torstai 22. syyskuuta 2011

sadepäivän ilo

Sateisena ja arkisena päivänä on mukava palata kirkkaisiin syyspäiviin....kävimme viime sunnuntaina  puistoretkellä, minä, pikkulikat ja hovikuvaaja. :) Eväät ja uskomaton auringonpaiste, kimaltava meri ja riemusta hihkuvat lapset. Miksi en lähde useammin? Tästä voi vain parantaa...sen verran harvoin tulee käytyä.Aika mukavilta näyttävät omaan silmään nuo tyttösten värikkäät takit tuolla syysmaisemassa. :) Joissain kuvissa vilahtelevat nuo fleecepipot, joihin  vapaakirjontahurahduksen saanut äiti surruutti tyttösten nimet... pipojen malli ihan hatusta. :)

Ompelurintamalla joulujutut joutuvat hetken odottelemaan tarpeellisempien ompelusten mennessä edelle...eskarilainen sai kahdet uudet housut ja kahdet tuulihousut odottavat inspiraatiota. (lue= aikaa)(mukavampi vain ajatella että se on inspiksestä kiinni :D )

On niin mukavaa kun itsellä on päällä tämä ompelufiilis...uskokaa tai älkää mutta se innostus näkyy tässä kaikessa kotielämässä-kaikki kotityöt sujuvat jouhevammin ja osa ihan itsekseenkin..kun jokin mukava projekti on mielessä.

Sadepäivän iloa teille kaikille!

-hanna-

13 kommenttia:

 1. Ihania kuvia Hanna! Pitäs tosiaankin välillä käydä retkeilemässä lasten kanssa;niin nauttivat kun pääsevät kotimaisemista muuallekin ja eväät on niin kiva nauttia ulkona! Meillä muksut harrastavat retkeilyä lähimaastossa. Monesti ottavat välipalan reppuun ja menevät "isollekivelle" syömään ;)
  Täällä kans ompeluinto päällä kun sain aamulla yhden paitasen ommeltua. Ootan vielä että saan pari muutakin samaan sarjaan ennenkuin bloggaan ne. Mutta Tinttaran talossa on viimeaikoina sisustettu! Mukavaa hommaa sekin :)

  VastaaPoista
 2. Tarkottaako vapaalankakirjonta sitä, että sulla ei oo ees kynällä piirrettynä jälkeä, jota pitkin ompelet? Tein kesällä itelle laukun ja kirjoin sen etuläppään koneella kukkakuvion, jonka kopsasin kontaktimuoville ja ompelin sitten sen läpi. Toisen kerran sitten ilman muovia, niin sain vähä vahvemman kuvion. Nyt mun käsityöt on painottunu villasukkien parsimiseen. Tänään vihdoin löysin sen vihreän langan jolla lempparivillasukkani on tehty ja sain neki parsittua :)

  VastaaPoista
 3. tinttara:kiitos, kuvat olivat tällä kertaa Iidan ottamia. :) retkellä on mukava käydä! ihan liian harvoin tulee innostuttua..keskenänsä meilläkin retkeilevät "mutkassa" (n.100 m päässä ) ja eväät ovat tärkeät. :)
  mukava, oikein odotan jo ompelubloggausta! sisustusjuttua taisin vilaukselta jo fb:ssa nähdä. :)

  sylyvi: iik...osaankohan selittää...mutta siis-koneesta vapautetaan syöttäjät, siihen on erillinen nappi,vaihdetaan parsintajalka ja aletaan kirjomaan :) minä koen helpommaksi kirjoa ilman sitä kynällä piirrettyä jälkeä, vapaaompelussa liikutellaan itse kangasta ja siinä saa unohtaa kaikki normaalit ompelukonerajoitukset kuten kääntymiset ja samaa viivaa pitkin ompelut...kirjomalla voi ikäänkuin "maalata" langan ja pistojen avulla...voisin joskus koittaa esitellä vapaakirjontaa ihan omana postauksenaan. :)
  villasukat kuulostavat hyviltä. :) kohta niitä tarvitaankin ihan tositoimissa!

  VastaaPoista
 4. Hovikuvaajasi on todellinen otosten mestari! Hienoja kuvia pikkusiskoista.

  Tuo vaalea tyttö raidallisessa takissa on varmaan Milja? Muistuttaa tosi paljon meidän Sonjaa samanikäisenä, mutta ihmekö tuo, ovathan he sentään pikkuserkkuja :)

  VastaaPoista
 5. Kummitäti: juu Miljahan siinä. :) Ovat kyllä samannäköisiä! :)

  Hovikuvaaja on kyllä taitava. Onneksi aina välillä kuvaa minunkin tarpeisiini! :)

  VastaaPoista
 6. Hienot on värit kuvissa ja upeita takkeja olet ommellut! :) Piristävä postaus jälleen!

  VastaaPoista
 7. Teillä on kyllä ollu mukava reissu! Mekin tehään liian harvoin mitään tällasta, pari kertaa kesän aikana varmaan tuli käytyä mitään extempore-matkoja tehtyä. Ja nämä tällaset ne jää lasten mieliin parhaiten, niitä muistellaan talvella moneen kertaan.
  Ihanat on nuo tyttöjen takit! Kelpais meilleki tuommoset, ei kaupastakaan saa noin nättejä.

  VastaaPoista
 8. kehrä: kiitos :) takit ovat kyllä olleet mieluisia, äidille ja tyttärille. :)

  Puutarhuri: sepä se! ei sitä aina tarvitse kovin kummoisia juttuja ...ne ovat monesti aika pieniä asioita...kun ajattelee omaakin lapsuutta niin pienet retket, marjareissut ja semmoiset nousevat mukavina mieliin. :)

  ei muuta kuin pistät vain takkitilausta tulemaan :)

  VastaaPoista
 9. Täällä katselee karhun metsästäjän muija
  yö syvännä ja parantelee lentsua. Kauniita takkeja tytöillä aivan ihania...:):)

  VastaaPoista
 10. KAARTEENMUMMA: lentsulle parantumista! hui sentään, karhujahti kuulostaa aika hurjalta! takit kiittää myös :)

  VastaaPoista
 11. Kiitos selostuksesta! Jos oisin osannu/tajunnu sen syötön vapauttaa, oisin ehkä päässy vähä helpommalla. Mutta nyt voi suunnitella uutta projektia ku tuonki tietää :D

  VastaaPoista
 12. Sylyvi: ole hyvä vain :) uutta projektia nyt vain suunnittelemaan :)

  VastaaPoista
 13. syksyiset retket lasten kanssa luontoon antavat tulevaan talveen paljon:)Upeita kuvia!

  VastaaPoista