maanantai 19. syyskuuta 2011

tänään

Tänään maanantaina oltiin tehokkaana heti aamusta.


Valtaisa puhtaanpyykin  vuoristo muotoutui tasaiseksi vuorijonoksi, pyykkikaappia vaivaava pöhötauti taltutettiin siten että jo ennen kymmentä kone oli pyörinyt kaksi kertaa. Kymmenen jälkeenkin tosin kone pyörii vielä useammasti.....vähäpyykkinen(vähäisyys koskee siis ainoastaan pyykinpesukertoja) viikonloppu kostatutuu ja koneparka joutuu koville. Tämmöisinä pyykkipäivinä nostan kaikkia maailman hattuja niille entivanhaisille naisille jotka pesivät perheensä pyykit käsin...Onneksi olen syntynyt tälle vuosisadalle ja -tuhannelle. :)

Tehokkaana käynnistyi myös pienimmäisen päivä-sinänsä viikonpäivillä ei ole mitään tekemistä tuon tehokkuden kanssa kun puhutaan tästä puolitoistavuotiaasta...mutta joka tapauksessa eskarilaisen jalanjäljissä mentiin aamupuhde, kiirettä piti (ei tosin eskarilaisella) että kaikki reput, saappaat, lapaset ja pipot sai tämäkin "kouluunlähtijä" kaiveltua. Jälki on sen mukaista.


Eskarilainenkin ehti poseerata ennen kouluunlähtöään. :)Kolmevuotias tylleröinen osaa ottaa aamut rennosti. Aamupalalle noustaan sitten kun jaksetaan, tänään kymmeneltä, ja syömisen kanssa ei pidetä mitään kiirettä. Aku Ankka kavereineen on joka-aamuista seuraa. :) 


Jospa tätä tehokkuutta riittäisi vielä joitakin tunteja! Luvassa olisi leivän leipomista, pyykkäystä, imurointia,kuskaushommaa ja sitä rataa. Jos tehokkuus olisi päivän kohdillaan niin saattaisi jopa olla illalla mahdollisuus irrota ompeluiltaan!
Toivossa on hyvä elää. :)

-hanna-

12 kommenttia:

 1. Täällä tuntuu et on aamu menny ihan nuissa kotihommissa. Pyykkikone kyllä jauhaa vasta ensimäistä koneellista, ja puhtaita ei oo keretty vielä lintata. Missä sitte lie menny koko aamu, ajatuksissa kyllä samalla miettiny et mitähän ottas illalla mukaan. Kerkiäiskö jotain vielä valmistella vai nappaisko vaan kassiin nuita keskeneräisiä ja sit vaikka kangasta ja kaavoja. Nyt on oma ompeluhuone siinä kunnossa, että tuntuu ettei raski mitään siel tehä ku menee taas pahaan siivoon. Sain nimittäin viime viikolla siivottua sen :) Lattiat nimittäin (pöydät on edelleen kamalassa kunnossa)
  Iltaa odotellessa :)

  VastaaPoista
 2. Kata:Mun ompeluhuone on muuttanut soveltuvin osin olkkarin puusohvan alle...ei hyvä. pahalta näyttää mun illan ohjelma, ensiksikin sen suhteen että tehokkuus ei ole ollut toivottua luokkaa ja toiseksi autottomana on paha lähteä. :/

  päivähän kuluu näissä kotihommissa siten että vaikka koko ajan tekee niin sitä ei kukaan huomaa. :) ei aina itsekään... sitä kuuluisaa kissanhäntää pitää vaan aina muistaa nostaa, muut harvemmin sitä tekevät. siksi minäkin ihan itselleni kirjoitin (pahan päivän varalle) muistoksi että joskus on oltu tehokkaana...

  VastaaPoista
 3. Erityisen ihana on mielestäni tuo esikoulutyttö <3

  VastaaPoista
 4. kummitäti: Essi eskarilainen on ihana tyttö. :)

  VastaaPoista
 5. Mulla meni kyllä maanantai tapansa mukaan ihan käynnistyessä...... Yhden koneellisen pyykkiä sain pestyä..... Mulla oli lauantaina tehokas pyykinpesu päivä ja pesin 4koneellista pyykkiä.... Se riittääkin meidän sakissa ja sai likapyykkikorin tyhjäksi..... (Mutta illalla saunan jälkeenhän se pyykkikori ei enään tyhjä ollut). Mulla on tavoitteena aina,että saunailtoina pyykkikori ois mahdollisimman tyhjä. Tosin viimenen koneellinen unohtu koneeseen ja eilen sitte pyöräytin sen uudestaan..... Nyt pitäs tarttua siihen puhtaan pyykin laskostamiseen.....

