maanantai 26. syyskuuta 2011

maatuskatunikaVärikäs, iloinen, hieman slaavilaishenkinen tunika sai kuvausaamun kirpeydessä kaverikseen vanhan villaliivin...ja jotenkin ne niin sopivat toistensa ystäviksi. :) Tunika on Löytö-palan mangonkeltaisesta ohuehkosta trikoosta ommeltu, kaava on oma, mallia otettiin perintönä tulleesta lindexin tunikasta. Maatuskatkin ovat perittyjä ;) , siksaknauha arkistojen kätköistä,pallonauha Suomalaisesta kirjakaupasta. Nappi kesällä tehdystä nappikaupasta. :)

Kirjonta on venäjänkielinen  ja tarkoittaa suomeksi pikkuista tyttöä. Vähän oli orientoitumisvaikeuksia kirjoa venäjänkielistä tekstiä,ei oikein meinannut käden ja silmän,( puhumattakaan aivojen mukaantulosta) yhteistyö toimia varsinkaan takaisinpäin tullessa...mutta ihan se on kiva. :) 

Tyttösen mielestä se on ihanaihanaihana joten on kai se sitten. :) 
Joitakin pieniä juttuja voisi tehdä toisin kun näin jälkeenpäin ajattelee ja tutkii ompelusta. Nimittäin tuossa inspiraationhuumassa ei aina ehdi ajatella loppuun asti. Hihojen poimutukset eivät ole ihan keskenään vertailukelpoisia, mutta sekin todennäköisesti häiritsee vain ompelijaa. Hihakäänteen olisi voinut ommella keltaisella langalla ja kirjonnassa olisi riittänyt vähempikin vahvistaminen...ja tietysti olisi ihan mukavaa jos se kirjoitus menisi suoraan...mutta onneksi lapsi on liikkuvainen ja paitakin pyörii siinä mukana. :)

Tyttönen lähtee pian uusi paita päällä esikouluun , ja tänään on tärkeä päivä-sillä on KOULUKUVAUS.

-hanna-Jotain tämänsuuntaista on tulossa noille pikkusiskoillekin. 

11 kommenttia:

 1. vai perittyä :D Ihan lahjotettua. Ihanan väristä tuo trikoo.

  VastaaPoista
 2. Ihana,ihana,ihana! Kyllä kelpaa kuvaukseen mennä tuolla setillä! Upeasti liivi tosiaan sopii tunikaan ja turkoosi alla oleva paita myös. Niin kauniita kuviakin...
  Täällä on myös aamu vietetty blogia päivitellen...

  VastaaPoista
 3. Kata: niin että vielä kiitos maatuskatilkuista. :) tuo trikoo on kotvan aikaa jo marinoitunut alakaapissa...en ole pitkään aikaan kyllä katsellut paikallisen trikoita...olisikohan sitä vielä?

  tinttara: ainakin värikkäitä kuvia tulee. :) minusta tuntuu että tuota liivi-tunikayhdistelmää taidetaan pitää jatkossakin...näyttivät niin mukavilta yhdessä. :) lähdenpä tinttaran taloon kurkkimaan! :)

  VastaaPoista
 4. Ihana todellakin :), ei ihme, jos tyttö lähdössä eskariin ylpeänä :).

  VastaaPoista
 5. tosi ihana yhdistelmä. Lapsille sopii niin hyvin raikkaat värit, miksei aikuisillekin:). Mitä ommelta käytät vapaakirjonnassa? Yritin lauantaina, mutta ei oikein vielä onnistunut. Soittelen tässä sitten sulle avun tarpeessa:)

  VastaaPoista
 6. Kaunis ja ihana on!
  Tuo villaliivi on kuin piste iin päälle, sopivat kyllä tosi hyvin toistensa pariksi!

  VastaaPoista
 7. Kyllä olet niin taitava ompeleen, että aivan vihreä kateudesta täällä. Niin ihana tuo tunika ja tuo yhdistelmä liivin kans ja kaunis on myös tunikan uusi omistaja:)

  VastaaPoista
 8. anonyymi: kiitos :) ja on se kyllä mukava kun lapsi tykkää :)

  Katja: mulla on varmaan itellä semmonen juttu kun pukeudun niin ankeisiin väreihin että on sitten muksujen vaatteissa kiva irrotella. :) ihan suorallaompeleella hurruutan, useaan kertaan vain sitä eestaas. :) soittelehan kun pääset siihen asti! :)

  Maria: niin minustakin :) on ihana! :)Ja ihan sattumalta nappasin mennessä tuon villaliivin naulakosta Essin päälle kun mentiin ulos, ja aivan hihkaisin kun ne olivat niin passelit kaverit! :)

  hanna: ei kannata vihertyä :D siellä yhtään....kankaita vain leikkomaan ja kone laulamaan! :)
  Liivitunika-yhdistelmä on yllättävän makia :) Ja tyttönenkin on söpöläinen, minustakin. :)

  VastaaPoista
 9. Kyllä olet vähän turhan itsekriittinen...ymmärrän hyvin tyttöäsi joka sanoo ihanaihanaihana. Usko vain häntä!
  Sinulle on muuten tunnustus blogissani. Kirpeän syyspäivän jatkoa, toivottavasti ei teilläkään sada. Menee tosiaan yltiöromanttiseksi välillä noiden sateiden kanssa, ei täällä Ruotsissa mutta Oslossa kylläkin.

  Milli

  VastaaPoista
 10. Milli: tiedätkös.....olisi pitänyt olla vielä hieman kriittisempi...sillä tuohon kirjoitukseen on lipsahtanut VIRHE. Tarkkaan ottaen tuossa ensimmäisen venäjänkielisen sanan H:ta muistuttavan kirjaimen jälkeen pitäisi olla pieni b:tä muistuttava merkki....höh. ehkä sen sinne jotenkin ujutan. Mitä tästä opimme: älkäämme edelleenkään luottako google-kääntäjään. :D

  Kiitos tunnustuksesta. :)
  yltiöpäisen romanttista on täällä...ainakin mitä vesisateeseen tulee...paitsi että olemme illalla menossa kyllä kaksin miehen kanssa syömään....;)

  VastaaPoista
 11. tää on aivan ihana kaikenkaikkiaan ja mitäs virheistä:)

  VastaaPoista