maanantai 16. joulukuuta 2013

16.
Käsityökerhon runotyöprojektin yksi tuotos. Risto Rasaa.

 Kankaat sekalainen valikoima vähässä liemessä  reaktiivivärjättyjä kauluspaidan palasia, pellavareunoja ja pitsinpätkiä. Helmiä ja paljetteja, ja jostain keski-ikäisyydestä ? kumpuavia käsinommeltuja PISTOJA.  Mm.varpusenvarvaspistoja. Vähän painettua kangasta, leimattuakin, sekä tyttären rautalangasta kieputtama henkari.Kiiltävää lankaa ja etupiston sukulaisia Ja sitä vapaalla ompelua.

Onhan tämä yhdenlainen omakuva. Ja tunnelmatyö.Omakuva, tuon työn oikeassa ylänurkassa olevan konkreettisen, vähän näköisenkin kuvan lisäksi semmoinen tulkittava. Aika monesti sitä kokee itsensä harmaavarpuseksi, silmäpussien, löystyneen nutturan  ja puurotahraisen paidan kera kulkiessa.  Huonosti nukkuneena, huolissaan, kenties jostain epäkiitollisesta kasvattajakokemuksesta toipuvana tai muusta vanhemmuushalosta otsaan saaneena  joutuu kassajonossa kuitenkin kolibriseuraan.

Mutta voi harmaavarpusellakin olla mekko. Kaunis, hulmuavahelmainen, lempivärinen. Harmaa. Niinkuin tämänaamuinen sää.

(On tämäkin joulukalenteri!)

7 kommenttia:

 1. Voi minäkin haluaisin löystyneen nutturan, kasvatan. Nyt sellainen tiukka ponnari, lyhvi. :D Ihana juttu, tunnelmatyö!!! t. pirta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysän nutturan kanssa on kyllä joskus ihan pulassa, mieti tarkkaan. :) lyhvi :D kuulostaa pirteältä.
   Tunnelmia ja ohikiitäviä ajatuksia on niin mukava laittaa talteen, kankaalle. :)

   Poista
 2. Voi sentään, Hanna. Miten minä en ole koskaan hoksannut ajatella sinua harmaavarpuseksi?! -terveisin yksi aito h.v. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. täällä se vasta aito onkin, harmaat raidat ja kaikki. :)

   Poista
 3. Voi kiitos! Kiitos upeista postauksistasi, alkusyksystä tänne löysin... Iltaisin pientä nukuttaessa lueskelen ja nautiskelen.
  Tänään (viimeinkin) kiitän. Osui ihan kympillä (tämäkin). Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi, kiitos sinulle, niin kauniisti kirjoitit. :) Mukavaa että löysit! Se aina jaksaa ihmetyttää, että joku kokee jotain samaa, kuin mitä itse on yrittänyt noihin kirjontatöihin saada. Lämmittää. :) Ja nyt oli kyllä niin hämärä tuo mun lause että saakohan siitä tolkkua kukaan. :)

   Poista
 4. mutta täähän on just sun joulukalenteris,upea sellaisena ku on...näin jälkeenkinpäin !Tuo taideteos aivan mahtava,sopii ku nenä naamaan harmaaseen päivään ;)

  VastaaPoista