keskiviikko 7. syyskuuta 2011

matalalentoa

Melkoista haipakkaa olleet nämä viime päivät! Lauantai-illan rauhallinen kahvihetki on muisto vain. :)Sahansoittoa kuunnellessa ja notkuvan herkkupöydän antimista nauttiessa pääsi kyllä irti tästä kotihässäkästä. Teki hyvää. :)

Hyvää teki myös yhden kuskausreissun ajanviete..en kyllä tiedä kehtaako sitä näin julkisesti oikein ilmoittakaan-mutta kyllä, minä istuin tunteroisen museon rannassa rantapenkillä hömppäromaanin kanssa ja nautin syysauringon lämmöstä ja raittiista merituulesta...ja hiljaisuudesta, ja siitä hömppäromaanistakin. :)
siis fiksut ja järkevät äiti-ihmiset eivät kait harrasta tämmöistä...mutta senkin uhalla taidan mennä ensi maanantainakin! :)

Eilen ja tänään ompelukuumemittarin lukema on alkanut kivuta pikkuhiljaa korkeuksiin..kimpsut ja kampsut taas puolestaan näyttävät valuvan pikkuhiljaa alaspäin...olohuoneen pöydälle on nyt leiriytynyt ompelukone kavereineen.Takintekoonhan sitä piti alkaa, kun lapsella ei yhtään takkia ole ja yhtään oikein sopivaa siis ainakaan ja juuri semmoista näille keleille ja vähän kylmemmillekin..kun siis totuus on se että takkeja on joka koukussa ja naulakossa...mutta ei tietenkään juuri tämmöistä. :)  Hyvä syy pitää aina olla ompeluille. :)Takit vaan on niin kivoja tehdä. Optinen omena -kirppislöytö siis jatkojalostuu parhaillaan pienimmän tyttösen syystakiksi.

Vielä ei valmista, taskuja ja muita näperryksiä tehdessä tuhraantui yllättävän paljon aikaa! Niskaan tulee mustan vuorin päälle ihan huvin vuoksi koristepala jossa vapaakirjonnalla pikkutyllerön  nimi. Aika dramaattinen takista ehkä tulee...punaista ja mustaa. Mutta aika draamakuningatar on kyllä takin käyttäjäkin...temperamenttia löytyy, ja sisua. Niiden  kaikkien tehosekoitinominaisuuksien lisäksi!
Vähän vielä mietityttää toukka-aplikoinnin paikka.  Uusi leppäkerttu-apliskin  alkoi hahmottumaan päässä kun sain taskut valmiiksi. Niissä oli jotain leppäkerttumaista. Kumpi olisi mukavampi? Toukka vai kerttu? Siinäpä ne nyt sitten meneekin yöunet. :)
---
Tuli tuossa vielä mieleeni, että matalalento on kaiketi kuitenkin parempi kuin korkeammman ilmanalan vastaava--eipähän ainakaan putoa korkealta, jos ja kun tipahtaa. :)

-hanna-

8 kommenttia:

 1. Hei,siis säähän oot aivan mahtavan hetken saanu viettää sen hömppä-romaanin kanssa!Huippua!Tuollaisista hetkistä sitä ammentaa itselleen virtaa pitkäksi aikaa,eikä se todellakaan ole mitään hävettävää!:)
  Laitahan valmiista takista kuvaa,eläkä anna sen ompelukuumeen laskea!

  VastaaPoista
 2. Ihanan raikas takki ilmaantumassa. On jotenkin niin punaposkisen omenainen, että sen takia toukka sopii mainiosti. Leppäkerttukin värien puolesta. Siinäpä pähkäilemistä:)
  Onpa muuten erittäin hyvä idea käyttää odottamisaika hyvän kirjan lukemiseen. Jatka samaan malliin, niin kauan kun keliä riittää!

  VastaaPoista
 3. Iidalle terveisiä et kuva on huippu!
  Toivottavasti pääsee ykköseks.
  Muille tiedoks:katso tän päivän RS

  VastaaPoista
 4. ja sen jälkeen ku ilmat viilenee nii voi lukee joko autossa, tai sit ottaa sukkapuikot tai virkkuukoukun ja lankaa sinne autoon. Sujuu odottaminen paljo joutuummin :)

  VastaaPoista
 5. Voi, miten ihanan blogin löysin, kiitos Pirtan! Näitä postauksia lukiessa vierähti tovi jos toinenkin.

  Loistavia kirjoituksia, hienoja ompeluksia!

  VastaaPoista
 6. Ihan fiksultahan tuo ajanviete kuullosti. Mulla on yleensä aina kudelma mukana. Ainut missä sain vähä katseita oli Siikajoen kirkon parkkipaikka, kun hain isosia leiriltä suoraan konfirmaatiosta ja siinä ootellessa kudoin. Tietenki tilanne oli sille juhlaväelle vähä outo, tulla nyt keskelle juhlahumua kutomaan, pysyin kuitenki autossa arkivaateineni.
  -anita

  VastaaPoista
 7. Hanna, ja minä luin aivan kirjaimellisesti, että hömppäromaanin seurassa. Mietin heti, että no varmasti ihan kiva vaihtaa ajatuksia niinkin erilaisen ihmisen kanssa ja vielä hömppäkin. Sieluni silmin näin rautapenkin, mihin olit mennyt istumaan odottamaan, nauttimaan. Viereen tuli romaani. Nainen vaiko mies ? Sitä en kerinnyt päättämään kunnes valkeni...:) :)
  KIKATAN !!!

  Terv. Eeva-Liisa

  VastaaPoista
 8. suvi:hömppää pitää aina välillä olla! :)takki oottelee apliksen jalostumista, kuume taitaa olla krooninen....:)

  katja: pähkäilen edelleen-ja odottelen sopivaa hetkeä että voisin jatkaa. :) Pitkään aikaan en ole lukenut oikein mitään, nyt on ollut mukava sitäkin harrasta..pitää kehittää joku laukku jossa aina kulkee keskeneräinen kirja tai virkuus mukana, harvemmin tosin on noin että ei mitään pakollista asiaa hoidettavan kun odottelee tyttöjä soittiksilta. yms.

  anonyymi: kerrotaanpa terveiset! :) kuva kertoo vielä enemmän jos tietää tarinan kuvan takaa. :)

  Kata: virkkuukoukkua voisin ajatella mutta sukka- yms puikoilla on jotain minua vastaan. :) jotain sitä on kehitettävä noille odotteluajoille...muuten tuntuu että menee aika hukkaan , joskaan en tiedä menikö tuo nyt sitten niin talteen! :D

  irinka: hienoa että löysit, tervetuloa joukkoon. :) ja kiitos, aina se lämmittää jos joku tykkää tuotoksista. :)

  Anita:minä olenkin aina ollut vähän kateellinen niille jotka osaavat kutoa....kun tuo ompelukone on aika työläs käyttää autossa,(tosin nykyisestä autosta löytyy pöytä) ja tupakansytytinjohtoa ei ole vakiovarusteena...hmh. pitäisiköhän asennuttaa invertteri? laitanpa tilaukseen. :)

  Eeva-Liisa: :D :D en melkein kestä! apuaa....tämä pelastaa kyllä useammankin pahan päivän! :D

  VastaaPoista