mutta ehkäpä se täytyy varapipon varapipo kuitenkin tehdä niin siihen voisi sen kukka-idean sitten käyttää. :)

  Milli: kiitos!siitä tuli tosiaan kerrankin jotain semmoista kuin mitä ajatuksissa siinteli... mukavaa että sinäkin pidät siitä :)

  VastaaPoista
 8. Aivan ihana idea tuo kukka, tosi hyvässä paikassa, mutta luonnossa se näyttää vielä paremmalta!
  Uskomatonta miten paljon oot saanut aikaiseksi.
  t. Tanja

  VastaaPoista
 9. varrohan vaan ku kusti polkasee..

  VastaaPoista