sunnuntai 25. syyskuuta 2011

O niinkuin ompelu

Hirvenmetsästyksen aloituspäivän juhlistamiseksi piti keksiä jotain reipasta ja positiivista energiaa tuottavaa tekemistä. Ihan ensiksi piti kuitenkin raivata tilaa sille mukavalle tekemiselle joten aamupäivä kului siivoskellessa mutta iltapäivällä päästiin tositoimiin... ommellessahan se päivä mukavimmin kuluu. :)

Kuvausilma ei ollut paras mahdollinen, ulkona mustaa kuin säkissä ja vettä tulee ...saisi muuten jo riittää, sateenropinaa on romanttista joskus kuunnella mutta liika on aina liikaa. Menee jo ihan yltiöromanttiseksi näillä sademäärillä.
Kuvasin siis pikkuräpsyllä sisätiloissa tämänpäiväistä ompelusta-sen verran huonoja otoksia oli tullut otettua että näytän teille vain makupaloja, ja huomenna lisää valaistuneempia kuveja. :)

Oletteko muuten tulleet ajatelleeksi semmoista seikkaa että ompelua pidetään joissakin  piireissä yksinäisenä ja epäsosiaalisena harrastuksena? Saatetaan jopa ajatella että  harrastaja kyhjöttää nurkassaan koneensa ääressä ja hiljaa itsekseen  jupisee koneen kummallisia mielenliikkeitä ja sylttyominaisuuksia.
Siinäpä ovat väärässä kyllä nuo piirit! Ehei-tänäänkin totesimme ystävän kanssa vastatusten pöydän ääressä ommellessa että miten mukava harrastus kun sen voi jakaa! Ja parasta siinä onkin se jakaminen. :) Toisen ideat ja oivallukset, omat ja kaverin pienet (ja isommatkin) ratkojantarpeet ja löysät alalangat...paranevat vain jakaessa. Puhutaan siinä sivussa päivänpolttavat asiat halki, poikki ja pinoon ja vähän muuallekin, nauretaan itselle ja toiselle, ihastellaan ja suunnitellaan.  Endorfiinit nousivat ihan kohisten ja tällä jaksaa taas monen huononkin päivän yli. :)
 Yksi lisälonkero tähän monipuoliseen harrastukseen on sitten tämä nettimaailma. :)  Blogistanian käsityökorttelissa vallitsee uskomattoman hieno henki. Kannustava, positiivinen ja  ideoita sekä inspiraatiota  jakava. :)  Ihan niinkuin meillä täällä tänään kun ihan nokatusten ommeltiin. :)

Voisin varmaan kirjoittaa aiheesta sivutolkulla, mutta säästän nyt teidät moiselta :) ja näytänpä vilauksen tämänpäiväisestä ihanan inspiroivasta ompeluksesta, johon tarvittiin idearikkaan kanssaompelijan lisäksi googlen kääntäjää ja muutamaa muuta nettisivua. Niin, ja sitä ompelukonettakin. :)

Tämäntapaiset hirvestysompelukset saavat jatkoa tulevinakin lauantaipäivinä. Tervetuloa joukkoon! Tänään tulijoilla oli mukanaan seuraavanlainen tuliainen:


Erityiskiitokset  vielä leipureille, ruuanlaittajille, pöydänkattajille ja tiskareille. :)

-hanna-

6 kommenttia:

 1. juuri näin. Ompas tutun näkönen maatuska. Arvasin et Hanna saa loihdittua siitä jotain ihanaa :)

  VastaaPoista
 2. Oi miten kaunisvärinen tunika! Metsästyksen kanssa menee sinne jouluun asti ja varmasti vielä ensi vuoden puolellekin ja sitten jo kesäisemmät harrastukset tulossa (aika paljon yksin...mutta onneksi on ompelu ja blogit)

  VastaaPoista
 3. millä kanttasit pääntien.. onko tuo samaa kangasta kuin paitakin? siistin näköinen.

  VastaaPoista
 4. Minäkin tuosta pääntien kanttauksesta kysyisin, että käytätkö ihan normi suoraa ommelta vai jotain joustavaa suoraa? Mietin, että miten kestää pääntien venymisen puettaessa?

  VastaaPoista
 5. Kata: ne antamasi maatuskapalset ovat kummitelleet sieltä asti :) ja nyt ne pääsivät työn alle. :)

  kewa: minustakin tuo on niin kauniin keltainen! vähän kuin mangonkeltainen. :) ompelu on oikein hyvä jahtipäivän harrastus. :)

  anonyymit: kanttaus on samaa trikoota kuin paitakin, ja ompelen joustavalla suoraompeleella. peruspääntiessä ei normi suoraommel kyllä kestä kokemukseni mukaan...jos avarampi kaula-aukko joka ei niin joudu venytykseen niin saattaa perussuorakin kestää. :)

  VastaaPoista
 6. Sun kone tekeekin sitten siistin joustavan suoran! Mulla tahtookyllä erottua sellaista kummaa hyppimistä. Liekö ollut pistonpituus liian suuri. Kiitos vastauksesta. ; )

  VastaaPoista