  T.Sanna S.

  VastaaPoista
 6. Sanna S. :pyykki on mun kompastuskivi! en koskaan pysy sen lisääntymisen tahdissa...saan kyllä likaiset pestyä ja kuivaksikin kohtuudella, mutta se puhtaan pyykin kasa on monesti sanoinkuvaamaton...eikä sitä kyllä kehtaa kamerallakaan osoitella eikä varsinkaan täällä julkaista. :) sinänsä kummallista että juuri pyykki tökkii-se ei nimittäin ole minusta mitenkään vastenmieleistä hommaa. varsinkaan se puhtaan pyykin liitostelu. ehkäpä tämäkin on priorisointikysymys-puhtaat pyykit säilyvät kassaan varsin mainiosti ilman mätänemisiä ja sieltä saa kaiveltua tarvittavansa, mutta likaisen pyykin vastaava läjä aiheuttaisi jo pahoinvointia. :)

  VastaaPoista
 7. Sehän se on ongelma täälläkin päässä.... Saan minäkin pestyä pyykkiä ja kuivumaanki joskus..... (Joskus unohtuu koneeseen,mutta pesen ne sit uudestaan). Mutta sitteko ne pitäs ruveta viikaamaan tai sekin vielä menee,mutta sitte ku pitäs ruveta ravaamaan pitkin taloa,että saa ne omille paikoille kaappeihin niin siihen se tyssää ja vähän ajan päästä niistä hienoista pinoista ei oo mittään jälellä..... Haluaisin,että kaikkien vaatekaapit ois kodarissa ja ne ois heleppo siitä pöydältä laittaa vain omiin kaappeihin.... Ei tarvis ravata pitkin taloa.....

  T.Sanna S.

  VastaaPoista
 8. Täytys joskus itekkin ottaa kuvia meidän pyykkivuo´resta niin tietäs nuoremmatkin millaista souta se pyykki touhu on! :D

  VastaaPoista
 9. Eiköhän tuo pyykki oo ikuisuus kysymys, meillä ainaki katoamaton luonnonvara. Mulla se menee jotenki ihan vaan aattelematta (ehkä paras ollakki, kun kaks konetta jauhaa suunnilleen kokoajan). Aamulla alotan tyhjentämällä saunan pyykkinarut, että mahtuu uusia. Helppo sieltä vaan laskostaa ja puotella vintin asukkaitten "laareihin", alakerran asukkaitten pinot oottaaki sitte seuraavaa saunailtaa. Rummusta laitan yleensä heti, että saa uusia tilalle. Kaapit on meillä aivan kamalassa siivossa, kun jokainen vie oman kasansa tai sitte neiti 4v kantaa kaikki. Haaveilen, että joskus sais saunan lämmitettyä ettei tarvis aatella aamusta asti, missä kuivattaa pyykit, jos saunassa on 3 koneellista märkää pyykkiä narulla, ei ehkä ookkaan saunailta.
  Oli muuten yks ilta, kun ajelin koulusta kotiin, ompeluiltoja ikävä. Jotenki tuntu, että aplikointiki vois olla helpompaa kuin exelin käyttö matikassa.
  -anita

  VastaaPoista
 10. Sanna S.:Se oiskin ideaali että pyykinkuivaus ja vaatesäilytys ois samoissa tiloissa...siitä haaveillen. :)

  Minnariitta: iik, uskaltaisinkohan? :D ainakin pitäisi laittaa joku etukäteisvaroitus ennenkuin julkaisisin :D

  Anita:on se ikuista....nollatilaa kestää joskus likaisessa päässä hetken. yleensä kait se menee ihan automaattisesti eteenpäin-pesu-kuivumaan-kasaan-pinoiksi ja kaapiin. haluaisin tuon -kasaan-vaihtoehdon pois tuosta välistä! siinä en onnistu...tiedän monia joilla ei ole puhtaan pyykin kasaa. kuulemma heti kuivumasta pinoavat suoraan...miksi se ei mulla onnistu?

  on mekin ompeluilloissa sua ikävöity! <3
  ja ehdottomasti samaa mieltä aplikoinnin ja excelin suhteesta! :D

  VastaaPoista
 11. miä tein radikaalin päätöksen ja ulkoistin ikkunoiden pesun, riittää hommaa niin ettei työtön tarvi siltikään olla. Oli kieltämättä hieman hintava tuo pesu, mutta puhtaat on ikkunat, ainakin muutaman päivän;D Ompelusaralla kaipais myös ryhditäytymistä. Viikonloppuna sain tehtyä verhot olkkariin ja keittiöön.

  VastaaPoista
 12. ...ei ossoo sannoo ennee mittää:)

  VastaaPoista